Νηστίσιμο και εύκολο γλυκάκι : ρολακια με σταφίδες και σοκολάτα υγείας

Από καιρό προσπαθώ να αναρτήσω αυτή την συνταγή αλλά με δυο παιδάκια, πού χρόνος! Τα ρολακια τα φτιάξαμε ένα απόγευμα με την κόρη μου. Η συνταγή αλλιώς ήταν αλλά με τα μωρά όλο ξεχνάς και τελικά τα ρολακια βγήκαν κατά τύχη νηστίσιμα. Ευτυχώς πέτυχαν και έτσι και εγώ πετυχα μια ωραία λιχουδιά ακόμη και όταν θέλεις κάτι υγιεινό και νηστίσιμο.

Να λοιπόν η συνταγή
Υλικά:

  • 500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 100γρ ηλιέλαιο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλατάκι λίγο

Και για την γέμιση

  • ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • Λίγη σοκολάτα υγείας (μερικά κομματάκια μικρά σαν τρίμματα στον τρίφτη)

Ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ την μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι να γίνουν χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ με μια ζεστή πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό για κανένα 15 λεπτό να « φουσκώσει».
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το λάδι και αν θέλετε να βαλετε και το αλάτι, το προσθετε τώρα. Τώρα παίρνουμε και τον χυλό και ρίχνουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε πάλι την ζύμη με την ζεστή πετσέτα και αφήνουμε την ζύμη να « φουσκώσει» για 1 ώρα περίπου.Όση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη, φτιάχνουμε την γέμιση. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης και αν θέλουμε τρίβουμε και την σοκολάτα. Προσωπικά μου αρέσουν τα ρολακια χωρίς σοκολάτα οπότε φτιάχνω κάποια χωρίς.Παίρνουμε τώρα την ζύμη και την ανοίγουμε σαν ορθογώνιο. Βάζουμε μέσα την γέμιση και αρχίζουμε να την τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε ρολακια και ψήνουμε για μισή ώρα  περίπου στους 180 βαθμούς.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

(Η ανάρτηση δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 2/4/2013)

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EMAIL
Facebook
Facebook
Instagram
SOCIALICON