Τα πρώτα μας παιδικά βιβλία είναι από τις εκδόσεις Ηράκλειτος

Αν και τα παιδιά μου διανύουν πλέον τη σχολική ηλικία, βρίσκομαι συχνά σε παρέες μαμάδων που έχουν παιδιά στη βρεφική και προσχολική ηλικία. Κύριο ερώτημα για αυτές τις μητέρες προς εμένα είναι αν αξίζει από βρεφική και νηπιακή ηλικία να αγοράζουν βιβλία στα παιδιά τους. Σαν βιβλιόφιλος πάντα απαντώ οτι τα βιβλία είναι επένδυση για τα παιδιά.

Μέσα από την ανάγνωση βιβλίων, τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν σε νέους κόσμους, να ψυχαγωγηθούν ευχάριστα και φυσικά, να ανοίξουν νέους ορίζοντες. Η φιλαναγνωσία έχει μόνο οφέλη για την νηπιακή και βρεφική ηλικία.

Σημαντικό στοιχείο για ν’ αγαπήσει ένα νήπιο το βιβλίο είναι να είναι καλής ποιότητας. Καλής ποιότητας όχι μόνο ως προς το περιεχόμενο του αλλά και την ποιότητα του σε υλικό παρουσίασης.

Βιβλία με τα παραπάνω χαρακτηριστικά που σας ανέφερα αποτελούν τα βιβλία των εκδόσεων Ηράκλειτος. Συγκεκριμένα εμείς έχουμε τα παρακάτω:

Tα μυστικά της φύσης

Πρόκειται για ένα πάνινο βιβλίο ιδανικό για την βρεφική ηλικία. Με ζωηρά χρώματα για να τραβά την προσοχή του μωρού αλλά εξίσου ενδιαφέρον και για την νηπιακή αλλά και προσχολική ηλικία. Έτσι όταν υπάρχουν αδερφάκια, θα το απολαύσουν παρέα. Μιας και μπορεί να πλυθεί εύκολα και γρήγορα στο χέρι, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα το νηπιάκι θα το λερώσει. Σίγουρα θα σας συντροφεύσει σε ταξίδια. Κάθε του σελίδα και μια μικρή ανακάλυψη. Διαφορετικές υφές και μικρές εκπλήξεις για να ανακαλύψει το παιδί τον θαυμαστό κόσμο της φύσης. 8 σελίδες για να ανακαλύψει τα φαινόμενα της φύσης. Μαλακό και φιλικό προς τα βρέφη. ένα βιβλίο για να μυήσετε το μωρό σας στον κόσμο του βιβλίου.

Παζλ σχημάτων

Έψαχνα αρκετό καιρό για να βρω ένα βιβλίο ξύλινο. Που να θυμίζει κάτι από εκείνα τα παλιά βιβλία που πιθανών να είχατε όταν ήσασταν παιδιά. Το “πάζλ σχημάτων” ανήκει στην γνωστή σειρά Read & Play και στην Ελλάδα τα εκδίδει για λογαριασμό της συγκεκριμένης σειράς, ο εκδοτικός οίκος Ηράκλειτος.Όλα τα βιβλία της σειράς είναι εκπαιδευτικά και σχεδιασμένα ειδικά για την νηπιακή και προσχολική ηλικία. Είναι ευχάριστα στο διάβασμα και ασφαλή για παιχνίδι. Το δικό μας βιβλίο, το “Πάζλ Σχημάτων ” είναι αρκετά διασκεδαστικό και βοηθά στην κατανόηση των σχημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να περάσετε όμορφες, εκπαιδευτικές στιγμές την ώρα του παιχνιδιού παρέα με το παιδί σας. Ένα βιβλίο που το αγοράζετε μέσα στο πλαστικό τσαντάκι και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τσαντάκι και για άλλες δραστηριότητες.

Τι ώρα είναι;

Ακόμη ένα ξύλινο βιβλίο της εκπαιδευτικής σειράς Read & Play. Iδανικό για να μάθει εύκολα και διασκεδαστικά την ώρα κάνοντας παζλ. Οι ήρωες του βιβλίου, ο Γιάννης και η Μαρία κάνουν τις δραστηριότητες τους με την βοήθεια του ρολογιού. Στο πάνω μέρος του βιβλίου, υπάρχει ένα ξύλινο ρολόι με δείκτες για να μπορεί να εξοικειωθεί το παιδί παίζοντας με την ώρα. Το συγκεκριμένο βιβλίο, που δεν σας κρύβω οτι είναι το αγαπημένο μου, το χρησιμοποιώ και για διακοσμητικό στο ράφι της βιβλιοθήκης των παιδιών. Όπως και το προηγούμενο, μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα σε νάυλον τσαντάκι.

Δεν είναι τυχαίο οτι τα συγκεκριμένα βιβλία αγαπήθηκαν από τα παιδιά μου. Παρατηρώ οτι όταν επισκέπτονται το σπίτι μας, μωρά και νήπια, όλα θα πάρουν στα χέρια τους τα συγκεκριμένα βιβλία. Αυτό με κάνει να πιστεύω οτι τα βιβλία των εκδόσεων Ηράκλειτος είναι ότι καλύτερο μπορεί να αγοράσει κάποιος στο χώρο του βιβλίου γι’ αυτές τις ηλικίες.

Περισσότερες πληροφορίες για τα συγκεκριμένα βιβλία θα βρείτε στην σελίδα των εκδόσεων Ηράκλειτος στο facebook και στο instagram όπως και να τα παραγγείλετε μπορείτε απευθείας από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου.

και

Ακολουθήστε το beauty harmony blog

στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram