Διαβάσαμε : To Σοφάκι και ο Ντο book presentation

“To Σοφάκι είναι μια μικρούλα που αγαπά τα ζωάκια. Παρακαλεί την μαμα της να πάρυν ενα σκυλάκι, αλλά εκείνη αρνείται πεισματικά. Οπότε το καημένο το Σοφακι, επινοεί το δικό της ζωάκι, τον Ντο!  
Το Σοφακι παρέα με τον Ντο, το μαγικό νεραιδοσκυλακι, θα ταξιδέψουν σε μέρη μαγικά οπου η αγάπη και η φροντίδα κυβερνούν!” 
Το Σοφακι και ο Ντο είναι ένα υπέροχο βιβλίο της Κατρινας Τσανταλη  από τις εκδόσεις Διοπτρα. Την εικονογραφιση εχει κάνει ο Κώστας Θεοχάρης και μπορείτε να απολαύσετε το παραμύθι σε QR CODE  μορφή! Την αφήγηση έχει κάνει η Μαρία Μπεκατωρου και την μουσική επιμελήθηκε  ο Δημήτρης Κοντόπουλος. 
Όταν άρχισα να διαβάζω αυτό το παραμύθι στα παιδιά μου, θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια. Τότε που και εγώ ήθελα ένα μικρο ζωάκι για παρέα. Η μαμά μου όπως η μαμά της μικρής Σοφίας του παραμυθιού, αρνιόταν να μου πάρει ένα. Πάντοτε μου τόνιζε οτι χρειάζεται φροντίδα και υπευθυνότητα και τώρα καταλαβαίνω πόσο δίκιο είχε (ζω την ίδια κατάσταση με τα παιδιά μου!). Το Σοφακι όμως μέσα από την δημιουργία του Ντο, στο όνειρο της, ταξιδεύει σ ένα κόσμο μαγικό οπού η συνεισφορά, η αγάπη και η φροντίδα είναι μέλημα όλων των ανθρώπων. 
Αλήθεια έχετε σκεφτεί πόσο διαφορετικός θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι είχαμε αυτές τις αρχές; Αν πραγματικά βοηθούσαμε τα αδέσποτα ζωάκια και νοιαζόμασταν γι αυτά; Αν λοιπόν είστε και εσείς από αυτούς τους γονείς που θέλετε να περάσετε αυτές τις αρχές στα παιδιά σας, αυτό είναι το κατάλληλο παραμύθι. 
“Το Σοφακι και ο Ντο” είναι ένα παραμύθι που θα αγαπήσουν τα φιλόζωα παιδιά. Είναι ιδανικό ακόμη και για τις πολύ μικρές ηλικίες. Η Κατρινα Τσανταλη χρησιμοποιεί απλές λέξεις σε μορφή μικρών εύκολων ποιημάτων που μπορούν να κατανοήσουν τα μικρούλια. Επίσης στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου, οι οδηγίες που προσφέρουν αξιόλογοι επιστήμονες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε πως το συγκεκριμένο παραμύθι μπορεί να γίνει εργαλείο διαπαιδαγωγησης για τα παιδιά. 
Προσωπικά θεωρώ οτι η μοναδικότητα αυτού του βιβλίου είναι οτι μέσα από την φροντίδα των ζώων  και ειδικότερα των αδέσποτων μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας την αξία της αγάπης και κατ’ επέκταση τον σεβασμό των άλλων ανθρώπων και του περιβαλλοντος. 
Μήπως τελικά αυτό το παραμύθι είναι ένα βιβλίο που πρέπει κάθε άνθρωπος μικρός – μεγάλος να διαβάσει; 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram