Τα λάθη στην ομορφιά (Νο1)- the mistakes in beauty

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί κάποιες κινήσεις σας ή συνήθειες όσον αφορά το δέρμα σας και την εμφάνιση του να μην είναι σωστές; Συχνά πολλες πελατισσες με ρωτουν τι κανουν λάθος και δεν έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν στην φροντίδα του προσώπου. Ίσως είναι καιρός να καθίσετε και να σκεφτείτε μερικές από αυτές και ν’ αλλάξετε τις συνήθειες σας έτσι ώστε να επιτύχετε καλύτερη εμφάνιση.
 
1.      Κοιμόσαστε το βράδυ με το μακιγιάζ;
Το χειρότερο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας είναι να μην το καθαρίζετε από το μακιγιάζ και τους ρύπους  πριν κοιμηθείτε. Αναμφίβολα, υπάρχουν στιγμές που όλες βαριόμαστε να ξεβαφτούμε. Νιώθουμε κουρασμένες και το μόνο που θέλουμε είναι να ξαπλώσουμε όσο πιο γρήγορα γίνετε και να κοιμηθούμε.
Δυστυχώς όμως, ο καθαρισμός του δέρματος θα πρέπει να γίνει. Μπορεί για σας, το demaquillage (ντεμακιγιάζ) –όπως είναι και ο σωστός όρος- να είναι μια αγγαρεία αλλά για το δέρμα σας είναι η σημαντικότερη κίνηση για να είναι καθαρό και να λάμπει. Ο ρόλος του ντεμακιγιάζ είναι να απομακρύνει τους ρύπους που βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος. Οι ρύποι του δέρματος περιλαμβάνουν τα υπολείμματα του ιδρώτα, των υδατοδιαλυτών και λιποδιαλυτών ουσιών των καλλυντικών, την περίσσεια του σμήγματος, τα χρώματα του make-up, τα νέκρα κερατινοποιημένα κύτταρα καθώς και τα αιωρούμενα σωματίδια της ατμόσφαιρας που επικάθονται στην επιδερμίδα. Όταν όλα τα παραπάνω δεν απομακρύνονται, το δέρμα μας ασφυκτιά με αποτέλεσμα μαύρα στίγματα και σπυράκια να κάνουν την εμφάνιση τους ενώ σημάδια αφυδάτωσης και ρυτίδες να γίνονται πιο έντονα.
Αξίζει να θυμάστε ότι το demaquillage θα πρέπει να γίνετε και στο πρόσωπο αλλά και στον λαιμό.  
 
  1. Καλύπτεται τα σπυράκια της ακμής με μπόλικο make-up;
 Η ακμή που αποτελεί μια δερματική πάθηση είναι για πολλά άτομα ένα έντονο αντιαισθητικό πρόβλημα. Εμφανίζεται, σε μεγαλύτερο ποσοστό, στα χρόνια της εφηβείας, με αποτέλεσμα ο νέος/ νέα να νοιώθει πολύ άσχημα με την εμφάνιση του. Είναι λάθος να καλύπτετε τα σπυράκια με «βαρύ»(μεγάλης κάλυψης)  και πολλές ποσότητες makeup.
Το μόνο που θα πετύχετε βάζοντας μπόλικο makeup είναι να κάνετε το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Παράλληλα, έχοντας συνέχεια στο πρόσωπο σας κάλυψη, δεν του δίνετε την δυνατότητα να «αναπνεύσει» και κυρίως να βελτιώσει την κατάσταση από μόνο του.
Θα ήταν προτιμότερο, να αντικαταστήσετε το  «βαρύ» makeup σας με ένα άλλο που θα παρέχει μέτρια κάλυψη και να δώσετε έμφαση στον σχολαστικό καθαρισμό του προσώπου. Όσον αφορά την θεραπεία του προβλήματος, καλό θα ήταν να επισκεφθείτε ένα αισθητικό και αν είναι αναγκαίο και ένα δερματολόγο.
                                          
  1. Δεν βάζετε  makeup στο λαιμό;
Ένα ίσως από τα πιο αντιαισθητικά σ’ ένα γυναικείο πρόσωπο είναι όταν υπάρχει διχρωμία μεταξύ του μακιγιαρισμένου προσώπου και του διαφορετικού χρώματος(αμακιγιάριστου) λαιμού. Σας προτείνω λοιπόν να αρχίσετε να καλύπτετε και τον λαιμό με το ίδιο makeup που χρησιμοποιείται στο πρόσωπο έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι ομοιόμορφο.
  1. Τσιμπάτε τα σπυράκια μόνη σας;
Υπάρχουν στιγμές όπου θέλετε η εμφάνιση σας να είναι άψογη και αυτή την εικόνα την χαλάει κάποιο σπυράκι που εμφανίστηκε ξαφνικά. Θέλετε να απαλλαγείτε όσο γίνετε πιο γρήγορα από αυτό το σπυράκι και σκέφτεστε ότι η λύση θα ήταν να το πατήσετε.
Δυστυχώς όμως αυτή η κίνηση είναι ότι χειρότερο για το δέρμα σας. Το μόνο που μπορεί να πετύχετε είναι να κάνετε το σπυράκι ακόμα μεγαλύτερο και πιο έντονο καθώς τις περισσότερες φορές δεν γίνετε σωστή εξαγωγή σμήγματος και έτσι ένα μικρό σπυράκι μπορεί να μετατραπεί σε φλύκταινα (πυώδες σπυράκι). Επιπλέον, μπορεί να γίνει και μια τοπική μόλυνση ή μια ουλή (όταν το δέρμα έχει προδιάθεση στις ουλές).
Γι’ αυτό τον λόγο, συνιστω τις πελάτισσες μου,  την επίσκεψη σ’ έναν αισθητικό που θα μπορέσει να επιλύσει το πρόβλημα υπεύθυνα. Σαν άμεση λύση, η χρήση ενός καλού concealer με μεγάλη δυνατότητα κάλυψης είναι ότι καλύτερο. Στο εμπόριο υπάρχουν ειδικά concealer που πέρα από τις καλυπτικές ιδιότητες έχουν και αντισηπτικές και αντιμικροβιακές και είναι ιδανικά για λιπαρά και ακνεικά δέρματα. Αν πάλι θέλετε οπωσδήποτε να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα, μπορείτε το προηγούμενο βράδυ να στάξετε πάνω στο σπυράκι μερικές σταγόνες λεμόνι ή καλύτερα αιθέριο έλαιο τσαγιόδεντρο (tea tree). Και τα δυο  έχουν ισχυρές αντισηπτικές και μικροβιοκτόνες ιδιότητες και θα καταπολεμήσουν το πρόβλημα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram