5+1 συμβουλές για να περιορίσετε την κυτταρίτιδα

Τον Μάιο, μας πιάνει όλες μια έντονη επιθυμία να προσέξουμε το σώμα μας. Τότε είναι που αρχίζουμε να ανησυχούμε για την κυτταρίτιδα, που έχει εγκατασταθεί όλο τον χειμώνα. Θέλουμε να φορέσουμε τις φούστες μας, τα σορτσάκια μας και γενικότερα τα καλοκαιρινά μας ρούχα. Έτσι ψάχνουμε για “λύσεις” έτσι ώστε να “φύγει” (φεύγει άραγε η κυτταρίτιδα;). Και επειδή η κυτταρίτιδα δεν φεύγει αλλά μειώνετε (όποιος σας πει οτι φεύγει, σας κοροϊδεύει), παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες έτσι ώστε να περιορίσετε το πρόβλημα. 

1. Το θαυματουργό Νερό!
Για μια ακόμη φορά, θα σας θυμίσω ότι το ταπεινό νεράκι είναι θαυματουργό και πραγματικά βοηθά στην μείωση της κυτταρίτιδας. Καταναλώστε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό καλής ποιότητας καθημερινά και σας προτείνω να δοκιμάσετε και 3 λίτρα! Μέσα σ ένα μήνα θα δείτε μεγάλη διαφορά στο δέρμα μας.
πηγή
2. Καταναλώστε αντιοξειδωτικές τροφές
Τα αντιοξειδωτικά είναι ο πιο δυνατός εχθρός για τις ελεύθερες ρίζες που αναπτύσσονται στο δέρμα. Οι ελεύθερες ρίζες ευθύνονται για τις ρυτίδες, την χαλάρωση, τις ραβδώσεις, την κυτταρίτιδα και γενικότερα τις αρνητικές επιπτώσεις στο δέρμα. Καταναλώνοντας τροφές όπως φρούτα (πορτοκάλια, φράουλες κ.α), οι αντιοξειδωτικές ουσίες κερδίζουν την μάχη και εσείς έχετε ένα δέρμα νεότερο και λαμπερό.
3. Κόψτε ή έστω μειώστε τις τοξίνες
Οι τοξίνες όταν εισχωρήσουν στον οργανισμό, δημιουργούν λίπος και κυτταρίτιδα. Προσπαθήστε να μην καταναλώνετε για πιο χρονικό διάστημα ή έστω μειώστε τις αισθητά. Επεξεργασμένες τροφές, κάπνισμα, αλκοόλ και μπόλικη ζάχαρη εαν περιοριστούν μπορούν να φέρουν μεγάλες αλλαγές στο δέρμα σας και γενικότερα στον οργανισμό. 
4 Αθληση
Όλοι γνωρίζουμε οτι η γυμναστική συμβάλει στην υγεία του ανθρώπου. Έρευνες έχουν αποδείξει οτι μπορεί να περιορίσει και την κυτταρίτιδα. Η κυκλοφορία της λέμφου και του αίματος τονώνετε ενώ ο μυικός τόνος δυναμώνει. Επιλέξτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που θα το κάνετε με ευχαρίστη διάθεση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Ποδήλατο, κολύμπι και περπάτημα θα ενισχύσουν σημαντικά την προσπάθεια σας. 
πηγή
5. Μασάζ
Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την λέμφο να αποβάλει τοξίνες από τον οργανισμό. Σήμερα οι κοσμητολογοι έχουν δημιουργήσει ειδικά προϊόντα για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας. Τα προϊόντα αυτά συνήθως περιέχουν καφεΐνη, κισσό, φύκια θαλάσσης αλλά και κατάλληλα αιθέρια έλαια που βελτιώνουν την υφή του δέρματος όταν χρησιμοποιηθουν συστηματικά. Το μασάζ θα πρέπει να γίνετε πάντοτε με ανοδικές κινήσεις. Εαν έχετε την οικονομική δυνατότητα, επισκεφθείτε χώρους αισθητικής για να κάνετε εξιδεικευμενα μασάζ έτσι ώστε να περιορίσετε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας. 
και 
Απολέπιση σώματος
Παλαιότερα έχω αναφερθεί στα peeling-scrub σώματος. Μάλιστα σε παλαιότερη ανάρτηση, θα βρείτε την συνταγή για να φτιάξετε το δικό σας προϊόν. Τα προϊόντα αυτά συντελούν στην μείωση της κυτταρίτιδας σε μεγάλο βαθμό. Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιουνται  3 φορές την εβδομάδα και στην συνέχεια να γίνετε μασάζ στην περιοχή. Ακόμη και εάν ο χρόνος είναι περιορισμένος 5-10 λεπτά αρκούν να να προσφέρετε έστω και μια απολέπιση στο σώμα σας ξηρού τύπου. Αν πάλι αγαπάτε τα χειροποίητα προϊόντα που προέρχονται από υλικά που έχετε στην κουζίνας σας, η συγκεκριμένη συνταγή είναι η ιδανική γι’ αυτή την περίπτωση.   
Από την άλλη εάν δεν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας προϊόν, στο εμπόρια θα βρείτε πληθώρα προϊόντων που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την κυτταρίτιδα. Συντομα θα διαβάσετε και τις δικές μου προτάσεις αγοράς. 
Μέχρι τότε να θυμάστε οτι για να μειώσετε το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, χρειάζεται να ακολουθήσετε τον παραπάνω συνδυασμό συμβουλών και τεχνικών. 
Και μην ξεχνάτε

Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram