5+1 Βιβλία που διαβάσαμε για παιδιά 6 +ετών

Λίγο πριν μπούμε σε Χριστουγεννιάτικο κλίμα και αρχίζω να σας παρουσιάζω βιβλία με γιορτινή θεματολογία, θα ήθελα να σας παρουσιάσω τις τελευταίες μας “αφίξεις” στην βιβλιοθήκη μας. Αν ψάχνετε για δώρα που να ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, θυμηθείτε οτι το “βιβλίο είναι πάντα ένας μαγικός φίλος που μας ταξιδεύει”.

Αξιόλογα βιβλία που μας κράτησαν συντροφιά τον τελευταίο μήνα και σας τα προτείνουμε.

“Ο λουλουδάκος”

Από τις εκδόσεις Mιχάλη Σιδέρη, διαβάσαμε μια πολλή γλυκιά ιστορία για παιδιά ηλικίας 4 χρονών και πάνω. Το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και από το ίδιο το παιδί (αν κρίνω από το γιο μου, που το διάβασε εύκολα, καθώς το μέγεθος της γραμματοσειράς είναι ιδανικό για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού).

“Ο λουλουδάκος” της Πένυς Ραμαντάνη αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της συγγραφέως. Πρόκειται για μια ιστορία που αναφέρετε στην δύναμη της θέλησης και της κατάκτησης του ονείρου. Ο “Λουλουδάκος” είναι ένα λουλούδι που έχει σαν όνειρο να γνωρίσει τον κόσμο. Όμως λόγω του μεγέθους του, κανένας δεν πιστεύει οτι ο Λουλουδάκος θα τα καταφέρει εκτός από τον πιστό του φίλο, το Δέντρο. Άραγε θα καταφέρει ο Λουλουδάκος, να κάνει το όνειρό του πραγματικότητας;

Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν πρωτότυπες δραστηριότητες για τους αναγνώστες ενώ αν σας αρέσει η μουσική, μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια του παραμυθιού στο youtube με την ερμηνεία της συγγραφέως. Την εξαιρετική εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Εφη Βεργίδη.

Το νησί της τρέλας

Ας απολαμβάνετε να διαβάζετε κόμικς, τότε το “Νησί της τρέλας” θα σας ενθουσιάσει. Ακόμη μια πρόταση από τις εκδόσεις Σιδέρη. Το σενάριο όπως και την εικονογράφηση έχει κάνει ο Γιωργος Μελισσαρόπουλος.

Βρισκόμαστε στο εξωτικό νησί της Τζαμούα, όπου πάντα είναι καλοκαίρι. Ενας σωστός παράδεισος όπου η ζωή κυλάει όμορφα για τους ήρωες μας, τα ζωάκια του νησιού. Απολαμβάνουν ξέγνοιαστοι την θάλασσα και τον ήλιο ώσπου ξαφνικά ένας περίεργος εισβολέας, καταφθάνει στο νησί. Είναι μια ομάδα πειρατών που με αρχηγό τον κακό Πρασογένη θέλουν να καταλάβουν το νησί. Πώς θα αντιμετωπίσουν τον εισβολέα, η ατρόμητη παρέα των κατοίκων του νησιού; Θα μπορέσουν να τους νικήσουν η παρέα των ηρώων μας , η έξυπνη Καλαμαρένια, ο γενναίος Μπανανέος και το μικρό Χταποδίνι;

Μια πρωτότυπη ιστορία, που θα αγαπήσουν αγόρια και κορίτσια σχολικής ηλικίας. Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το συγκεκριμένο βιβλίο, πατώντας εδώ .

Διάστημα

Από την σειρά “Μικροί Επιστήμονες” το βιβλίο “Διάστημα” από τις εκδόσεις Διόπτρα, μας ταξίδεψε νοερά σε αυτό, όλον τον μήνα. Προτείνεται για παιδιά ηλικίας 6+ ετών.

Ένα βιβλίο, που σαν γονέας, σίγουρα θα το χαρακτήριζα ως “μικρή εγκυκλοπαίδεια ” για το διάστημα, θα κρατήσει ζοφερό το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών για να γνωρίσουν καλύτερα τους πλανήτες, το ηλιακό μας σύστημα και γενικότερα το σύμπαν. Εύχρηστο σε μέγεθος, σε σπυράλ μορφή κάθε εικόνα κρύβει και μια ανακάλυψη. Αναδιπλούμενες εικόνες και παράθυρα γνώσεων, θα μετατρέψουν το διάβασμα αυτού του βιβλίου σε ευχάριστη δραστηριότητα για μικρούς αλλά και μεγάλους.Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, θα μάθετε πολύτιμες γνώσεις για τον πλανήτη μας αλλά και τους άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος. Επιπλέον, εμπεριέχονται πληροφορίες για τους κομήτες, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι αστροναύτες (τηλεσκόπια κλπ), τους διαστημικούς σταθμούς και τους γαλαξίες και τα αστέρια.

Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών

Aπό τις εκδόσεις Susaeta,διαβάσαμε το βιβλίο “Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών” της Γιώτας Αλεξάνδρου. Πρόκειται για ένα βιβλίο, ιδανικό για παιδιά του Δημοτικού που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Πανελλήνιας ‘Ενωσης Λογοτεχνών ενώ έχει επανεκδοθεί για τρίτη φορά !

Η Γιώτα Αλεξάνδρου, ετοίμασε μια ιστορία που είναι αρκετά διδακτική και αφορά τον εκφοβισμό. Χρησιμοποιώντας ωραία μηνύματα και λεξιλόγιο ευκολοδιάβαστο για τους μικρούς αναγνώστες, προσπαθεί να αφυπνίσει τα παιδιά (θύματα και θύτες σχετικά με τον εκφοβισμό). Μάλιστα χρησιμοποιεί τους ήρωες του παραμυθιού για να βοηθήσει τα παιδιά που βρίσκονται σε δύσκολη θέση “Αν έχετε πέσει θύματα παλικαράδων, μιλήστε”.

Όπως αναφέρετε και στον τίτλο, η ιστορία διαδραματίζεται στον βυθό της θάλασσας. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Ιερεμίας είναι ένα φοβισμένο ψαράκι που δέχεται τα πειράγματα μιας ομάδας ψαριών -νταήδων, τα Κοφτερά Χαμόγελα. Ο Ιερεμίας, καθώς είναι ξιφίας, έχει κοφτερή και σουβλερή μύτη. Έτσι, τα Κοφτερά Χαμόγελα τον κοροϊδεύουν. Τα πειράγματα δέχεται και η φίλη του Ιερεμία, η Λίνα η Αθερίνα και επιτέλους λαμβάνει δράση ο Ιερεμίας. Με την βοήθεια της νονάς του, της γοργόνας, έρχεται αντιμέτωπος σαν Ρομπέν των θαλασσών, να υπερασπιστεί τους αδύναμους. Θα τα καταφέρει;

Το βιβλίο πλαισιώνεται από την ευχάριστη εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν δραστηριότητες για να ασχοληθούν οι αναγνώστες. Επιπλέον θα βρείτε ιδέες για δραστηριότητες (για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το βιβλίο σαν εργαλείο μάθησης) σχετικά με τον εκφοβισμό.

Μια φορά και ένας Ρο!”

Η εκδόσεις Iwrite και ειδικότερα η Νικολέτα Καπίλλα, ετοίμασαν ένα βιβλίο με γλώσσα αρκετά καλοδουλεμένη που ρέει αβίαστα και θα τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμη και εκείνων των παιδιών που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα βιβλία. Σπιρτόζικα λογοπαίγνια χρησιμοποιούνται από την συγγραφέα για να περάσει τα μηνύματα που επιθυμεί. Το κύριο μήνυμα αυτού του παραμυθιού είναι σίγουρα η αξία της ορθογραφίας και της γραμματικής, κάτι που βρίσκει αντιμέτωπα τα περισσότερα παιδιά σχολικής ηλικίας ιδιαίτερα στις μικρές τάξεις. Αν λοιπόν έχετε δεχθεί το ερώτημα από το παιδί σας γιατί χρειάζεται να γνωρίζει σωστά ορθογραφία, σίγουρα αυτό το βιβλίο θα γίνει ο σύμμαχός σας.

Το παραμύθι έχει για ήρωα , έναν κύριο περίεργο, τον κύριο Ρο που μετά από πολλές δυσκολίες αποφασίζει να εξαφανιστεί από το Συλλαβοχωριό! Όμως αυτή του η απόφαση, μόνο μπελάδες μπορεί να φέρει στο χωριό και τους κατοίκους του. Η κυρία Ρω, προτάσσεται να βοηθήσει να λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του κυρίου Ρο, όμως νέοι μπελάδες θα ξεκινήσουν στο χωριό. Τελικά μόνο η κυρία Γραμματική θα μπορέσει να βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να αποκαταστήσει την τάξη στο Συλλαβοχωριό.

Αρχαίοι Πολιτισμοί”

Από την σειρά “Παίζω και εξερευνώ” των εκδόσεων Ψυχογιός, διαβάσαμε το βιβλίο “Οι Αρχαίοι Πολιτισμοί”. Ώρα να μάθουμε λίγη ιστορία λοιπόν, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι ως εργαλείο εκμάθησης. Πρόκειται για ένα βιβλίο ιδανικό για τα παιδιά του Δημοτικού που περιλαμβάνει και έναν χάρτη- παζλ 200 κομματιών (διάστασης 70×48 εκ) και 12 φιγούρες που για να φτιάξει το παιδί τους ήρωες αυτών των πολιτισμών.

Μέσα από την ανάγνωση αυτού του χρήσιμου βιβλίου, ο μικρός αναγνώστης θα γνωρίσει τον πολιτισμό των Αρχαίων Ελλήνων, των Μαορί, των Βίκινγκς, των Ρωμαίων, των Ούνων των Σουμέριων και πολλών ακόμα. Οι πολιτισμοί χωρίζονται με βάση την ήπειρο που αναπτύχθηκαν και πέρα από την χρονολογική παρουσία γίνετε αναφορά σε κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τους έκαναν να ξεχωρίζουν.

Πανέμορφη εικονογράφηση και ένας χάρτης παζλ για να διακοσμήσει το παιδί τον χώρο του.

Μπορείτε να παραγγείλετε απευθείας το βιβλίο που σας αρέσει στον ανάλογο εκδοτικό οίκο

Ο Λουλουδάκος” από τις εκδόσεις Σιδέρη

Το νησί της τρέλας ” από τις εκδόσεις Σιδέρη

Διάστημα” από τις εκδόσεις Διόπτρα

Οι Νταήδες του Βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών ” από τις εκδόσεις Susaeta

Μια φορά και ένας Ρο!” από τις εκδόσεις Iwrite

Αρχαίοι Πολιτισμοί” από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Καλή ανάγνωση !

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog

 στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram