Διαβάσαμε: H Φουντουκίτσα & το πράσινο δέντρο

Προμηθευτήκαμε πριν από λίγο καιρό το βιβλίο “Η Φουντουκίτσα και το πράσινο δέντρο” της Ελένης Κορωνάκη από τις εκδόσεις I Write και δεν χορταίνουμε να το διαβάζουμε.

Ξεκινώντας την ανάγνωση αυτού του παραμυθιού, πολλοί θα βιαστούν να πιστέψουν οτι πρόκειται για ένα βιβλίο χριστουγεννιάτικο μιας και η ιστορία ξεκινά παραμονές Χριστουγέννων. Απεναντίας, πρόκειται για ένα παραμύθι με έντονο οικολογικό μήνυμα.

Η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι.

Η Φουντουκίτσα, η ηρωίδα του παραμυθιού είναι ένα καλόκαρδο καριτσάκι που περιμένει με ανυπομονησία τον πατέρα της που είναι ναυτικός να γυρίσει απ’ το ταξίδι για να περάσουν όλη η οικογένεια μαζί τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Παρόλο που ο πατέρας της Φουντουκίτσας αυτά τα Χριστούγεννα είναι κοντά τους και έχει φέρει διάφορα στολίδια για να στολίσουν το δέντρο των Χριστουγέννων, δεν στολίζετε τελικά.

Η Φουντουκίτσα βλέπει τον πατέρας της σκυθρωπό και αναρωτιέται γιατί δεν εχουν στολίσει ακόμα. Κρυφακούγοντας την συνομιλία του πατέρας της με την μητέρας της, η Φουντουκίτσα μαθαίνει οτι στην περιοχή έχει καταστραφεί το δάσος. Μια μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε ολόκληρο το δάσος! Μια μεγάλη οικολογική καταστροφή συμβαίνει που θα έχει συνέπειες για την ζωή των κατοίκων.

Κάνοντας μια ευχή ν’ ανατραπεί αυτή η κατάσταση, βλέπει οτι το κουτί με τα στολίδια αρχίζει να μετακινείται και τρια στολίδια που της έκανε δώρο ο πατέρας της να ζωντανεύουν. Τα στολίδια αυτά, ο Πήγασος, ο Νάνος και η Ρουμπινένια νεραιδούλα, τις εξηγούν οτι η Φουντουκίτσα μπορεί να αλλάξει αυτή την κατάσταση, δηλαδή την καταστροφή και να βοηθήσει τα ζώα και τα φυτά του δάσους. Εξάλλου υπάρχει και μια προφητεία που αναφέρει οτι ένα μικρό κορίτσι θα μπορέσει να λύσει τα μάγια των κακών μάγων που ευθύνονται για αυτή την καταστροφή.

Θα μπορέσει να τα καταφέρει η Φουντουκίτσα; Θα μπορέσει να σώσει το δάσος από την καταστροφή;

Μια περιπέτεια που θα κρατήσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών έντονο. Το παραμύθι συνδιάζει, μάγους, νεράιδες, δράκους και ζώα του δάσους για ν΄αναφερθεί στην οικολογική καταστροφή που μπορεί να συμβεί στην φύση από μία πυρκαγιά. Τα παιδιά μέσα από αυτό το παραμύθι θα μάθουν για την αξία που έχει το δάσος για τον άνθρωπο όπως και για την αρετή της συνεργασίας. Ιδανικό για ανάγνωση από τις προσχολικές ηλικίες με έντονη εικονογράφιση από την Ναταλία- Ελένη Πιτλίγγερ.

Ένα παραμύθι αρκετά διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Μπορείτε να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε ή απευθείας από τις εκδόσεις I-Write

2 thoughts on “Διαβάσαμε: H Φουντουκίτσα & το πράσινο δέντρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram