Βρεφικό μασάζ, ένα μίνι πρόγραμμα

Aυτο είναι το πρόγραμμα μασάζ που ακολούθησα στην Ελπίδα μου και με έχει βοηθήσει πολύ. Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάθε μανούλα. (Διαβάστε για τα οφέλη του βρεφικού μασάζ σε παλαιότερη ανάρτηση)

Μίνι πρόγραμμα μασάζ

  • Ξεκινήστε το μασάζ, βάζοντας λάδι στο σώμα του μωρού από το κεφάλι μέχρι τα πόδια. Ξαπλώστε ανάσκελα το μωρό και με απαλές κινήσεις χαϊδέψτε πρώτα το κεφάλι και κατεβείτε σε ολόκληρο το σώμα φτάνοντας στις πατούσες. Κατά την διάρκεια όλων των κινήσεων, μιλήστε και τραγουδήστε στο μωρό σας. Αφού φτάσετε στις πατούσες, επαναλάβετε την ίδια κίνηση ξεκινώντας τώρα πρώτα από τις πατούσες και καταλήξτε στο κεφάλι. 
  • Τοποθετείστε απαλά το δεξί σας χέρι στην κορυφή του κεφαλιού του παιδιού σας , έχοντας τον αντίχειρα στην μια άκρη του κεφαλιού και τα δάχτυλα στην άλλη. Πιέστε απαλά και κάντε κυκλικές μικρές κινήσεις με αργό ρυθμό. Επαναλάβετε αυτή την κίνηση αρκετές φορές. 
  •    Περάστε με ένα ελαφρύ και αργό ρυθμό από την κορυφή του κεφαλιού σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό και καταλήξτε στους ώμους. 
  •     Γλιστρήστε τα χέρια σας και τραβήξτε απαλά, τα χέρια του μωρού. Χωρίς να χάσετε την επαφή από το σώμα του μωρού ξαναγυρίστε πάλι στους ώμους έχοντας το μεγαλύτερο μέρος της παλάμη σας να καλύπτει το στήθος του μωρού. Επαναλάβετε 5-6 φορές.

  •       Ξεκινώντας από το στέρνο  και φτάνοντας μέχρι την κοιλιά κάντε μικρούς κύκλους. Αυτή η κίνηση πρέπει να γίνει με πολύ αργό ρυθμό ενώ όταν επαναληφθεί αρκετές φορές, το μωρό χαλαρώνει πολύ γρήγορα .
  •   Κάντε τώρα με την μια σας παλάμη, κυκλικές κινήσεις με την φορά του ρολογιού στην κοιλιά του μωρού. Αυτή η κίνηση μπορεί να γίνει και μονή της όταν παρουσιάζονται τα κοιλιακά άλγη ή δυσπεψίες καθώς βοηθάει να χαλαρώσει το ηλιακό πλέγμα και το έντερο.
  • Κρατώντας με το ένα χέρι τα πόδια του μωρού, περάστε με το άλλο τώρα με αργό ρυθμό τον ένα γοφό. Με την  κίνηση αυτή προσπαθείτε να ανασηκώσετε τον ένα γοφό από το πάτωμα . Επαναλάβετε αρκετές φορές και συνεχίστε κάνοντας το ίδιο με το άλλο χέρι για τον άλλο γοφό .
  •    Γλιστρήστε τώρα κατά μήκος του αριστερού ποδιού και καταλήξτε στην αριστερή πατούσα. Τρίψτε σιγά σιγά την πατούσα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια της. Επαναλάβετε την ίδια κίνηση για το δεξί πόδι. 

Όσο πιο συχνά  κάνετε μασάζ στο παιδί σας, τόσο πιο χαλαρό  και ήρεμο μωρό θα γίνει.  Περιμένω τα νέα σας και τα σχόλια σας.

(Η ανάρτηση δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 2/5/2012)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram