Χριστουγεννιάτικα βιβλία που σας προτείνουμε

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς διαβάζουμε αρκετά βιβλία. Τα παραμύθια έχουν την τιμητική τους και εμείς έχουμε ήδη ξεκινήσει το διάβασμα μερικών. Σας προτείνουμε μερικά που διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε (διαβάστε τις περσινές μας προτάσεις εδώ ).

Ένα γράμμα από την θεία Ζοζεφίνα

Από τις εκδόσεις Διόπτρα, μια ολοκαίνουργια χριστουγεννιάτικη βιβλιοπρόταση. Μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία γεμάτη αγάπη με ήρωες τα μικρά ποντικάκια ήταν η πηγή έμπνευσης για τον Michael Engler. Η οικογένεια Ποντικόφσκι λαμβάνει ένα γράμμα από την θεία Ζοζεφίνα που βρίσκεται στην Αμερική. Η θεία τους ενημερώνει ότι θα τους επισκεφθεί και αυτό φέρνει στην οικογένεια αρκετή αναστάτωση. Θα μπορέσουν να προσφέρουν μια αξιόλογη φιλοξενία στην πλούσια θεία; Η γειτονιά θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους Ποντικόφσκι και η γειτονιά θα πλημμυρίσει αγάπη. Ημέρες γιορτής για όλους τους ανθρώπους! Τα Χριστούγεννα εξάλλου είναι για να τα μοιράζεσαι με αγαπημένα πρόσωπα.

Το βιβλίο πλαισιώνεται με την όμορφη εικονογράφηση της Μartina Matos που μας ταξιδεύει σε παραμύθια με retro στυλ. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+

Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα

Από τις εκδόσεις Iwrite, το συγκεκριμένο βιβλίο θα το χαρακτηρίζαμε ως το φετινό Χριστουγεννιάτικο “outsider” βιβλίο για να διαβάσετε αυτές τις γιορτές.Η Νατάσα Παναγιωτοπούλου, έγραψε μια ιστορία πραγματικά αξιόλογη ενώ η εικονογράφηση της Ιφιγένειας Σιδέρη ταιριάζει απόλυτα με τα μηνύματα που θέλει να περάσει η συγγραφέας. Ιδανικό για όσα παιδιά ψάχνουν να διαβάσουν “ένα διαφορετικό βιβλίο” από τα συνηθισμένα Χριστουγεννιάτικα, “Ο Θαλάσσης και η καρδιά από κύμα” θα κάνει τον μικρό αναγνώστη να συλλογιστεί την διαφορετικότητα που υπάρχει στον πλανήτη μας και να την αγαπήσει.

Ο Θαλάσσης είναι ένα παιδί που ζει σ’ ένα διαφορετικό κόσμο και διαθέτει μια διαφορετική καρδιά. Είναι γεμάτη από κύμα, κάτι που πολλές φορές τον φέρνει σε δύσκολη θέση και δεν μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Θα μπορέσει να βρει την εσωτερική γαλήνη και να αγαπήσει τον εαυτό του; Με ποιον τρόπο θα το πετύχει;Ο Θαλάσσης έχει συνειδητοποιήσει ότι μόνο όταν νιώσει εσωτερική γαλήνη και ηρεμία, θα μπορέσει να αγαπήσει τον εαυτό του και έτσι να προσφέρει αγάπη και στους γύρω του. Γιατί μόνο όταν μάθεις ν΄αγαπάς τον εαυτό σου μόνο τότε θα είσαι έτοιμος να την μοιραστείς.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+ .

Ο Λούπυ Πυγολαμπίδας και το Φως του Φεγγαριού

Η συγγραφέας Δήμητρα Στεφανίδου ετοίμασε μια ιστορία με κύριο μήνυμα την χαρά της προσφοράς και της συνεργασίας. Χρησιμοποιώντας σαν βασικούς ήρωες δύο μικρές πυγολαμπίδες, μας τονίζει πόσο σημαντική δουλειά μπορεί να προσφέρουν αυτά τα μικρά έντομα. Καθώς το φως του Φεγγαριού έχει χαθεί, οι δυο μικρές πυγολαμπίδες αναλαμβάνουν δράση, να βοηθήσουν το φεγγάρι να ξαναβρει το φως του. Αν και στο δρόμο τους, βρίσκουν αρκετά εμπόδια καθώς κάποια ζώα του δάσους δεν θεωρούν ότι το φεγγάρι προσφέρει κάτι σημαντικό για εκείνα. Ευτυχώς η σοφή κουκουβάγια θα τους βοηθήσει.

Την εικονογράφηση έχει πραγματοποιήσει η Έλενα Γρίβα και σίγουρα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης από τους μικρούς αναγνώστες.

Για παιδιά ηλικίας 4+ .

Πώς βρήκε δουλειά ο Α”ι” Βασίλης

Άραγε γνωρίζετε πως βρήκε δουλειά ο αγαπημένος Άγιος των παιδιών; Μια χιουμοριστική ιστορία από τον Stephen Krensky σε εικονογράφηση S.D. Schindler από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος που ολοκληρώνει “την ιστορία” του αγαπημένη Αγίου στα μάτια των παιδιών, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε.

Η ιστορία ξεκινά όταν ο Άγιος ήταν ακόμη νέος και προσπαθούσε να βρει δουλειά. Ψάχνοντας στις αγγελίες για διάφορες δουλειές όπου θα ήταν κυρίως εξωτερικές (δηλαδή να μην κάθεται όλη μέρα σε μια καρέκλα κλεισμένος σ’ ένα γραφείο)ξεκίνησε ως καπνοκαθαριστής. Αγαπούσε το σκαρφάλωμα μα δυστυχώς δεν μπόρεσε να στεριώσει σε αυτή την δουλειά. Συνέχισε ως ταχυδρόμος να μοιράζει πακέτα και γράμματα. Και εδώ συνάντησε παράπονα από τον εργοδότη του και έτσι μια νέα εργασία, αυτή του μάγειρα ήταν η επόμενη. Συνέχισε και με διάφορες άλλες σε διαφορετικούς τομείς μα δυστυχώς μάταια. Ευτυχώς, παρηγοριά βρήκε κάνοντας καινούργιους φίλους, τα μικρά ξωτικά. Τα ξωτικά, βοήθησαν τον Άγιο να ξεπεράσει την στεναχώρια από όλες αυτές τις απογοητεύσεις και τελικά να επιλέξει μια δουλειά που να του ταιριάζει “γάντι”! Να μοιράζει τα δώρα στα παιδιά. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία του Άγιου Βασίλη.

Αν και όπως ανέφερα, η ιστορία είναι αρκετά χιουμοριστική, μας διδάσκει την αξία της προσπάθειας και της επιμονής στον στόχο. Όπως αναφέρεται και στην ιστορία “Κάθε δουλειά έχει τα προβλήματά της” αλλά η προσπάθεια μπορεί να φέρει θετικό αποτέλεσμα ακόμα και αν οι καλύτεροι δεν τα καταφέρνουν με την πρώτη!

Η ιστορία είναι ιδανική για παιδιά ηλικίας 3 χρονών και πάνω.

Καλή ανάγνωση!

και

Και μην ξεχνάτε                                             

 Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

1 thought on “Χριστουγεννιάτικα βιβλία που σας προτείνουμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram