Η πρώτη δημοτικού ξεκίνησε παρέα με το “Μαγειρεύοντας την Αλφαβήτα”

Η καινούργια σχολική χρονιά άρχισε και  το πρωτάκι μου, έχει ξεκινήσει με όρεξη το γράψιμο και το διάβασμα. Το ενδιαφέρον έχει τραβήξει η γλώσσα και η εκμάθηση των γραμμάτων. Μιας που τέτοιες ευκαιρίες δεν πρέπει να χάνονται, σκέφτηκα να “ενισχύσω” αυτή την όρεξη παρέα με ένα βιβλίο που δεν  είναι άλλο από το “Μαγειρεύοντας την Αλφαβήτα” από τις εκδόσεις Θύρα

Το βιβλίο “Μαγειρεύοντας την Αλφαβήτα” από τις εκδόσεις Θύρα εκδόθηκε πριν από λίγο καιρό για τρίτη φορά.  Πρόκειται για ένα σύγχρονο αλφαβητάρι που θα αγαπήσουν τα παιδιά ηλικίας 4 -7 χρόνων. Το βιβλίο έγραψε η ταλαντούχα Μαρία Βιγγοπούλου- Χυτα και τις ζωγραφιές του επιμελήθηκε η Αγγελική Δελεχά.

Όπως αναφέρει και η συγγραφέας, η ιδέα του βιβλίου προέκυψε ένα απόγευμα στην κουζίνα του σπιτιού της. H συγγραφέας σκέφτηκε ότι μέσα από την μαγειρική, η εκμάθηση των γραμμάτων θα γίνει πιο εύκολη. Έτσι πήρε αλεύρι, ζάχαρη, μερικά υλικά και μπόλικη διάθεση  για να φτιάξουν παρέα με τα παιδιά της κουλουράκια σε σχήμα γραμμάτων. Το εγχείρημα φαίνεται να πέτυχε και τα παιδιά πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα δημιουργώντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα.  Μέσα από αυτή την ενασχόληση, τα παιδιά έφτιαξαν εικόνες, ανακάλυψαν λέξεις, δημιούργησαν ιστορίες ενώ η ίδια εμπνεύστηκε για να γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο.
Σε κάθε μια σελίδα του βιβλίου, θα βρείτε ένα γράμμα της αλφαβήτου, ζωγραφισμένο παρέα με ένα πράγμα που  ξεκινά από το ίδιο γραμμα. Στην συνέχεια, ένα μικρό κείμενο συντροφεύει το γραμμα. Το κειμενάκι έχει λεξούλες που ξεκινούν με το ίδιο γράμμα ενώ όπου υπάρχει το συγκεκριμένο γραμμα, έχει υπογραμμιστεί έντονα για να ξεχωρίζει. 
Η εικονογράφιση της Αγγελικής Δελεχά, κέρδισε την εκτίμηση μου καθώς ήταν με χρώματα απαλά που μου θύμιζαν τα παιδικά μου χρόνια. Ιδιαίτερα, μου θύμισε την εικονογράφιση των βιβλίων που είχα όταν  ήμουν στο δημοτικό χωρίς όμως να υπάρχει ίχνος παλιού και ξεπερασμένου. 
Επιπλέον, στο βιβλίο θα βρείτε ενσωματωμένα αυτοκόλλητα γράμματα που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τα πράγματά σας και κυρίως για να κάνετε την εκμάθηση του ελληνικού αλφάβητου ακόμη πιο ευχάριστη. 
Το βιβλίο “Μαγειρεύοντας την Αλφαβήτα” μπορείτε να το αγοράσετε από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Θύρα ή να το παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο σας. Καλή ανάγνωση
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram