Διαβάσαμε: Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2

Μαμά και κόρη, περιμέναμε με ανυπομονησία την έκδοση αυτού του βιβλίου εδώ και καιρό. Είχα πληροφορηθεί ότι στο εξωτερικό  είχε εκδοθεί εδώ και καιρό, οπότε μόλις εκδόθηκε και στην Ελλάδα, το αποκτήσαμε αμέσως. 
Αναφέρομαι στο δεύτερο βιβλίο με τίτλο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2” από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Αξίζει να σας επισημάνω  ότι καθώς έχουμε το πρώτο, το δεύτερο το θέλαμε ακόμα περισσότερο. Είχαμε μεγάλη αγωνία να δούμε ποιες θα ήταν οι επόμενες “επαναστάτριες” που θα ανέφεραν  στο βιβλίο οι συγγραφείς του, η Φραντσεσκα Καβαλο και η Ελενα Φαβινι. 

Για όσους δεν γνωρίζουν τα συγκεκριμένα βιβλία, θα ήθελα να αναφέρω ότι είναι  ιδανικά για παιδιά ηλικίας από 9 χρόνων και μεγαλύτερα. Πρόκειται για μια συλλογή αληθινών ιστοριών γυναικών που το έργο τους ήταν λαμπρό και αξιόλογο και σίγουρα άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας. Κάθε ιστορία είναι μοναδική και αξιοθαύμαστη. 100 νέες ιστορίες, 100 λαμπρές προσωπικότητες. Ιδανικες για να εμπνεύσουν  νεαρά κορίτσια. Να τα ενθαρρύνει και να τους διδάξει οτι όταν αγαπάς κάτι μπορείς να το πετύχεις εάν το κάνεις στόχο σου, αρκεί να αγωνιστείς σκληρά γι’ αυτό. Να δημιουργήσεις ένα όραμα και να θελήσεις να το ακολουθήσεις χωρίς να φοβηθείς γι’ αυτό. 
Δεν με εκπλήσσει καθόλου οτι το συγκεκριμένο βιβλίο, σύμφωνα με τις λίστες των New York Times αποτελεί παγκόσμιο best seller. H μετάφραση σου έχει πραγματοποιηθει σε περισσότερες από τριάντα χώρες και σίγουρα κορίτσια απ’ όλο το πλανήτη όπως άλλωστε και κάθε λογής αναγνώστης  θα βρει το συγκεκριμένο βιβλίο πάρα πολύ ενδιαφέρον. 
Μερικές από τις κυρίες που παρουσιάζονται στο βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2” είναι οι Γιονμι Παρκ, Κατια Κραφτ, Βαλεντινα Τερεσκοβα, Οντρει Χεπμπορν, Σιμον Βειλ, Σοφια Ιονέσκου, Λαουρι Μοργκαν, Μεριτ Μουρ, Μπεατρισε Βιο, The Black Mambas,  Στεφι Γκραφ, Τζοχανα Νορντμπλαντ και πολλές άλλες. Αλήθεια,εσείς ποιες από αυτές γνωρίζετε; Ομολογώ ότι οι περισσότερες μου ήταν άγνωστες και διαβάζοντας και εγώ η ίδια την ιστορία τους, τις θαύμασα για το έργο τους. Εφευρέτριες, ηθοποιοί, αθλήτριες, εξερευνήτριες, πολιτικοί, ακτιβίστριες, γιατροί, καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί όλες  ήταν και είναι επαναστάτριες για την εποχή μας και έχουν προσφέρει ένα αξιοθαύμαστο έργο για την ανθρωπότητα. 
Όπως και στο πρώτο βιβλίο, έτσι και σε αυτό, η εικονογράφηση είναι αξιόλογη και όπως είπε και η κόρη μου “όλα τα πορτρέτα των επαναστατριων είναι έργα τέχνης”! Πενήντα απίθανες γυναίκες εικονογράφοι προσπάθησαν να αποτυπώσουν όσο μπορούσαν καλύτερα, την κάθε επαναστάτρια που είχαν να δημιουργήσουν. Οι εικονογράφοι που επιλέχθηκαν είναι όλες γυναίκες με αξιόλογο εικαστικό έργο από όλο τον κόσμο.  
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες 2″ έχει χαρακτηριστεί ως ένα ανάγνωσμα που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κάνουν μεγαλύτερα όνειρα γεμάτα έμπνευση. 
Μπορείτε να διαβάσετε και την βιβλιοκριτική μου για το πρώτο βιβλίο “Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες ” στο familives.
Εαν θέλετε  να αποκτήσατε ένα αντίτυπο του συγκεκριμενου βιβλίου, το Beauty Harmony Blog σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός προσφέρει σε έναν τυχερό το βιβλίο. Μπορείτε να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό που θα βρείτε στο instagram
Kαλη ανάγνωση!
Και μην ξεχνάτε
                                               Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram