Λατρεύω το παγωτό και έτσι σκέφτηκα τώρα που έπιασαν οι ζεστές
να ξεκινήσω την παρασκευή του. Θα σας δώσω την συνταγή μου για εύκολο παγωτό, γρήγορα
και οικονομικά και πάνω απ’όλα υγιεινά μιας και τα παγωτό που βρίσκουμε στο εμπόριο
μόνο από γάλα δεν είναι. Λοιπόν,με αυτή την βασική συνταγή, θα σας παρουσιάσω
και άλλες γεύσεις σύντομα, μπορείτε να φτιάξετε
ένα παγωτάκι σούπερ! Σας βγάζει ένα περίπου κιλό παγωτό.
να ξεκινήσω την παρασκευή του. Θα σας δώσω την συνταγή μου για εύκολο παγωτό, γρήγορα
και οικονομικά και πάνω απ’όλα υγιεινά μιας και τα παγωτό που βρίσκουμε στο εμπόριο
μόνο από γάλα δεν είναι. Λοιπόν,με αυτή την βασική συνταγή, θα σας παρουσιάσω
και άλλες γεύσεις σύντομα, μπορείτε να φτιάξετε
ένα παγωτάκι σούπερ! Σας βγάζει ένα περίπου κιλό παγωτό.
Ξεκινάμε λοιπόν, με γεύση ΒΑΝΙΛΙΑ!
Θα χρειαστείτε
1 κουτί μορφατ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί γάλα εβαπορέ (δηλ συμπυκνωμένο)
2 μπαστουνάκια βανίλια σκόνη
Εκτέλεση
Βάζετε δυο ώρες πιο μπροστά το μορφατ στο ψυγείο.
2.
Βγάζετε το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε
στο μίξερ να αφρατεψει.
Βγάζετε το μορφατ από το ψυγείο και το χτυπάτε
στο μίξερ να αφρατεψει.
3.
Προσθέστε το γάλα ζαχαρούχο
Προσθέστε το γάλα ζαχαρούχο
4.
Προσθέστε την βανίλια σκόνη
Προσθέστε την βανίλια σκόνη
5.
Τέλος προσθέστε και το γάλα εβαπορέ
Τέλος προσθέστε και το γάλα εβαπορέ
6.
Βάζετε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον
5 ώρες
Βάζετε το μπολ με το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον
5 ώρες
Όταν θελήσετε να το φάτε θα πρέπει
να το αφήσετε εκτός ψυγείου για κανένα 10 λεπτο να μαλακώσει!
να το αφήσετε εκτός ψυγείου για κανένα 10 λεπτο να μαλακώσει!
Καλή όρεξη!
update
Επειδή έλαβα αρκετά μηνύματα, ξέχασα να σας πω, οτι για να μην κρυσταλλώσει το παγωτό, η κατάψυξη πρέπει να είναι σε μέτρια θερμοκρασία.
Φτιάξτε και άλλες γεύσεις παγωτού όπως τύπου κακάο ή μόκα. Αν πάλι προτιμάτε γεύση φυστίκι ή ινδοκάρυδο, θα λατρέψετε αυτές τις συνταγές.
credits |
Εάν βρήκατε το άρθρο αυτό ενδιαφέρον, παρακαλώ μοιραστείτε
το !
το !