“Ευδαιμονία”, το κουκούλι του μεταξοσκώληκα που θα σε σαγηνέψει

Στην αισθητική και κατ’ επέκταση στη κοσμητολογία, τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται μια έντονη τάση προς τις φυσικές μεθόδους ομορφιάς. Όλα αυτά τα χρόνια που παρακολουθώ τις εξελίξεις του τομέα, έχω δει και δοκιμάσει αρκετά.Κύριο μέλημα μου άλλωστε, να σου παρουσιάζω οτι βρίσκω χρήσιμο και ωφέλιμο για την δική σου ομορφιά που να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Ψάχνοντας λοιπόν, για τα νέα trend στην φυσική ομορφιά, ανακάλυψα την θεραπεία του μεταξιού και ακόμα ειδικότερα του μεταξοσκώληκα.

Αξίζει να σου αναφέρω οτι αν και αποτελεί τάση της εποχής, οι Ασιάτες χρησιμοποιούν τον μεταξοσκώληκα αιώνες αρκετούς. Σου θυμίζω οτι στο σχολείο πιθανών στη Βυζαντινή ιστορία να έκανες σε μάθημα το ταξίδι των Βυζαντινών καλόγερων που επισκέφθηκαν την ανατολή για ιεραποστολική περιοδεία όμως εκείνοι έκλεψαν τους μεταξοσκώληκες και μετέφεραν την διαδικασία παραγωγής μεταξιού στον τότε δυτικό κόσμο. Τελικά, φαίνεται οτι αν και έκλεψαν την διαδικασία για την παραγωγή μεταξιού κανένας δεν γνώριζε οτι τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα χρησιμοποιούνται και για αισθητικές εφαρμογές.

Φτάνουμε λοιπόν στις μέρες μας και βλέπουμε ότι το κουκούλι αυτού του μικρού μα τόσου εργατικού και πολύτιμου εντόμου μπορεί να μας προσφέρει πολλά οφέλη για την ομορφιά μας. Οι επιστήμονες της κοσμητολογίας θέλησαν να ασχοληθούν εντατικά με το συγκεκριμένο υλικό και να το μελετήσουν για να δούνε γιατί χρησιμοποιείται ευλαβικά τόσους αιώνες από τις Ασιάτισσες. Κορεάτισσες, Κινέζες, Γιαπωνέζες και Ταϊλανδέζες είναι φανατικές με την χρήση του κουκουλιού του μεταξοσκώληκα. Άραγε γιατί;

Ο λόγος που ο μεταξοσκώληκας είναι τόσο αγαπημένος στην Ασία για την αισθητική είναι λόγω της σερικίνης που παράγει. Η σερικίνη είναι μια πρωτεΐνη που παράγει ο μεταξοσκώληκας για να “κολλήσει” τη μία ίνα μεταξιού με την άλλη ώστε να σχηματίσει το κουκούλι του. Η σερικίνη είναι πολύ ανθεκτική στον ήλιο και γενικότερα στις δύσκολες καιρικές συνθήκες (η φύση προνοεί για την βιωσιμότητα του εντόμου) και διαθέτει περισσότερα από 20 αμινοξέα και αντιοξειδωτικά. Αυτό το στοιχείο και μετά από έρευνες,έκανε τους κοσμητολόγους να εκτιμήσουν οτι πρόκειται για μια ουσία πολλή ανθεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία, με αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές αλλά και ενυδατικές ιδιότητες. Άρα μιλάμε για μια πολλή καλή αντιγηραντική και συσφυκτική ουσία για το ανθρώπινο δέρμα μας!Ταυτόχρονα, έχει και αναπλαστικές ιδιότητες.Με πολλή απλά λόγια, η σερικίνη δρα σαν ένα μικρό νήμα- κλωστή συγκράτησης υγρασίας σε ένα” μεγάλο πλεκτό πουλόβερ”που είναι το δέρμα μας.

Σε πρακτικό επίπεδο, οι Ασιάτισσες χρησιμοποιούν τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα για να πετύχουν ένα δέρμα ενυδατωμένο με λιγότερες ρυτίδες ενώ ταυτόχρονα κάνουν απολέπιση. 100% φυσική περιποίηση με αγνά υλικά!Απολέπιση με μη επιθετικό χαρακτήρα , ανάπλαση και ενυδάτωση ταυτόχρονα. Τι κάνουν; Χρησιμοποιούν τα κουκούλια του μεταξοσκώληκα σαν δακτυλήθρες και κάνουν ήπιες ανορθωτικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Έτσι, απολεπίζουν ήπια αλλά αποτελεσματικά την επιδερμίδα ενώ ταυτόχρονα εκκρίνεται η ουσία της σερικίνης που υπάρχει στην δακτυλήθρας. Το δέρμα γίνετε λείο, απαλό, λαμπερό ενώ σε βάθος χρόνου υπάρχει αντιγηραντικό και συσφικτικό αποτέλεσμα. Ανεξάρτητα από κάθε ηλικία, η συγκεκριμένη τεχνική έχει άριστο αποτέλεσμα.

Όλα καλά μέχρις εδώ, αλλά φτάνει η στιγμή που ψάχνεις για αυτές τις πολυπόθητες δακτυλήθρες. Πρώτη σκέψη η έρευνα στο διαδίκτυο και τολμώ να πω οτι οι επιλογές είναι πολλές. Ομως θέλω να είναι αγνές, χωρίς χημικά και φυσικά αποτελεσματικές. Η έρευνα μου με οδήγησε στον μακρινό Έβρο και συγκεκριμένα στο Σουφλί. Το Σουφλί του ακριτικού Εβρου έχει μεγάλη παράδοση στη σηροτροφία ( την δραστηριότητα που ασχολείται με την εκτροφή μεταξοσκώληκα για την παραγωγή κουκουλιών και κατ’επέκταση μεταξιού). Το Σουφλί αποτελεί τη μόνη ευρωπαϊκή πόλη που γίνετε σηροτροφία για αυτό και έχει χαρακτηριστεί ως η Ευρωπαϊκή πόλη μεταξιού! Με ακόμη περισσότερη ενδελεχής έρευνα, κατέληξα κατά την γνώμη πάντα στις δακτυλήθρες -κουκούλια μεταξοσκώληκα της “Ευδαιμονία”.

Οι μεταξένιες δακτυλήθρες της “Ευδαιμονία” αποτελούν προϊόν που παράγεται με πολύ μεράκι. Εδω και μερικά χρόνια αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση του Ευάγγελου Μπακαλούδη και της Σάρας Λαμπρινούδη (του ζευγαριού που εκτράφει τους μεταξοσκώληκες και συλλέγει τα κουκούλια του).Το ζευγάρι δημιούργησε της επιχείρηση “Ευδαιμονία” και η αγάπη τους για τον μεταξοσκώληκα δεν κρύβεται. Προσπαθούν να προσφέρουν όσο το δυνατόν ανώτερη ποιότητα στα κουκούλια τους και εμείς είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοια επιχείρηση σηροτροφίας σε ελληνικό έδαφος!Ακολουθώντας με πολλή προσοχή και αγάπη την ζωή του μεταξοσκώληκα, φτάνει η ώρα για την συλλογή των κουκουλιών. Σε αυτό το στάδιο τα κουκούλια που θα συσκευαστούν, θα επιλεχθούν ένα προς ένα για να σταλθούν στον αποδέκτη τους. Αυτή η ιδιαιτερότητα, μου τράβηξε αμέσως την προσοχή! Όταν όμως παρέλαβα και τις δακτυλήθρες μου, χάρηκα διπλά! Πράγματι, οι δακτυλήθρες ήταν οι καλύτερες σε ποιότητα καθώς τολμώ να σου αναφέρω οτι έχω αγοράσει και από άλλους προμηθευτές παλαιότερα και βρήκα μέσα στο σακουλάκι και χαλασμένα κουκούλια και μαυρισμένα. Τα κουκούλια της Ευδαιμονία ήταν όλα λευκά, πεντακάθαρα και αγνά χωρίς ίχνος αλλοίωσης. Όλα αυτά σε αξεπέραστα οικονομική και συμφέρουσα τιμή! Οπότε ξεκίνησε η δράση!

Πώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις δακτυλήθρες της Ευδαιμονία;

Στο πρόσωπο για απολέπιση και ανάπλαση 2-3 φορές την εβδομάδα- Εγώ τις χρησιμοποίησα και στο ντεκολτέ, τον λαιμό αλλά και τα χέρια (στη ραχιαία επιφάνεια)

Αρχικά, βυθίζεις τις δακτυλήθρες σε χλιαρό νερό καλής ποιότητας για 5-10 περίπου λεπτα. Θα αρχίζουν να μαλακώνουν και βάζεις τις δακτυλήθρες (συνήθως ένα ζευγάρι)στους αντίχειρές σου.Σε πρόσωπο καθαρό χωρίς μακιγιάζ, αρχίζεις και τρίβεις απαλά τις μουλιασμένες δακτυλήθρες σε σημεία που υπάρχουν ρυτίδες ή που σκέφτεσαι οτι μπορεί να εμφανιστούν. Ουσιαστικά κάνεις ένα έντονο μασάζ πάντα με ανοδικές κινήσεις σε αυτά τα σημεία για λίγα λεπτά.Στη συνέχεια, μπορείς να βάλεις έναν ορό φροντίδας που να καλύπτει τις ανάγκες τους δέρματος σου και να ολοκληρώσεις την περιποίησή σου με ανάλογη μάσκα ομορφιάς.

Προσοχή! Το νερό που υπάρχει στο μπώλ δεν το πετάς!Το κρατάς για να ξεπλύνεις το πρόσωπο σου ή να αναμείξεις την μάσκα σκόνης που θα βάλεις μιας και περιέχει και εκείνο σερικίνη!

Στα μαλλιά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το νερό των μουλιασμένων κουκουλιών για επιπλέον λάμψη. Αποθήκευσε σε ένα βαποριζατέρ το νερό που μένει στο μπωλ. Το νερό αυτό περιέχει Σερικίνη από τα κουκούλια. Ψέκασε τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο και θα δεις να αποκτούν λάμψη και μεταξένια απαλότητα!

Μια εφαρμογή είμαι σίγουρη οτι θα σε πείσει για τα κουκούλια της Ευδαιμονία! Καλή αρχή!

(Ευχαριστώ την Ευδαιμονία για τη δωρεάν διάθεση του προϊόντος για δοκιμαστικούς λόγους )

1 thought on ““Ευδαιμονία”, το κουκούλι του μεταξοσκώληκα που θα σε σαγηνέψει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram