Διαβάσαμε: O παραμυθένιος κόσμος του δάσους

Τα πρωτοβρόχια ξεκίνησαν και το Φθινόπωρο αρχίζει να χρωματίζει την φύση με ανάλογα χρώματα. Αυτό σημαίνει οτι για την οικογένεια μου, οι εξορμήσεις έχουν σαν κύριο στόχο τις επισκέψεις στο δάσος για να θαυμάσουμε αυτές τις χρωματικές αντιθέσεις και να γευτούμε καλύτερα το Φθινόπωρο. Και μιας που αναφέραμε το δάσος, σας έχω και την ανάλογη πρόταση στο παιδικό βιβλίο. Την αγαπημένη σειρά “Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους” του Tony Wolf από τις εκδόσεις Στρατίκη.

Για τους παιδικούς βιβλιοφάγους της δεκαετίας του 80-90, αυτή η σειρά παραμυθιών ίσως ήταν η κορυφαία. Για όσους έχουν διαβάσει έστω και ένα βιβλίο της σειράς, σίγουρα θα έχουν αγαπήσει την πλοκή των ιστοριών ενώ η εικονογράφηση θα τους είχε τραβήξει την προσοχή. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο, οτι όσοι διαθέτουν αυτή την σειρά παιδικών βιβλίων δεν την αποχωρίζονται ακόμη και σήμερα που έχουν μεγαλώσει. Επιπλέον αν τους ρωτήσεις τι ήταν αυτό το εκπληκτικό σε αυτά τα παραμύθια, σίγουρα θα σου αναφέρουν, την “ευρηματική”, όπως την αναφέρω εικονογράφηση. Κάθε ζωγραφιά έκρυβε και μια λεπτομέρεια που την έκανε πραγματικό έργο τέχνης.

Η σειρά ” Ο παραμυθένιος κόσμος του δάσους”¨αποτελείται από 6 βιβλία. Παρόλο που τα βιβλία παρουσιάζουν μια συνοχή, ακολουθώντας το ένα την συνέχεια του επόμενου, μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάγνωση και με κάποιο μεμονωμένα. Με άλλα λόγια, κάθε βιβλίο είναι και μια εξαιρετική ιστορία από μόνο του. Αναλυτικά σε κάθε τόμο θα διαβάσετε:

1oς τόμος – Οι κάτοικοι του δάσους

Σε αυτό το βιβλίο, γίνετε η γνωριμία με τα ζώα του δάσους. Σκιουράκια, αλεπούδες, κότσυφες, ποντικάκια, κουκουβάγιες και κάστορες είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου. Όλοι μαζί, δουλεύοντας ομαδικά φτιάχνουν διάφορα χρήσιμα έργα για το δάσος, ενώ δεν λείπουν και οι σκανταλιές από μερικούς. Το πρώτο βιβλίο, μας προετοιμάζει για το δεύτερο, αναφέροντας οτι ένας τρομερός κατακλυσμός, χαλάει τα σχέδια και τη καθημερινότητα των πρωταγωνιστών και τους βάζει σε νέες περιπέτειες, παρασύροντάς τους με την βοήθεια του νερού και φτάνοντας σε μια νέα χώρα, αυτή των νάνων.

2ος τόμος- Στη χώρα των νάνων

Τα ζώα του δάσους, πλέον βρίσκονται στη Χώρα των Νάνων. Οι Νάνοι, σε γενικές γραμμές είναι καλόκαρδοι και αρκετά δημιουργικοί. Γεμάτοι εφευρέσεις, προσπαθούν να βοηθήσουν τα ζώα. Οι νάνοι έχουν ονόματα λουλουδιών και αρκετά αστεία εμφάνιση (κόκκινα σκουφάκια, ριγωτά καλσόν και ξύλινα τσόκαρα). Καθώς τα ζωάκια περνούν την ημέρας τους δημιουργικά με τους Νάνους, ανακαλύπτουν στον πάτο της λίμνης ένα χρυσό κλειδί που ξεκλειδώνει το μπαούλο που περιέχει το βιβλίο των Γιγάντων.

3ος Τόμος – Έρχονται οι Γίγαντες

Οι Γίγαντες μπαίνουν στην πλοκή αυτών των παραμυθιών. Μάλιστα ένας από αυτούς, ο Τρομερός Κοκκινογένης, ζητά την βοήθεια των Νάνων καθώς αντιμετωπίζει έναν ισχυρό πονόδοντο. Οι Νάνοι, γεμάτοι εφευρέσεις, βοηθούν τον ταλαιπωρημένο Γίγαντα και μια νέα φιλία ξεκινά. Στην ιστορία μας, προστίθεται και ένα μαγικό φίλτρο που φέρνει μεγάλες αλλά και ευχάριστες αλλαγές στον παραμυθένιο κόσμο του δάσους. Όλη η παρέα, επισκέπτεται την χώρα των Νεράιδων.

4ος τόμος – Οι Νεράιδες του Δάσους

Ίσως αυτός ο τόμος να είναι ο αγαπημένος για τα περισσότερα κορίτσια. Περνώντας από το δάσος με τις καμπανούλες, φτάνουμε στην Χώρα των Νεράιδων. 6 διαφορετικές νεράιδες, καθεμιά με την δική της προσωπικότητα, παρουσιάζεται σε αυτόν τον τόμο. Καθεμιά έχει το δικό της πρωτότυπο όχημα για να ταξιδεύει στο δάσος, ενώ αναπτύσσεται μια διαφορετική σχέση με τους Νάνους. Δυστυχώς, για τις περισσότερες δεν θα υπάρξει ευχάριστο τέλος, καθώς κάποιες θα χαθούν ή θα πεθάνουν.

5ος τόμος- Τα μεγάλα ζιζάνια

Τρεις νέοι ήρωες κάνουν την εμφάνισή τους. Είναι τα σκανταλιάρικα ξωτικά. Κρύβονται μέσα στον κορμό ενός δέντρου και όποτε εμφανιστούν κάνουν διάφορες ζημιές. Νέες περιπέτειες περιμένουν τους ήρωες του Δάσους. Σε μια από αυτές, βρίσκουν ένα παράξενο αυγό. Μέσα από αυτό, γεννιέται ένας μονόκερος και καινούργιες περιπέτειες ξεκινούν σε μια νέα χώρα. Αυτή των δράκων.

6ος τόμος- Η παράξενη χώρα

Στον τελευταίο τόμο της σειράς “Ο παραμυθένιος κόσμος του Δάσους” μεταφερόμαστε στην χώρα των Δράκων όπου η περιπέτεια φθάνει στο ζενίθ!Ένας κακός νάνος προσπαθεί να εξοντώσει τους καλόκαρδους νάνους και ο πόλεμος ξεκινά. Οι νάνοι και τα ζώα τους δάσους προσπαθούν να επαναφέρουν την ειρήνη και αντιμέτωποι βρίσκονται οι δράκοι και τα κακά τέρατα. Μετά από μια σειρά από μάχες, επιτέλους το happy end της ιστορίας. Η συμφιλίωση όλων των πλασμάτων στον παραμυθένιο κόσμο του Δάσους.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια σειρά παιδικών βιβλίων που θα μαγέψει τους μικρούς αναγνώστες αλλά θα συνεπάρει και τους ενήλικες. Η πλοκή της ιστορίας είναι εκπληκτική και σίγουρα αυτά τα βιβλία θα μπορούσαν να καταταχθούν στην κατηγορία των κορυφαίων παιδικών βιβλίων παγκοσμίως. Είναι ευκολοδιάβαστα και δεν κουράζουν τον αναγνώστη καθώς κάθε τόμος χωρίζεται σε μικρές ιστοριούλες που κρατούν το ενδιαφέρον ζοφερό.

Για παιδιά ηλικίας 6 χρονών και πάνω

Μπορείτε να παραγγείλετε τα βιβλία της σειράς από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε ή να τα προμηθευτείτε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο, πατώντας εδώ

Καλή ανάγνωση!

και … κάτι ακόμα!!

Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Στρατίκη, ένας τυχερός θα κερδίσει το πρώτο βιβλίο της σειράς. Λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στην σελίδα του beauty harmony blog στο facebook

Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog

 στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog και στο instagram beauty_harmony_blog

2 thoughts on “Διαβάσαμε: O παραμυθένιος κόσμος του δάσους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Instagram