Την αγάπη μου για τις μαρμελάδες θα την έχετε
καταλάβει όσοι και όσες με διαβάζετε. Το καλοκαίρι ασχολούμαι με την παρασκευή αρκετών
μαρμελάδων και διαφόρων άλλων τροφίμων. Σαν
τα μυρμήγκι κάνω την «συλλογή» μου για τον χειμώνα που έρχεται. Οι μαρμελάδα σανταρόζα- λεβάντα αλλά και η μαρμελάδα φράουλα είναι μερικές από αυτές που φτιάχνω κάθε χρόνο
και κάποιες από αυτές δωρίζονται σε φίλους και γνωστούς.
καταλάβει όσοι και όσες με διαβάζετε. Το καλοκαίρι ασχολούμαι με την παρασκευή αρκετών
μαρμελάδων και διαφόρων άλλων τροφίμων. Σαν
τα μυρμήγκι κάνω την «συλλογή» μου για τον χειμώνα που έρχεται. Οι μαρμελάδα σανταρόζα- λεβάντα αλλά και η μαρμελάδα φράουλα είναι μερικές από αυτές που φτιάχνω κάθε χρόνο
και κάποιες από αυτές δωρίζονται σε φίλους και γνωστούς.
Η πιο περίεργη όμως μαρμελάδα που φτιάχνω και η μαμά
μου έμαθε από εμένα, είναι η μαρμελάδα ντομάτα!
μου έμαθε από εμένα, είναι η μαρμελάδα ντομάτα!
Μάλιστα σε όσους έχει τύχει να
την δωρίσει ή να τους τρατάρει σε πρωινό όταν είναι φιλοξενούμενοι , ύστερα όλοι
ζητουν την συνταγή. Έτσι είπα να σας την παρουσιάσω και εγώ και σίγουρα θα καταπλήξει
τους φίλους σας και την οικογένεια σας όταν σερβιριστεί.
Σίγουρα όταν ακούσει κάποιος μαρμελάδα ντομάτα , θα πει, «οk , αυτή φτιάχνει τα πάντα μαρμελάδα
και θεώρει ότι θα γίνουν και γευστικές» Δεν μπορείτε όμως να φανταστείτε πόσο νόστιμη
είναι αυτή η μαρμελάδα. Καθώς η γεύση της είναι περίεργη, η μαρμελάδα αυτή ταιριάζει
και σε πρωινό αλλά και ως chutney
(σαν μαρμελάδα ξινουτσικη ας το πούμε,
σερβιρισμένη παρέα με τυριά και αλλαντικά).
και θεώρει ότι θα γίνουν και γευστικές» Δεν μπορείτε όμως να φανταστείτε πόσο νόστιμη
είναι αυτή η μαρμελάδα. Καθώς η γεύση της είναι περίεργη, η μαρμελάδα αυτή ταιριάζει
και σε πρωινό αλλά και ως chutney
(σαν μαρμελάδα ξινουτσικη ας το πούμε,
σερβιρισμένη παρέα με τυριά και αλλαντικά).
Ας φτιάξουμε μαρμελάδα ντομάτα
Υλικά
1 κιλό ντομάτες (ώριμες αν είναι δυνατόν ) εγώ την φτιάχνω
και με ντοματινια
και με ντοματινια
700 γρ ζάχαρη
3 λεμόνια
70 γρ ξύδι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε σε φετάκια τις ντομάτες και το λεμόνι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Οι ντομάτες θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα παραπάνω υλικά και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.
Οι ντομάτες θα βγάλουν αρκετά υγρά.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα πάνω στο ματι της κουζινας
και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μόλις δέσει
η μαρμελάδα γεμίζουμε τα βάζα μας.
και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και μόλις δέσει
η μαρμελάδα γεμίζουμε τα βάζα μας.
Εάν έχετε πολλά σποράκια, στην μαρμελάδα σας, μην ανησυχείτε,
φαίνονται όμορφα μέσα στο βάζο και όταν σερβιριστεί.
φαίνονται όμορφα μέσα στο βάζο και όταν σερβιριστεί.
Καλή Επιτυχία!
Εάν έχετε αρκετές ντομάτες, σας προτείνω να φτιάξετε
και
και
σπιτική ketchup και λιαστές ντομάτες πανεύκολα
!
Θα την δοκιμάσω σίγουρα! Είχα δοκιμάσει παλιότερα σ ένα εστιατόριο και είχα ξετρελαθεί με την υπέροχη γεύση της!!!
ναι εχω ακουσει και εγω οταν την σερβιρουν σε εστιατορια. Μαλιστα η ξαδερφη μου την δοκιμασε σε ταβερνα στην Σεριφο. Περιμενω τα σχολια σου