Διάβασαμε: Mικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος Νο1

Πριν από λίγες μέρες  ολοκλήρωσα το διάβασμα του βιβλίου “Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος Νο1” της Sophie Carquain από τις εκδόσεις Gema.  Ομολογώ ότι ο τίτλος ήταν αυτός που μου κέντρισε την περιέργεια αρκετά να το διαβάσω. 

Πρόκειται για ένα βιβλίο πού απευθύνεται τόσο σε μεγάλους δηλαδή γονείς όσο και σε παιδιά. Αφορά την αρμονική σχέση μεταξύ γονέα και παιδιών. Αν είστε γονέας, θα βρείτε αυτό το βιβλίο αρκετά χρήσιμο καθώς η συγγραφέας του προσπαθεί να βοηθήσει τους γονείς δημιουργώντας μικρές ιστορίες που θα τους λύσουν τα χέρια σε τυχόν ερωτήματα που έχουν τα παιδιά τους. Με άλλα λόγια, αυτό που θέλει να πετύχει η συγγραφέας είναι να προσπαθήσει να περάσει κάποια μηνύματα και να λύσει απορίες και αγωνίες των παιδιών μέσα από ιστορίες γεμάτες φαντασία και χιούμορ χωρίς να γίνετε χρήση παιδαγωγικών όρων. 
Μερικά από τα θέματα που καλύπτονται σε αυτό το βιβλίο είναι ο φόβος για το σκοτάδι, ο ύπνος, το διαζύγιο, οι καβγάδες, η ζήλια, οι πόλεμοι, η διαφήμιση, το πάθος για τα χρήματα και πολλά άλλα. 
Η συγγραφέας ξεκινά το κάθε θέμα- κεφάλαιο προσπαθώντας να προσφέρει γνώσεις παιδαγωγικές και ψυχολογίας για το συγκεκριμένο, προς  τους γονείς. Έτσι προσπαθεί να καλύψει το θέμα από την σκοπιά του μεγάλου  αλλά και του παιδιού. Στην συνέχεια, προσφέρει λέξεις- κλειδιά που θα βοηθήσουν τον γονέα να τις χρησιμοποιησει στην προσέγγισή του με το παιδί του. Σειρά τώρα  έχει η ιστοριούλα για το παιδί. Πολλές φορές μπορεί να είναι παραπάνω από μια οι ιστορίες ετσι ώστε να διαλέξετε εσείς ποια ταιριάζει περισσότερο στο παιδί σας ή ακόμα και να διαβάσετε και μια δεύτερη ή τρίτη με αντίστοιχο θέμα. Οι ιστορίες είναι όλες πολύ διδακτικές με εύκολο λόγο χωρίς δύσκολο λεξιλόγιο. Πρωταγωνιστές σε αυτές τις ιστορίες είναι αγαπημένα πρόσωπα των παιδιών όπως οι πριγκίπισσες, οι γοργόνες, μικρά χαριτωμένα ζωάκια, μεγάλα (αλεπού, λύκος), τα αστέρια και πολλά άλλα. 
Η συγγραφέας Sophie Carquain, θεωρεί ότι η φαντασία είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσεις τα μηνύματα που θέλεις στα παιδιά. Με την συγγραφή αυτού του βιβλίου, η Curquain πετυχαίνει τον στόχο της. 
Πριν από λίγο καιρό, οι εκδόσεις Gema παρουσίασαν το δεύτερο βιβλίο της Sophie Carquain με τίτλο “Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος Νο2” που είναι και αυτό τόσο αξιόλογο όσο και το πρώτο. 
Το βιβλίο “Μικρές ιστορίες για να γίνεις μεγάλος Νο1” της Sophie Carquain από τις εκδόσεις Gema θα το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας. 
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram