Διαβάσαμε : “Μαμά, γιατί θηλάζεις;”

Αναμφισβήτητα, η  αξία του μητρικού γάλακτος για το μωρό είναι γνωστή σε όλους. Επιστήμονες σε ολόκληρη την υφήλιο έχουν καταλήξει ότι ο μητρικός θηλασμός προσφέρει μόνο οφέλη στο μωρό και συνάμα στην οικογένεια και την κοινωνία.
Ένας ωραίος τρόπος για να ενημερώσουμε τα παιδιά για την αξία του μητρικού θηλασμού είναι μέσα από την ανάγνωση παιδικών βιβλίων. Δυστυχώς τα βιβλία που αναφέρονται στον μητρικό θηλασμό είναι λιγοστά. Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, σας παρουσίασα ένα από τα αγαπημένα μου που εκτιμώ ότι είναι καλής ποιότητας. Πρόσφατα, ήρθε στα χέρια μου ένα ακόμη παιδικό βιβλίο που αναφέρεται στον μητρικό θηλασμό. Είναι το “Μαμά, γιατί θηλάζεις;” από τις εκδόσεις Οσελότος.


Για την συγγραφή και εικονογράφηση του βιβλίου συνεργάστηκαν οι κυρίες Κουκουτσάκη και οι αδερφές Δανιήλ. Μια μαία, μια παιδίατρος και μια φιλόλογος ήταν ικανές για να δημιουργήσουν ένα πολύ όμορφο συγγραφικό αποτέλεσμα που θα εισάγει στα παιδιά την αξία του μητρικού θηλασμού.
Στην  ιστορία του βιβλίου, πρωταγωνίστρια είναι ένα οκτάχρονο κορίτσι και ο τετράχρονος  αδερφό της. Στην οικογένεια αυτών των παιδιών εισβάλει ένα νέο μέλος. Το μωρό που έχει φέρει στον κόσμο η μαμά των δύο παιδιών του βιβλίου, θηλάζει. Η μαμά αναφέρει στα παιδιά ότι ο θηλασμός του μωρού είναι μια φυσιολογική διαδικασία για το μωρό όμως το τετράχρονο αγόρι αρχίζει να αποκτά αρκετές απορίες σχετικά με τον μητρικό θηλασμό της μπέμπας. Ερωτήσεις του τύπου “γιατί να θηλάσει, ενώ υπάρχει το μπιμπερό”, “πώς θηλάζει”, “γιατί δεν του δίνεις και άλλες τροφές” και πολλές ακόμη αρχίζουν να απασχολούν το μικρό αγόρι. Η μαμά του παιδιού προσπαθεί να του εξηγήσει πόσο σημαντικό είναι το γάλα της για το μωρό και πώς γίνονται κάποιες διαδικασίες που αφορούν τον θηλασμό με πολύ απλά λόγια να να μπορέσει να τις κατανοήσει το τετράχρονο αγόρι. Επιπλέον αναφέρει ότι η ίδια η φύση έχει μεριμνήσει έτσι ώστε κάθε θηλαστικό να προσφέρει το ιδανικό γάλα για το μωράκι του. Τα δύο παιδιά, δείχνουν να κατανοούν τα λόγια των γονιών τους για τον μητρικό θηλασμό και θέλουν να βοηθήσουν και εκείνα την μαμά τους. Η μαμά τους αναφέρει ότι προσφέροντας την υποστήριξη, ενθάρρυνση και αρκετή υπομονή είναι ότι καλύτερο για εκείνη. Ωστόσο, τα δυο παιδιά δείχνουν σαν να ζηλεύουν! Η μαμά προσπαθεί να τους εξηγήσει ότι τους αγαπά πάρα πολύ και παρόλο που αρκετές φορές δείχνει κουρασμένη, είναι πάντα πρόθυμη να παίξει μαζί τους. Έτσι αρχίζουν να νιώθουν και εκείνα καλύτερα.

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες και σκοπό δεν έχει να ενοχοποιήσει όσες μαμάδες δεν θήλασαν τα παιδιά τους. Οι συγγραφείς προσπαθούν να προσφέρουν ενημέρωση προς τις μικρές κυρίως ηλικίες των παιδιών (4-10 χρονών) μέσα από ένα χιουμοριστικό ύφος.  ΄Ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο ιδανικό προς ανάγνωση σε στιγμές χαλάρωσης ολόκληρης της οικογένειας.
Την ιστορία, πλαισιώνουν όμορφες ζωγραφιές που εμπνεύστηκε για την ιστορία η Νατάσα Δανιήλ.
Μπορείτε να το παραγγείλετε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο  ή να το αγοράσετε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο .
Καλή ανάγνωση και και  μην ξεχνάτε

                                               Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram