Εύκολη δροσερή κοτοσαλάτα με ανανά- Easy cool chicken salad with pineapple

To καλοκαίρι που η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, όλοι ψάχνουμε δροσερές συνταγές στην μαγειρική μας. Η δροσερή κοτοσαλατα με ανανά είναι οτι καλύτερο για αυτή την περίοδο. Την πρωτοδοκίμασα σε ένα τραπέζι που είχε κάνει η πεθερά μου και από τότε δηλώνω οτι με έχει 😋ξετρελάνει. Στην αρχή νόμιζα οτι είναι δύσκολη η παρασκευή της αλλά όταν έμαθα την συνταγή, εμελε να γίνει αγαπημένη γεύση στο σπίτι μου. Τα παιδιά μου λατρεύουν την γεύση του ανανά συνδυασμένη με δροσερό κοτόπουλο και μιας και είναι τόσο εύκολη η παρασκευή της, πολλές φορές την φτιάχνουμε παρέα.
Ιδανική για να εντυπωσιασετε και τους πιο δύσκολους καλεσμένους σε ενα καλοκαιρινό τραπέζι αλλά συνάμα και τόσο εύκολη που μπορείτε να την φτιάχνετε συνέχεια.

Ορίστε η συνταγή
ΕΥΚΟΛΗ ΔΡΟΣΕΡΗ ΚΟΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΝΑΝΑ
Υλικά
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες ή ένας ολόκληρος ώριμος ανανάς
2 κουταλιές του γλυκού μαγιονέζα
1 κούπα περίπου καλαμπόκι κονσέρβα ή φρέσκο βρασμένο
3-4 μικρα αγγουρακια τουρσί
1 μερίδα στήθος κοτόπουλο
Εκτέλεση
Βράζετε το κοτόπουλο για περίπου μισή ώρα. Όση ώρα βράζετε το κοτόπουλο, σ’ενα μπολ αδειαζετε το γιαούρτι και πρόσθετε τον ανανά κομμένο σε μικρά κομμάτια, τα αγγουράκια σε μικρά κομμάτια, την μαγιονέζα και το καλαμπόκι.
Μόλις βράσετε το κοτόπουλο, το “ξεψαχνίζετε” δηλαδή ανοίγετε- ξεκαθαρίζετε  τις ίνες από το κοτόπουλο και τις προσθέτε τε μέσα στο μείγμα. Ανακατεύετε και αφήνετε την σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
Καλή όρεξη!😋

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram