Mυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο22- Beauty and wellness tips for moms No22

Mπορεί να μην ειναι κομμωτρια και φυσικά δεν έχω τις ανάλογες γνώσεις που αφορούν τις τρίχες των μαλλιών αλλα κατά καιρούς εχω συλλέξει συνταγές / συμβουλές που αφορούν τα μαλλιά. Όλες άλλωστε ενδιαφερομαστε να έχουμε μια όμορφη κομμη! Έτσι και εγώ προσπαθώ να προσφέρω στα μαλλιά μου μια υποτυπώδη φροντίδα και περιποίηση αν και το δέρμα πρέπει να πω οτι μονοπωλεί το ενδιαφέρον για εμένα.
Η συνταγή που θα σας παρουσιάσω σήμερα αφορά μια κούρα περιποίησης που έκανα παλαιότερα όταν τα μαλλιά μου ήταν κυρίως ξηρά. Πλέον τα μαλλιά μου είναι κανονικά αν και από τις βαφές κατά διαστήματα ειδικά τις πρώτες μέρες που θα τα βάψω γίνονται ξηρά και πάλι.  Την συγκεκριμένη την είχα βρεί σε ένα περιοδικό ομορφιάς αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι να αναφέρω ποιο ηταν μιας και την σημείωσα στο προσωπικό μου σημειωματάριο ομορφιάς!

Να μην ξεχάσω να σας αναφέρω, οτι δεν ακολούθησα την συνταγή όπως ανέφερε το περιοδικό αλλά με την πάροδο του χρόνου την πείραξα και την έφερα στα δικά μου μέτρα και τις ανάγκες. Πάμε λοιπόν να σας την αποκαλύψω.
Μια φορά τον μήνα, βρέχουμε τα μαλλιά με ζεστό νερό, τα σκουπίζουμε ελαφρά για να μην στάζουν και απλώνουμε αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο και κάνουμε ενα ελαφρύ μασάζ. Ύστερα τυλίγουμε τα μαλλιά σε μια ζεστή πετσέτα και αφήνουμε το λάδι για αρκετές ώρες (ώρα για beaute προσώπου!). Μέχρι τώρα αυτή η φροντίδα είναι γνωστή. Για διαβάστε παρακάτω όμως
Εαν είστε καστανές ή κοκκινομαλλουσες 
φτιάχνουμε ενα αφέψημα απο αμυγδαλόφυλλα (2 χούφτες απο τριμμένα αμυγδαλοφυλλα ακόμα και ξερά είναι μια χαρά) σε ένα λίτρο νερό και το  βράζουμε για λίγα λεπτά και το σουρώνουμε.
Εαν είστε ξανθούλες
φτιάχνουμε ενα αφέψημα από χαμομήλι 
Ενώ εαν είστε μελαχροινές
φτιάξτε ένα αφέψημα από φύλλα καρυδιάς.
Με αυτό το νεράκι που θα παρασκευάσετε και αφου έχετε ξεπλύνει ήδη μια φορά τα μαλλιά σας με απλό νερό, ξεπλύντε τα με αυτό το μείγμα φυτών. 
Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει όχι μόνο γιατί θα μαλακώσουν τα μαλλιά και δεν θα είναι τόσο ξηρά αλλά γιατί θα αναζωογονηθεί και το χρώμα τους. 
 Εσείς έχετε κάποια άλλη ιδιαίτερη φροντίδα για τα ξηρά μαλλιά; 
Στο επόμενο ποστ “μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες” θα σας παρουσιάσω μια φροντίδα για τα μαλλιά που παρουσιάζουν λιπαρότητα! 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram