Συνεχεια κουρασμενη! Μικρες αλλαγες για να αλλαξουν αυτη την κατασταση

Μήπως τον τελευταίο καιρό νιώθετε συνέχεια κουρασμένη;

Μήπως νιώθετε εξαντλημένη ενώ έχετε σηκωθεί από τον ύπνο;

Στις μέρες μας, οι περισσότερες μητέρες νιώθουν κόπωση και εξάντληση πολύ συχνά. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας για τις περισσότερες μητέρες περιλαμβάνουν πολλές δραστηριότητες και υποχρεώσεις που τείνουν να φέρνουν τρομερή εξάντληση. Καριέρα, μητρότητα, συζυγικός βίος, νοικοκυριό και φυσικά θηλυκότητα είναι λέξεις που θα λέγαμε ότι βουίζουν στα αυτιά κάθε νέας γυναίκας ηλικίας μεταξύ 30-50 χρόνων.

Η υγεία και η ευεξία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο και να επιφέρουν πολλές αλλαγές. Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορούν να επιφέρουν τεράστια βελτίωση.

Πάρτε μερικές ιδέες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες

Διατροφή γεμάτη ενέργεια

Η διατροφή είναι το άλφα και το ωμέγα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Επιπλέον μπορεί να συνεισφέρει τον οργανισμό, προσφέροντας ενέργεια και δύναμη. Μερικές τέτοιες τροφές είναι το αυγό, οι ξηροί καρποί και τα πράσινα λαχανικά (σπανάκι, λάχανο και ρόκα). Είναι πλούσια σε πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. Φυσικά, ξεχωριστή θέση στον οργανισμό, για να προσφέρει ενέργεια έχουν τα φρούτα. Μπανάνες, βατόμουρα, πορτοκάλια και κεράσια βρίσκονται στην μεγαλύτερη κατηγορία “προσφοράς” ενέργειας στον οργανισμό.

πηγή

Άσκηση και δράση

Αν και η γυμναστική για τους περισσότερους φαντάζει μια ενέργεια κουραστική, δεν φαντάζεστε πόση δύναμη μπορεί να φέρει στον οργανισμό. Αναζωογόνηση και φρεσκάδα ακόμη και αν επιλέξετε να κάνετε μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα ή σ’ ενα κοντινό σας δάσος.

Αιματολογικός και ορμονολογικός έλεγχος

Οι γιατροί συνηθίζουν να μας υπενθυμίζουν να κάνουμε μία φορά τον χρόνο αιματολογικές εξετάσεις και γενικότερα ιατρικό τσεκ απ. Λαμβάνοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων, οι επαγγελματίες υγείας μπορούν να αναγνωρίζουν αν υπάρχουν προβλήματα στον οργανισμό. Για παράδειγμα, ένας χαμηλός αιμοτοκρίτης ευθύνεται τις περισσότερες φορές για την έλλειψη ζωντάνιας στον οργανισμό.

Επιπλέον, οι ορμονολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν αν μια γυναίκα αντιμετωπίζει προβλήματα εξάντλησης που έχουν σχέση με τις ορμόνες της. Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, η αρρυθμία του θυροειδούς αδένα. Κάντε λοιπόν έναν έλεγχο για να δείτε αν υπάρχει πρόβλημα.

Υπνος

Ολοι γνωρίζουμε οτι ο επαρκής ύπνος έχει μεγάλη αξία για τον κάθε άνθρωπο όμως πόσοι δίνουν πραγματικά βάση σε αυτό. Κοιμάστε αρκετές ώρες; Είναι τουλάχιστον 8 ώρες; Ο ύπνος αποτελεί ένα μικρό διάλειμμα για κάθε οργανισμό. Οι περισσότερες λειτουργίες του οργανισμού λειτουργούν με μικρότερη “δύναμη” όταν βρισκόμαστε σε φάση ύπνου. Με αυτόν τον τρόπο, ο οργανισμός και όλα τα όργανα φορτίζουν ενέργεια για να “φορτσάρουν” όταν ο οργανισμός θα είναι σε κατάσταση ενέργειας.

Αν και η ποσότητα του ύπνου, γνωρίζουμε ότι παίζει καθοριστικό ρόλο, αυτό που ξεχνάμε να έχουμε κατά νου είναι η ποιότητα του. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να δώσετε βάση και στον τρόπο που κοιμάστε. Ένα καλό στρώμα, σε ένα κρεβάτι που το δωμάτιο αερίζεται συχνά είναι πολύ σημαντικό. Επιπλέον, ο ύπνος δεν θα πρέπει να είναι ακατάστατος είναι να διακόπτεται απότομα. Προσπαθήστε να διατηρείτε ένα πρωτόκολλο ύπνου που θα σας βοηθήσει να μπει ο οργανισμός σας σε πρόγραμμα χαλάρωσης πριν κοιμηθεί. Αποφύγετε τον καπνό και το αλκοόλ και περιορίστε τις πρόχειρες λύσεις στο φαγητό.

Μασάζ και θεραπείες ευεξίας

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το μασάζ και γενικότερα οι περιποιήσεις ευεξίας πολυτέλεια. Για πολλά χρόνια, για να απολαύσεις μια περιποίηση, χρειαζόταν να ξοδέψεις αρκετά χρήματα. Ευτυχώς σήμερα αυτό δεν ισχύει. Υπάρχουν πληθώρα περιποιήσεων για να καλύψουν όλα τα βαλάντια. Επιπλέον,άντρες και γυναίκες έχουν καταλάβει πόσο χρήσιμο είναι το μασάζ και η περιποίηση για κάθε οργανισμό. Προσφέρει χαλάρωση, ευεξία στο σώμα αλλά και ψυχική ηρεμία. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το μασάζ και σε παλαιότερη μου ανάρτηση.

Το πολύτιμο H2O

Καταναλώνετε αρκετές ποσότητες νερού σε καθημερινή βάση; Το νερό είναι βασικό συστατικό του σώματος μας και ολόκληρου του οργανισμού μας. Ακούω πολύ συχνά, γυναίκες και ειδικότερα μητέρες να ξεχνούν να πιουν νερό πολλές ώρες. Μάλιστα πολλές προτιμούν να καταναλώσουν ενεργειακά ροφήματα και ποτά σε αντίθεση με το απλό νερό. Αυτό μόνο επιπλέον κούραση μπορεί να προσφέρει.

Υπερβολικές δραστηριότητες, αρμοδιότητες και άγχος

Στις μέρες μας, όπως ανέφερα και παραπάνω, οι γυναίκες αναλαμβάνουν με απόλυτη επιτυχία πολλές αρμοδιότητες. Αυτό όμως πολλές φορές έχει κόστος για την υγεία τους και φυσικά την καθημερινότητά τους. Δεν είναι κακό να λέμε και όχι και να οριοθετούμε τις δραστηριότητες μας. Όταν δεν βάζουμε όρια στις δραστηριότητες, το άγχος θα μας κυριεύσει και μαζί με αυτό θα επέλθει και η εξάντληση.

Ο ζωοδότης ήλιος

Αναμφίβολα ο ήλιος και η απεριόριστη έκθεση σε αυτόν ενέχει κινδύνους για την υγεία μας ομως δεν είναι πάντα καταστροφικός για τη υγεία μας. Η βιταμίνη D είναι μια βιταμίνη που παράγεται εξ’ολοκλήρου από την έκθεση μας στον ήλιο και είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Στις μέρες μας, αν και είμαστε στην Ελλάδα, μια χώρα που λούζεται από την ηλιοφάνεια υπάρχουν πολλά περιστατικά ανθρώπων που παρουσιάζουν έλλειψη της βιταμίνης D και κατάθλιψη. Ο ήλιος είναι χαρά, είναι ζωή!

Προσπαθήστε λοιπόν, να αλλάξετε μερικά από αυτά τα στοιχεία που αναφέρθηκαν παραπάνω και είμαι σίγουρη οτι σίγουρα θα νιώσετε καλύτερα!

Και μην ξεχνάτε

Ακολουθήστε το beauty harmony blog

στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

1 thought on “Συνεχεια κουρασμενη! Μικρες αλλαγες για να αλλαξουν αυτη την κατασταση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram