Αλλεργίες της άνοιξης , φτέρνισμα και καταρροή. Υπάρχει λύση;

Άνοιξη, άνοιξη! Τα λουλούδια ανθίζουν αλλά εσείς υποφέρεται από την γύρη.

Μπορεί να μην μπορείτε να ελέγξετε την γύρη στην ατμόσφαιρα αλλά η διατροφή σας μπορεί να μειώσει το προβλήματα αλλεργίας που αντιμετωπίζετε. Απλά πραγματάκια στην διατροφή μας μπορεί να έχουν μεγάλες αλλαγές.

Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την διατροφή μας. Οι αλλεργίες αποτελούν μικροπροβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα. Προσπαθήστε να ισορροπήσετε την άμυνα του οργανισμού σας και όχι να την ενισχύσετε γιατί αυτό θα χειροτερεύσει τα πράγματα (πιο έντονα τα φαινόμενα της αλλεργίας). Πως; Αποφεύγοντας τροφές που μπορεί να έχετε ευαισθησία όπως πορτοκάλια, αυγά , γαλακτοκομικά και σιτηρά για τουλάχιστο έναν μήνα.

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν φλεγμονές.  Ακολουθηστε  μια διατροφή αποτοξινωτικη χωρίς να καταναλώνετε τροφές κατεργασμένες όπως λευκό αλεύρι, ζάχαρη και πολύχρωμα λαχανικά. Ενισχύστε τηνδιατροφή σας με αβοκάντο και ξηρούς καρπούς όπως και μουρουνέλαιο. Ακόμη, τα φρούτα και τα λαχανικά είναιαπαραίτητα σε αυτή την διατροφή. Περιέχουν μια ουσία την «καρσετινη», η οποία μειώνει τις εκκρίσεις τηςισταμινης στον οργανισμό.

Η ισταμινη ευθύνεται για την δημιουργία των αλλεργιών.  Επίσης περιέχουν μια ακόμη ουσία την «ρεσβερατρολη» , που πολεμά την φλεγμονή.

credits

Καθαρίστε την μύτη Κάντε εισπνοές καθημερινά με θαλασσινό νερό ειδικότερα πριν ξεκινήσει η άνοιξη και καθ’ολη την διάρκεια της εποχής.

Έτσι θα καθαρίζεται η ρινική κοιλότητα από  την γύρη.

 

Περισσότερα για την ρεσβερατρολη στο http://en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

Περισσότερα για την καρσετινη στο  http://en.wikipedia.org/wiki/Quercetin

Εάν βρήκατε το άρθρο αυτό ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε το !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram