Ιδέες για φθινοπωρινές δραστηριότητες με την οικογένεια

Επιτέλους η θερμοκρασία έγινε ευχάριστη και είμαστε στο φθινόπωρο. Την αγαπημένη μου εποχή καθώς συνδυάζει λίγο από χειμώνα και λίγο από καλοκαίρι! Αν αναρωτιέστε, πως γίνετε να μου αρέσει το φθινόπωρο, σας παρουσιάζω μερικές ιδέες για να πραγματοποιήσετε που σίγουρα θα σας αλλάξουν την διάθεση και θα δείτε το φθινόπωρο από άλλη οπτική

  • Μαζέψτε φύλλα και κάντε ένα φθινοπωρινό κολλάζ που θα διακοσμήσει το σπίτι σας σε φθινοπωρινούς τόνους.
  • Φτιάξτε μαρμελάδες και γλυκά με υλικά αυτής της εποχής. Τα μήλα, τα αχλάδια, τα κάστανα, τα μούρα, τα κυδώνια είναι σε πλήρη ωρίμανση. Μπορείτε να φτιάξετε μαρμελάδες, κομπόστες και γλυκά και να μοσχοβολήσει το σπίτι σας.
  • Επισκεφθείτε οινοποιεία και αποστακτήρια. Ο Σεπτέμβριος είναι γνωστός και ως Τρυγητής, καθώς τον μήνα αυτό γίνετε στις περισσότερες περιοχές ο τρύγος. Ξεκινά η συγκομιδή των σταφυλιών και αποκορυφώνεται με τον τρύγο. Στην Ελλάδα, σε πολλές περιοχές, γιορτάζεται ο τρύγος με διάφορες εκδηλώσεις. Επιπλέον, τα οινοποιεία ετοιμάζουν τους χώρους τους να δεχθούν την καινούργια συγκομιδή.
  • Διαβάστε για μύθους και έθιμα της εποχής. Για παράδειγμα,το Halloween μπορεί να είναι ένα έθιμο με αγγλικές ρίζες όμως σιγά σιγά μαθαίνουμε όλο και περισσότερο και στην Ελλάδα.
  • Καλωσορίστε το φθινόπωρο στο σπίτι, μαζεύοντας κουκουνάρια και φύλλα που θα χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικά.
  • Απολαύστε τα πρωτοβρόχια, φορώντας αδιάβροχα, γαλότσες και κρατώντας ομπρέλα, τσαλαβουτώντας σε νερόλακκους.
  • Καιρός για επιτραπέζια! Διοργανώστε βραδιές παιχνιδιού παίζοντας επιτραπέζια παιχνίδια.
  • Απολαύστε ζεστά ροφήματα διαβάζοντας βιβλία. Κάντε μια λίστα με τα αγαπημένα σας βιβλία και προμηθευτείτε μερικά για να σας κρατούν παρέα τις βροχερές μέρες ή τις μέρες που θέλετε απλώς να χουχουλιάσετε
  • Επισκεφθείτε τις δανειστικές βιβλιοθήκες της πόλης σας για να επιλέξετε τα βιβλία που αγαπάτε. Ακόμη και μια βροχερή μέρα μπορεί να είναι διαφορετική κάνοντας μια επίσκεψη την δανειστική βιβλιοθήκη.
  • Το φθινόπωρο είναι εξίσου μαγευτικό για να διοργανώσετε μικρές αποδράσεις. Κοντινές, ημερήσιες εκδρομούλες είναι οτι καλύτερο για ν’ ανακαλύψετε την περιοχή σας. Διαβάστε την πως περάσαμε μια μέρα στο Φράγμα Παναγιώτικο όπως και πολλές άλλες αποδράσεις εδώ.
  • Χαλαρώστε κάνοντας spa! Το καλοκαίρι, το δέρμα αφυδατώνεται έντονα από την έκθεση στον ήλιο. Απολαύστε στιγμές χαλάρωσης κάνοντας spa στο σπίτι ή σε ιαματικές πηγές
  • Διοργανώστε Κυριακάτικα brunches! Στην Ελλάδα, οι περισσότερες οικογένειες επιλέγουν την Κυριακή ως μια ημέρα αφιερωμένη εξ’ολοκλήρου στην οικογένεια. Απολαύστε την κάνοντας brunch (φαγητό δηλαδή που περιλαμβάνει λιχουδιές και ελαφριά πιάτα, αλμυρά και γλυκά που σερβίρονται μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού) καλώντας στην παρέα σας φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Μπορείτε να προσφέρετε ρολάκια σταφίδας, fudge, μπισκότα, κεικ και φυσικά λαχταριστούς λουκουμάδες που θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα.

Εσείς έχετε κάποιες άλλες ιδέες/ δραστηριότητες;

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog

 στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

2 thoughts on “Ιδέες για φθινοπωρινές δραστηριότητες με την οικογένεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram