εμάς, θα περάσουμε το Πάσχα καλεσμένοι σε κάποιο φιλικό ή συγγενικό σπίτι.
Καθώς αυτές τις μέρες, σκέφτεστε και μπορεί ήδη να έχετε αγοράσει κάποια δώρα
για να τα δωρίσετε στους οικοδεσπότες, τι θα λέγατε για ένα πρωτότυπο γλυκό;
ειδικά με το γάλα ή τον καφέ. Επίσης μετά την πασχαλινή σιέστα, είναι το
ιδανικό κέρασμα για να τονώσει τον οργανισμό. Για να μην σας κουράζω
περισσότερο να σας πω ότι τα μικρά μου ξετρελάθηκαν με την «κρυμμένη πεταλούδα»
που αποκαλύφθηκε όταν έκοψα το κέικ και τους έδωσα να δοκιμάσουν. Οπότε
μπορείτε να το φτιάξετε και σε κάθε περίσταση που χρειάζεσθε ένα κέρασμα για παιδάκια.

Ουσιαστικά το «πασχαλινό μου κέικ με την κρυμμένη
πεταλούδα» είναι ένα κέικ βανίλιας που έχει μια δόση σοκολάτας – κακάο στο κέντρο , έτσι
για να μην βαριέστε την βανίλια. Ένα κέικ μαρμπέ δηλαδή το όποιο κάθε χρώμα –
υλικό είναι τοποθετημένο «έξυπνα» για να τραβάει τα βλέμματα. (Σας έδωσα και
μια πιο «γκουρμέ» κριτική !
πώς θα το φτιάξετε. Έχω χωρίσει την διαδικασία σε 4 φάσεις.
κακάο
δυο κέικ και ψήσιμο
ψήσιμο κέικ σοκολάτας – κακάο
κέικ σοκολάτα που έχετε και το ψήνεται σε μακρόστενη φόρμα. Να σας τονίσω μόνο ότι
χρειαζόμαστε ένα κέικ όπου να είναι όχι τόσο αφράτο αλλά πιο ζουμερό. Έτσι όταν
θέλουμε να φτιάξουμε την πεταλούδα, δεν θα τρίβετε. Εγώ έφτιαξα το σοκολατένιο
κέικ που φτιάχνω σαν παντεσπάνι. Στα γενέθλια του μικρού με θέμα τους πιγκουίνους και τον Βόρειο Πόλο, έφτιαξα αυτό το κέικ για σοκολατένιο παντεσπάνι στην
τούρτα του. Σας δίνω την συνταγή και εδώ
την σόδα, το baking powder, την βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά, το κακάο και το
αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς!
το νερό.
στους 180-200 Βαθμούς C 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) (βουτάμε
μαχαίρι και όταν βγει καθαρό είναι ψημένο). Μόλις ψηθεί το κέικ βγάζουμε από το
φούρνο, αφήνουμε πρώτα να κρυώσει καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
κέικ.
κόβουμε σε μέτριες φέτες το κέικ.
Χρησιμοποιούμε κουπ- πατ σε σχήμα πεταλούδας
και «βγάζουμε» το σχέδιο της πεταλούδας σε κάθε φέτα του κέικ.

Έτσι παίρνουμε τις
πεταλούδες σαν μικρά μπισκοτάκια!

Με το κέικ που περίσσεψε μπορείτε να φτιάξετε
pop cakes ή απλά να
το φάτε, κάτι που οι δικοί μου κάνανε πριν ακόμα τελειώσω το πασχαλινό κέικ!
κέικ βανίλιας που φτιάχνετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Εγώ σας δίνω την δικιά
μου συνταγή, για την ακρίβεια αυτή που μου έδωσε η μαμά μου. Τα υλικά είναι
κάπως «πλούσια» ειδικά σε αυγά, αλλά είναι από τις λίγες συνταγές που έχω
δοκιμάσει που δίνει ένα κέικ με ψίχα!
- 500 γρ
φαρίνα - 1 φλιτζάνι
βούτυρο ή μαργαρίνη προτιμώ το βούτυρο - 1
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη - 1 φλιτζάνι
γάλα - 4 αυγά
μέτριο μέγεθος - 2
βανίλιες
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει και προσθέτουμε
την ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά και ανακατεύοντας στο μίξερ το αλεύρι,
το γάλα τα αυγά ένα –ένα και τις βανίλιες.
δυο κέικ και ψήσιμο
αντικολλητικό χαρτί για να είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου κολλήσει.

Ρίχνουμε μια λεπτή
στρώση από το κέικ βανίλιας. Τώρα προσθέτουμε τις κομμένες με το κουπ πατ
πεταλούδες πάνω στην στρώση από το κέικ.
Κάθε μια πεταλούδα θα έχει στην συνέχεια κολλημένη στην πλάτη της την επόμενη
πεταλούδα μέχρι να γεμίσετε την μακρόστενη φόρμα. . Το κέικ δηλαδή θα έχει αυτή
την μορφή.

κινήσεις το υπόλοιπο κέικ βανίλιας. Χρειάζεται προσοχή για να μην σας μετακινηθούν
οι πεταλούδες.
50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς C. Περιμένουμε να κρυώσει το κέικ και
ξεφορμάρουμε.