39 χρόνια + 6ημέρες

Στις 13 Οκτωβρίου γιόρτασα τα 39α γενέθλια μου! Ευχαριστώ πολύ που με σκεφτήκατε και μου στείλατε τις ευχές σας! ‘Ελαβα τόσες πολλές ευχές που ομολογώ πως ξαφνιάστηκα. Ευχές, ηλεκτρονικές κάρτες, μηνύματα που έδωσαν τόση χαρά!

Σκέφτηκα λοιπόν, να μοιραστώ μαζί σας μερικά στοιχεία που έχουν σχέση μ’ έμενα για να με γνωρίσετε καλύτερα. Περισσότερα θα βρείτε και σε προηγούμενη ανάρτησή μου.

  1. Είμαι η Μαρία, ετών 39, γεννημένη τον προηγούμενο αιώνα.
  2. Είμαι το δεύτερο παιδί (το sandwich kid όπως τα αποκαλούν τα δεύτερα παιδιά στα τρίτεκνα ζευγάρια). Εχω έναν αδερφό μεγαλύτερο και μια αδερφή μικρότερη.
  3. Αν και αποφοίτησα από το Bradford University και το ΤΕΙ Αθηνών, δηλώνω περήφανη απόφοιτος του Bradford University. Αν μου λέγανε να ξαναπάω σε κάποιο από τα δύο, θα διάλεγα το Bradford University.
  4. Αγαπημένο χρώμα είναι το μπλε και όλες οι αποχρώσεις του. Παρόλο που για πολλά άτομα, θεωρείται καταθλιπτικό χρώμα, εμένα μου φτιάχνει την διάθεση πάρα πολύ.
  5. Αν και ζω στην πόλη, αγαπώ την ζωή στο χωριό.
  6. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το ποδήλατο για τις καθημερινές μου μετακινήσεις και δραστηριότητες. Οραματίζομαι μια πόλη όπου το ποδήλατο θα κυριαρχεί και θα υπάρχουν ποδηλατόδρομοι και χώροι στάθμευσης γι’αυτό.
  7. Βαριέμαι να μασάω τσίχλα και προτιμώ τις καραμέλες.
  8. Δεν μου αρέσουν οι πατάτες, ειδικότερα οι τηγανητές και γι’αυτό δεν τις μαγειρεύω, ούτε τις τρώω. Βολεύομαι και με τις βραστές!
  9. Αγαπώ το ψάρι μαγειρεμένο στον ατμό γιατί μυρίζει έντονα θάλασσα. Εναλλακτικά, μου αρέσει το ψητό ή το βραστό χωρίς προσθήκες σαλτσών, λαχανικών.
  10. Αγαπώ το ρύζι και τα όσπρια. Δεν θα παραπονεθώ εάν με καλέσουν για φαγητό και μου σερβίρουν όσπρια.
  11. Αγαπημένο γλυκό είναι το κέικ και στο blog μου θα βρείτε πολλές συνταγές γι’αυτό.
  12. Αγαπημένη εποχή του χρόνου είναι το Φθινόπωρο. Κρύβει λίγο από Καλοκαίρι και λίγο από Χειμώνα, οπότε μπορείς να συνδυάσεις δραστηριότητες και στοιχεία από αυτές τις εποχές ειδικά εάν έχετε οικογένεια .
  13. Δεν παίζω ποτέ τυχερά παιχνίδια, ούτε αγοράζω λαχεία και μέχρι στιγμής δεν έχω επισκεφθεί ποτέ καζίνο. Χάσιμο χρόνου και χρημάτων είναι για εμένα!
  14. Μπύρα ή κρασί; Μα φυσικά μπύρα! Αγαπώ την ξανθιά μπύρα τύπου lager και την μαύρη. Δεν μου αρέσει η weiss μπύρα.
  15. Το αγαπημένο κρασί για εμένα είναι το ημίγλυκο αν και είναι πολύ παχυντικό.
  16. Τις περισσότερες φορές προσπαθώ να τρώω φρούτα και λαχανικά εποχής. Οι γεύση τους είναι πάντοτε στα καλύτερα τους.
  17. Αν ανοίξετε το ψυγείο μου, σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον ένα φρούτο.
  18. Δηλώνω θαυμάστρια του ψωμιού!Δεν μπορώ να αντισταθώ στην γεύση του ψωμιού και στις ποικιλίες που υπάρχουν!
  19. Τον τελευταίο καιρό, προσπαθώ να εντάξω όλο και περισσότερο την φιλοσοφία του zero waste στην καθημερινότητά μου. Προσπαθώ να μειώσω αρκετά τις συσκευασίες πλαστικού και μου αρέσει να ανακυκλώνω υλικά και προϊόντα.
  20. Τρελαίνομαι για τις μεταποιήσεις προϊόντων-αντικειμένων.
  21. Θαυμάζω τους αυτόχθονες ανθρώπους και παραδειγματίζομαι από αυτούς.
  22. Δεν διαβάζω μυθιστορήματα.
  23. Αγαπώ το παιδικό βιβλίο ειδικά αυτά που περιέχουν πλούσια εικονογράφηση.
  24. Μου αρέσει να σημειώνω και αγαπώ τις λίστες. Σημειώνοντας αποσυμφορίζω τον εγκέφαλο μου και δεν χρειάζεται να θυμάμαι κάποια πράγματα.
  25. Μου αρέσουν οι ταινίες με ιστορικό θέμα και αγαπώ τις σειρές εποχής. Δεν μου αρέσουν οι φουτουριστικές και δεν βλέπω θρίλερ με βαμπιρ κλπ.
  26. Μου αρέσουν ιδιαίτερα τα χειροποίητα αντικείμενα και δεν λυπάμαι να ξοδέψω παραπάνω χρήματα για κάτι που να είναι φτιαγμένο στο χέρι.
  27. Αγαπημένο μάθημα είναι η ιστορία και η γεωγραφία (ίσως γιατί μου δίνει ιδέες για ταξίδια). Σιχαίνομαι τα μαθηματικά και απορώ γιατί στο σχολείο και ειδικότερα στο Λύκειο σπαταλούσαμε χρόνο μαθαίνοντας για λογάριθμους.
  28. Σιχαίνομαι την Αθήνα και θαυμάζω τους κατοίκους της με την απόφασή τους. Απορώ πώς μπορούν να μένουν σε μια πόλη που κατά κύριο λόγο είναι τόσο αφιλόξενη και γεμάτη ανασφάλεια.
  29. Αγαπώ το casual look, ειδικά το αθλητικό. Αν χρειαστεί να διαλέξω γόβες ή αθλητικά παπούτσια τύπου sneakers, θα διαλέξω τα sneakers.
  30. Mου αρέσουν τα πλεκτά ρούχα και στην ντουλάπα μου υπάρχουν πάρα πολλά σε πολλές αποχρώσεις και υφές.
  31. Προτιμώ τα άνετα ρούχα που να είναι καλής ποιότητας ακόμη και αν δεν είναι φιρμάτα.
  32. Αγαπώ τα φυσικά υλικά στα ρούχα και σε προϊόντα καθημερινής χρήσης. Το βαμβάκι, το μαλλί, το λινό είναι αξιαγάπητα και αποφεύγω συνειδητά τα συνθετικά.
  33. Αν και αισθητικός και blogger,δηλώνω skincare blogger. Αγαπώ τα προϊόντα περιποίησης δέρματος περισσότερο από τα προϊόντα μακιγιάζ.
  34. Στα καλλυντικά μου, δεν λείπει ποτέ ένα καθαριστικό προσώπου.
  35. Αγαπώ τα προϊόντα λεβάντας όπως και αυτά που περιέχουν συστατικά αρωματοθεραπείας.
  36. Απεχθάνομαι τα μπουζούκια. Προτιμώ να ξοδέψω χρήματα για μια εκδρομή παρά για ένα βράδυ στα μπουζούκια.
  37. Στο σπίτι ακούω πολύ σπάνια μουσική. Μόνο στο δρόμο, καθ’οδόν.
  38. Αγαπώ την θάλασσα αλλά μου προκαλεί και φόβο.
  39. Είμαι πολύ κοινωνική και απολαμβάνω τις φιλίες. Μου αρέσει να περνάω χρόνο με τους φίλους και τις φίλες μου και εκτιμώ τις σχέσεις όπως και τον χρόνο που μου διαθέτουν.

Αυτές είναι μερικές αλήθειες για εμένα. Ελπίζω να μην σας κούρασα!

2 thoughts on “39 χρόνια + 6ημέρες

  1. Αγαπημένη μου φιλεναδίτσα μου, να τα εκατοστίσεις με υγεία και πολλά χαμόγελα και από εδώ! Διαβάζοντας τη νέα ανάρτησή σου ανακάλυψα ακόμη περισσότερα πράγματα για σένα (είχα διαβάσει και την παλιότερη με τα 59+1 πράγματα…)! Και εμένα μου αρέσει το μπλε χρώμα (το μπλε royal για την ακρίβεια), αν και το αγαπημένο μου είναι το ροδί! Επίσης βρίσκω αρκετά κοινά με εσένα, όπως τη ζωή στο χωριό, το ποδήλατο, την τάση για zero waste, την αγάπη για το φθινόπωρο, το παιδικό βιβλίο, τις ταινίες / σειρές εποχής, τις λίστες, το χειροποίητο και τις μεταποιήσεις (κοινώς δεν πετάω τίποτα, κακό αυτό νομίζω!) και το casual ντύσιμο, καθώς και την αντιπάθεια για τα μαθηματικά! Όμως δεν μπορώ με τίποτα να αντισταθώ στις τηγανιτές πατάτες, όσο βλαβερές κι αν είναι, ενώ δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική (από το πρωί που θα ξυπνήσω μέχρι να κοιμηθώ ακούω μουσική)! Φιλιά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram