Τούρτα γενεθλίων ιγκλού- igloo themed birthday cake

Αυτή είναι η τούρτα γενεθλίων που έφτιαξα στα γενέθλια του μικρού μου με θέμα :

Βόρειος Πόλος- Ιγκλού- Πιγκουίνοι

η τούρτα με θέμα “ιγκλού- πιγκουίνους”
Εξωτερικά ήταν γλασαρισμένη με λεύκη στρώση ενώ εσωτερικά ήταν σοκολατένια!
Είχε 2 στρώσεις σαν παντεσπάνι και μια στρώση κρέμα κακάο.
Αυτή είναι η συνταγή που φυσικά μπορεί να εκτελεστεί για κάθε τύπο τούρτας και να αλλάξετε την εξωτερική διακόσμηση

ΤΟΥΡΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΙΓΚΛΟΥ- ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ

Η τούρτα έγινε σε 3 φάσεις (δεν είναι δύσκολη μόνο χρόνο χρειάζεται)
Πρώτη φάση: φτιάχνω το ιγκλού και το παντεσπάνι
Δεύτερη φάση: φτιάχνω τις κρέμες
Τρίτη φάση: συναρμολογώ και διακοσμώ 
Για τα παντεσπάνια, θέλησα να φτιάξω κάτι πιο μαλακό από την συνηθισμένη συνταγή για παντεσπάνι. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα παντεσπάνι τύπου κέικ και κατέληξα σε αυτό του my homegr.blogspot devils food cake  
αλλά έκανα κάποιες επιπλέον τροποποιήσεις
Αποτέλεσμα : ένα κέικ μαλακό αλλά άψογο για παντεσπάνι που ήταν υγρό όσο έπρεπε για την τούρτα μου.
Για την κατασκευή του ιγκλού , έφτιαξα  ένα απλό κέικ βανίλια απλά σε μικρή φόρμα.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι

  • 1 1/3 κούπας
    αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1/2 κούπα  κακάο
  • 3/4 κ.γ.
    μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. baking
    powder
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 150 γρ. βούτυρο
    σε θερμοκρασία δωματίου (10 κ.σ.)
  • 1 κούπα
    ζάχαρη
  • 3        3
    αβγά
  • 1 Βανίλια
    στικ
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 γρ.
    κουβερτούρα (θα την λιώσετε σε μπεν μαρι)
  •  1/2 κούπα γάλα
  • 1/2 κούπα
    νερό βραστό
Για την κρέμα κακάο

  • 1 μόρφατ (θα το βάλετε 2 ώρες πρίν στο ψυγειο) το
    μισό θα χρησιμοποιήσετε εδώ
  • 1 γάλα ζαχαρούχο (το μισό θα χρησιμοποιήσετε εδώ)
  • 4-5 κουταλιές κακάο
Για το τελείωμα –διακόσμηση της τούρτας

  • Το υπόλοιπο μόρφατ
  • Το υπόλοιπο γάλα
Για το ιγκλού

  • 250 γρ. αλεύρι
  •  Μισή κουταλιά
    σόδα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 150 γρ γάλα
  • ξύσμα λεμονιού
  • 1 στίκ βανίλια ή εκχύλισμα 
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Marshmallows λευκά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Για το ιγκλού

Χτυπάμε  στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά περίπου.

Ρίχνουμε τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα, το γάλα, το αλεύρι, την σόδα.

Ανακατεύουμε καλά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα του κέικ μικρή και ρίχνουμε το μείγμα.(Εγώ έχω μια μικρή φόρμα σιλικόνης σε σχήμα τούρτας από το Ιkea)
Ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο στους
180-200 βαθμούς C για 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) (βουτάμε  μαχαίρι και όταν βγει καθαρό είναι ψημένο).

Μόλις ψηθεί το κέικ βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε πρώτα να
κρυώσει καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε.
Για τα παντεσπάνια
Χτυπάμε  στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, την σόδα, το baking powder, την βανίλια, το ξύσμα, τα αυγά, το κακάο και το αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς!
Τώρα προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύοντας βάζουμε και το γάλα και το νερό.
Βάζουμε στο ταψάκι αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε στους 180-200 Βαθμούς C 1 ώρα περίπου (ανάλογα με το φούρνο) (βουτάμε  μαχαίρι και όταν βγει καθαρό είναι ψημένο). Μόλις ψηθεί το κέικ βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε πρώτα να
κρυώσει καλά και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε. 
Προσοχή ! Μην βιαστείτε! Θα πρέπει να έχει κρυώσει τελείως  το κέικ. 
Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 2 μέρη (εγώ το έκοψα με την βοήθεια μιας κλωστής, επίπεδα, τραβώντας την).


Για τις κρέμες
Όση ώρα περιμένετε να κρυώσει το παντεσπάνι, μπορείτε να ασχοληθείτε με την γέμιση και το τελείωμα της τούρτας. 
Χτυπάτε το μόρφατ με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να αφρατέψει. Από αυτό το μίγμα, κρατάτε μισό σε ένα μπολ (θα είναι η λευκή στρώση εξωτερικά της τούρτας) και στην υπόλοιπη ρίχνετε και το κακάο (αυτό το μείγμα θα ειναι η γέμιση). 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥΡΤΑΣ
Βάζετε το ένα παντεσπάνι για πάτο και απο επάνω απλώνετε την γέμιση κακάο. Θα είναι κάπως έτσι 



Απλώνουμε και το δεύτερο παντεσπάνι. Οριοθετήστε την επιφάνεια σχετικά με το που θα βάλετε το ιγκλού και βάλτε το μικρό κεικ . Απλώστε και την δεύτερη , λευκή γέμιση στην τούρτα και καλύψτε και το μικρό κέικ με αυτήν. 
Τώρα για να ξεχωρίζει η πόρτα του ιγκλού , διακοσμήστε με marsmallows. 
Βάλτε την στον ψυγείο να σφίξει για 3 ώρες περίπου. 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram