Διαβάσαμε: Διαβάζω, φτιάχνω και παίζω με τον τυραννοσαυρο

Οι δεινόσαυροι φαίνεται να έχουν σαγηνεύσει τα παιδιά μου. Τα κατορθώματα, το μέγεθος και η ποικιλία αυτών των πλασμάτων έχει κάνει τα παιδιά μου να αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ύπαρξη τους. Η αρχή εγινε με το βιβλίο ¨Δεινόσαυροι” όπως σας είχα πει παλαιότερα αλλά τελικά δεν μείναμε μόνο σε αυτό. Ένα νέο βιβλίο προστέθηκε στην συλλογή μας. 
Αναφέρομαι στο βιβλίο “Διαβάζω, φτιάχνω και παίζω με τον τυραννοσαυρο” απο τις Εκδόσεις Susaeta.  Τολμώ να σας αποκαλύψω οτι το συγκεκριμένο βιβλίο, όταν το είδαν τα παιδια μου ξετρελάθηκαν. Τους άρεσε που συνδύαζε το διάβασμα- απόκτηση πληροφοριών με την κατασκευή του τυραννοσαυρου. Ήταν το καλύτερο δώρο για εκείνους όπως μου ανέφερε ο γιος μου!

Οι φανταχτερές εικόνες έκαναν τα παιδιά να ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο και να φτάσουν στην καταπράσινη ζούγκλα της προϊστορίας τότε που βασιλιάς ήταν ο τυραννοσαυρος. Η ζωγραφιά του τρομακτικού τυραννοσαυρου με τα κοφτερά δόντια είναι πολύ επιβλητική. Σε κάθε σελίδα, διαβάσαμε πληροφορίες για τον τυραννοσαυρο και προσπαθήσαμε να καταλάβουμε πως ήταν αυτός ο δεινόσαυρος. Κάθε μια σελίδα, αποκαλύπτει και ένα σημείο του τυραννοσαυρου.

Το βιβλίο “Διαβάζω, φτιάχνω και παίζω με τον τυραννοσαυρο” είναι ένα βιβλίο όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν εκπληκτικές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο δεινόσαυρο και να δημιουργησουν τον δικό τους για ατέλειωτο παιχνίδι μέσα απο τα κομμάτια που συμπεριλαμβανονται στο βιβλίο. Χαρτονένια κομμάτια συνθέτουν ενα τρισδιάστατο puzzle. Έτσι οι μικροί αναγνώστες θα περάσουν ώρες προσπαθώντας να φτιάξουν τον τρισδιάστατο τυρρανοσαυρο και στην συνέχεια θα παίξουν με αυτόν.  Σε κάθε σελίδα, ένα κομμάτι απο το σώμα του αποκαλυπτεται. Ένας ενας οι σπόνδυλοι φτιάχνουν την σπονδυλική στήλη του, η ρωμαλέα του του ουρά χρειάζεται κομμάτι κομμάτι να γίνει έτσι ώστε να ολοκληρωθεί ο δεινόσαυρος και στο τέλος ένας μεγάλος τυραννοσαυρος αποκαλυπτεται. Διαβάζουμε: ” Τυραννοσαυρος σημαίνει “ερπετό τύραννος” και είναι πλέον έτοιμος! Ώρα για παιχνίδι!
Το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά που φυσικά λατρεύουν τους δενοσαυρους και είναι ηλικίας +3. Αξίζει να σας επισημαίνω οτι και  μεγαλύτερα παιδιά όπως η κόρη μου που τελείωσε την πρώτη δημοτικού, τον βρίσκουν συναρπαστικό γιατί συνδυάζει την γνώση με το παιχνίδι. Μάλιστα είναι ένα ωραίο δώρο εαν ψάχνεται ενα βιβλίο κατασκευων για αδερφακια μιας και η ομαδικότητα θα βοηθήσει τα παιδιά να δημιουργησουν τον τυραννοσαυρο πιο γρήγορα.

Στις εκδόσεις Susaeta αγαπούν τους δεινόσαυρους και έτσι έχουμε βρει ένα ακόμη τρόπο να μάθουμε πράγματα γι’ αυτούς μέσα από το παιχνίδι πάντα.  Οι δεινόσαυροι- Το κουτί της γνώσης – Ερωτήσεις και απαντήσεις   μας κρατά συντροφιά εδώ και πολύ καιρό τώρα.

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog στο facebook Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram