Διαβάσαμε : To Δρακούκι

Πριν από περίπου ένα μήνα, το πρώτο δόντι του γιου μου, επιτέλους έπεσε. Η οδοντίατρος μας είχε ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο περίπου ότι ο κάτω κοπτήρας θα έβγαινε σε λίγο καιρό, όμως αυτό δεν έλεγε να κουνηθεί με τίποτα. Βλέπετε η ανυπομονησία ήταν έντονη γιατί είχαμε ξαναζήσει τον ερχομό της Νεράιδας των Δοντιών στην κόρη μου, οπότε ανυπομονούσε και εκείνος να ζήσει της εμπειρία.

Έτσι, αφού τελικά έπεσε το δόντι, περιμέναμε την Νεράιδα να εμφανιστεί και να μας φέρει και δώρα. Ένα από τα δώρα της ήταν και ένα ολοκαίνουργιο βιβλίο. (Ως Νεράιδα των Δοντιών, διάλεξα να συμπεριλάβω στα δώρα, το βιβλίο της Ανθής Σαμαρτζίδου, “Το Δρακούκι” από τις εκδόσεις iwrite. )

Πρόκειται για μια ολοκαίνουργια έκδοση από τις εκδόσεις iwrite σε εικονογράφηση από την ίδια την συγγραφέα. Αξίζει να τονισθεί ότι η Ανθή Σαμαρτζίδου έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση πολλών παιδικών βιβλίων και κόμικς.

Λίγα λόγια για την ιστορία του βιβλίου

Το Δρακούκι δεν είναι άλλο παρά ένα μικρόβιο που κατοικεί μέσα στο στόμα των ανθρώπων. Είναι πράσινο, σιχαμερό και όσο μεγαλώνει, τόσο πιο άσχημο γίνετε. Η αδυναμία του είναι τα γλυκά οπότε καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από ζάχαρη. Του αρέσει να σκάβει/ χαλάει τα δόντια και να κάνει μεγάλες βρωμερές, μαύρες τρύπες σε αυτά. Με άλλα λόγια, του αρέσει να καταστρέφει τα δόντια. Όμως την δράση του, κάποιος πρέπει να την σταματήσει πριν να είναι πολύ αργά. Έτσι, δράση αναλαμβάνουν οι Νεράιδες των Δοντιών. Με αρχηγό την έμπειρη γιαγιά Ευδόντια, που υπηρέτησε στο σώμα των Νεράιδων, οι Νεράιδες των Δοντιών θα μπορέσουν να αποτρέψουν την καταστροφή; Η Βουρτσινέα, είναι η Νεράιδα που θα λάβει δράση υπό την καθοδήγηση της γιαγιάς Ευδοντίας και την βοήθεια του Δόκτωρ Λαμπιδάκου, οδοντίατρου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα cd με τραγούδια με ήρωα το Δρακούκι για να σας κρατά συντροφιά. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο και σε αυτό το video.

Το Δρακούκι είναι ένα βιβλίο που σίγουρα θα αγαπηθεί από τους μικρούς αναγνώστες. Νεράιδες, ιππότες και τέρατα, οι αγαπημένοι δηλαδή ήρωες των περισσότερων παιδιών βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο. Από την άλλη, οι γονείς διαβάζοντας το συγκεκριμένο βιβλίο, θα βρουν ευκαιρία να εξηγήσουν στα παιδιά για την στοματική υγιεινή και γιατί είναι τόσο σημαντική να γίνετε σε καθημερινή βάση από πολλή μικρή ηλικία.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο απευθείας από τον εκδοτικό οίκο ή να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε.

3 thoughts on “Διαβάσαμε : To Δρακούκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram