Φτιάχνω χριστουγεννιάτικη κατασκευή (πομάδα) μαζί με την κόρη μου

Σε 25 μέρες έχουμε Χριστούγεννα και αρχίζουμε σιγά σίγα να μπαίνουμε στο κλίμα. Έτσι σκέφτηκα σήμερα το απόγευμα, που είναι βροχερό να κάνουμε μια εύκολη κατασκευή μαζί με την Ελπίδα. Οι κατασκευές, ξετρελαίνουν την Ελπίδα, παρόλο που είναι αρκετά μικρή. Ειδικότερα δε, οι αρωματικές είναι οι αγαπημένες της.Είπα λοιπόν να φτιάξουμε μια χριστουγεννιάτικη πομάδα.

 Οι πομάδες είναι από τις πρώτες «αρωματικές» κατασκευές που μαθαίνουμε στην αρωματοθεραπεία. Είναι πανεύκολη, οικονομική και εισάγει ακόμα και τα παιδάκια στην μαγεία των αρωμάτων. Η συγκεκριμένη κατασκευή, μπορεί να είναι αμερικανιά (συνηθίζεται παρά πολύ τις γιορτινές μέρες να γίνετε σε χώρους που βρίσκονται παιδάκια) αλλά προσωπικά την λατρεύω και νομίζω ότι θα πρέπει να την υιοθετήσουμε και εμείς.Πομάδες φυσικά, μπορείτε να κατασκευάσετε όλο τον χειμώνα, και αν γίνουν καλές διαρκούν τουλάχιστον 2 χρόνια. Κατά των Μεσαίωνα, οι βοτανολόγοι κατασκεύαζαν συχνά πομάδες (μίγματα βοτάνων, μπαχαρικών και ελαίων) με σκοπό να απομακρύνουν κακοτυχίες αλλά και αρρώστιες.Στις μέρες μας, οι πομάδες είναι ένα πολύ όμορφο δώρο για τα αγαπημένα πρόσωπα σας που κατασκευάζεται πολύ γρήγορα και αν αφήσετε την φαντασία σας να δουλέψει, αποτελούν μοναδικές δημιουργίες. 

Ορίστε λοιπόν η συνταγή μας.Τις φωτογραφίες τις τραβήξαμε μαζί με την Ελπίδα!

Θα χρειαστείτε

  •  Πορτοκάλια σε λεπτή φλούδα κυρίως (ή λεμόνι ή  μήλο)
  •   Μερικά ολόκληρα γαρύφαλλα
  •   1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  •   1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα
  •   1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •   Μερικά εκατοστά χρωματιστή κορδέλα
  •   1 μαχαίρι μυτερό
  •   1 καρφίτσα
  •   1 μικρό μπολάκι
  •  1 κουταλάκι

Εκτέλεση

Περνούμε το πορτοκάλι και με το μαχαίρι κάνουμε τρυπούλες μικρές , έτσι ώστε αργότερα να βάλουμε το γαρύφαλλο. Εδώ μπορείτε να κάνετε διάφορα σχέδια με το μαχαίρι όπως τα παρακάτω. 

Η κόρη μου θέλησε να κάνουμε γραμμούλες.  Στην συνέχεια, δεστε σταυρωτά την κορδέλα και σταθεροποιήστε στην κορυφή τον φιόγκο με την καρφίτσα. 

Τώρα περάστε σιγά σιγά σε κάθε τρυπούλα που κάνατε, από ένα ολόκληρο γαρυφαλλακι. Θυμηθείτε, ότι καθώς το πορτοκάλι θα αρχίσει να μαραίνεται αργότερα, θα συρρικνώνεται οπότε τα γαρυφαλάκια θα «έρθουν» πιο κοντά όπως λέει και η Ελπίδα. 

Αφού τελειώσετε με όλες τις τρυπούλες, βάλτε στο μπολάκι τα μπαχαρικά και ανακατέψτε τα αρκετές φορές. Τώρα ρίξτε το πορτοκάλι μέσα και ανακατέψτε το με τα μπαχαρικά. Εάν θέλετε μπορείτε να το αφήσετε κάνα δυο μέρες μέσα στο μίγμα για πιο έντονο άρωμα.Τέλος, κρεμάστε το με μια κλωστή στο παράθυρο (να το χτυπά ο ήλιος για να μαραθεί γρήγορα) ή βάλτε το σε γυάλινα βάζα σαν διακοσμητικά. 
 Να η χριστουγεννιάτικη πομαδα της Ελπίδας !

Εάν θέλετε να κάνετε ακόμα πιο γιορτινή την πομάδα, μπορείτε να δέσετε πάνω στην κλωστή, ολόκληρα κομμάτια κανέλας μαζί με μικρά κουκουναράκια. 

Καλή επιτυχία!

(Η ανάρτηση δημοσιεύθηκε πρώτη φορά στις 30/11/2012)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram