Διαβάσαμε : Το σπίτι μας κινδυνεύει

Ποιος είπε οτι απεργίες κάνουν μόνο οι ενήλικες;Ποιος είπε οτι τα παιδιά δεν είναι ευαισθητοποιημένα για το περιβάλλον και την καταστροφή του πλανήτη; Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι μια νεαρή απεργός που μάχεται για την προστασία του πλανήτη. Έγινε γνωστή πριν από λίγο καιρό για την προσπάθεια της σε όλο τον κόσμο. Η Jeanette Winter θέλησε να καταγράψει την προσπάθειά της σ’ ένα παιδικό βιβλίο για παιδιά ηλικίας 4 χρονών και πάνω. Με τίτλο ” Το σπίτι μας κινδυνεύει” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Λίγα λόγια για την ιστορία:

Η Γκρέτα είναι ένα κορίτσι που ζει στην Στοκχόλμη. Στο σχολείο της για τους περισσότερους,είναι ένα κορίτσι αόρατο.Κάνεις δεν της δίνει σημασία.Κάθεται στο τελευταίο θρανίο της τάξης της.Μια μέρα η δασκάλα, τους μίλησε για την μόλυνση στον πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.Η κλιματική αλλαγή επιφέρει αλλαγές στο οικοσύστημα(λιώσιμο πάγων,αύξηση θερμοκρασίας κ.α)και αυτό έχει αντίκτυπο και στην ζωή των ανθρώπων.Η Γκέτα θέλησε να μάθει περισσότερο για την καταστροφή του πλανήτη και άρχισε να ενημερώνεται βλέποντας ειδικές εκπομπές στο διαδίκτυο και διαβάζοντας αναλόγου περιεχομένου βιβλία.Αυτή η κατάσταση στεναχώρησε πολύ την Γκρέτα που σκέφτηκε ότι κάτι πρέπει να γίνει. Ξεκίνησε μια ατομική σχολική απεργία, η οποία γρήγορα την ακολούθησαν και άλλα παιδιά απ το σχολείο της αλλά και όλη την χώρα. Έτσι, η απεργία μεγάλωσε και πολλά παιδιά σε όλο τον πλανήτη άρχισαν να διαμαρτύρονται με τον ίδιο τρόπο.Η απεργία της Γκρέτα μετατράπηκε σε παγκόσμιο κίνημα για τη διάσωση του πλανήτη. Η μικρή Γκρέτα έγινε μια ακτιβίστρια για το κλίμα μόλις 16 χρονών. Μια αληθινή αφήγηση που μπορεί να εμπνεύσει πολλά παιδιά να δραστηροποιηθούν για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι εξαιρετική και “αγκαλιάζει” εύστοχα την αληθινή ιστορία της Γκρέτα.

Το βιβλίο “Το σπίτι μας κινδυνεύει” μπορείτε να το παραγγείλετε σε κάθε βιβλιοπωλείο ή να το αγοράσετε απευθείας από το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Παπαδοπουλος.

Και μην ξεχνάτε                                               

Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram