Διαβάσαμε : Το αστεράκι της αγάπης

Μια από τις αγαπημένες μου ιστορίες που μου αρέσει πάντα να διαβάζω την περίοδο των Χριστουγέννων είναι η Γέννηση του Χριστού. Φέτος, διάλεξα ένα πολυ ωραίο παραμύθι να διαβάσουμε για αυτές τις μέρες. Είναι το “Αστεράκι της αγάπης”. 

Το παραμύθι ξεκινά κάπως έτσι: Mια φορά και έναν καιρό ήταν ένα αστεράκι. Ένα αστεράκι όχι και τόσο φωτεινό αλλά περισσότερο θαμπό. Όλα τα άλλα αστέρια το κορόιδευαν και αυτό ήταν συνέχεια λυπημένο. Δεν ήθελε να κάνει παρέα με κανένα άλλο αστεράκι και καθόταν μόνο του και έκλαιγε. Έτσι το κλάμα του που έμοιαζε με μικρά διαμαντάκια έκανε το αστεράκι μας  με μιας να φωτίζει πιο έντονα. 
Το μικρο αστεράκι περνούσε τον χρόνο του παρακολουθωντας τα παιδάκια της γης. Γελούσε και χαιρόταν με τις αταξίες τους και τα παιχνίδια των παιδιών. Όμως  έβλεπε οτι υπήρχαν και παιδάκια που ήταν λυπημένα και δεν περνούσαν ξεγνοιαστα. Τότε και εκείνο λυπόταν και ήθελε να τα βοηθήσει. Έτσι κατέβαινε στην γη για να δώσει χαρά σε αυτά τα παιδάκια. Σε ένα από αυτά τα ταξίδια, συνάντησε ένα μεγάλο φωτεινό αστέρι. Το μεγάλο φωτεινό αστέρι ρώτησε το αστεράκι  που πήγαινε. Το αστεράκι απόρησε πως ένα μεγάλο αστέρι καταδέχθηκε να μιλήσει σε εκείνο που ήταν τόσο ασήμαντο. Το μεγάλο φωτεινό αστέρι του διαβεβαίωσε οτι δεν έχει σημασία το μέγεθος  αλλά αυτό που κρύβει μέσα του στην καρδιά του. Η αγάπη που μοιράζει απλόχερα ο καθένας είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα. Το μεγάλο αστέρι εκμυστηρευστηκε στο αστεράκι οτι είναι το μεγαλύτερο αστέρι όλων των εποχών. Είναι το αστέρι του νέου βασιλιά. Το αστεράκι δεν πολυκαταλαβε τι σημαίνει να είσαι το αστέρι του νέου βασιλιά. Άραγε θα μπορέσει να λύσει την απορία του; 
“Το αστεράκι της αγάπης ” της Σταυρούλας Κατσου- Καντανη  από τις εκδόσεις Ουρανός είναι ένα παραμύθι που αναφέρεται σε μια τρυφερή χριστουγεννιατικη ιστορία που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι αναγνώστες. Γραμμένη με ευαισθησία, παρουσιάζει το μυστήριο της Γέννησης του Χριστού και μιλά για την σημασία της αγάπης. Το κείμενο πλαισιώνει με πολύ γλυκιά εικονογράφηση η Ολγα Σειτανιδου. Ένα τόσο γλυκό παραμύθι δεν θα μπορούσε να μην λάβει βραβείο. Έτσι “Το αστεράκι της αγάπης” έλαβε επάξια τον Έπαινο  Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. 
Χωρίς αμφιβολία το συγκεκριμένο βιβλίο είναι το ιδανικό δώρο για την περίοδο των Χριστουγεννων και σίγουρα θα διαβάσετε την ιστορία του πολλές φορές. 
Μπορείτε να το προμηθευτειτε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο ή να το παραγγείλετε  στο ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Ουρανός 
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram