Aντιμετωπιζουμε τις αλλεργίες της άνοιξης με αιθ. ελαια- How to cope with spring allergies

Ανοιξιατικες αλλεργιες, μερικοι και μονο στην ιδεα σκεψης αγχωνονται μεσα σε αυτους και εγω καθως γνωριζω πολυ καλα πως ειναι να υποφερεις απο κατι παρομοιο. Πονοκεφαλοι, βηχας, καταρροη ειναι μερικα απο τα πιο συχνα συμπτωματα.

Παρολο που για πολλους η ανοιξη φερνει χαρα και ανανεωση για καποιους .. μαλλον μπελαδες! Εχει εκτιμηθει οτι καπου 15% σε καθε πολη υποφερουν απο τις αλλεργιες της “ανοιξης” και δυστυχως τα παιδια καταλαμβανουν μεγαλο ποσοστο. Δυστυχως την τελευταια δεκαετια το ποσοστο εχει διπλασιαστει συμφωνα με το Ευρωπαικο Κεντρο για τις αλλεργιες και την Ανοσολογια.Αυτο ανησυχει πολυ τους ειδικους.

Εντουτοις, τα αιθερια ελαια μπορουν και προσφερουν ανακουφιση στα συμπτωματα των περισσοτερων (ρινιτιδα, μπουκωμενη μυτη, βραχναδα κλπ). Μερικα απο τα αιθερια ελαια εχει αποδειχθει οτι εχουν αντι-αλλεργικες ιδιοτητες ενω αλλα βοηθουν στην αμυνα του ανοσοποιητικου και στην βελτιωση του αναπνευστικου συστηματος.

Τι ειναι ομως πραγματικα οι αλλεργιες;.Ποια ειναι τα συμπτωματα αυτων ;
Η αλλεργια με απλα λογια ειναι η αντιδραση του οργανισμου σε μια ουσια που την αναγνωριζει ως ξενη. Παρολο που αυτοι οι “εισβολεις” δεν ειναι παντα τοσο επικινδυνοι, το ανοσοποιητικο συστημα αυτων των ατομων, τους αναγνωριζει ως πολυ επικινδυνους και αντιδρα χρησιμοποιωντας τα πιο “δυνατα του οπλα”.
Η γυρη για παραδειγμα ευθυνεται σε  πολλα ατομα για την εμφανιση αλλεργιας. Καθως το ανοσοποιητικο του συγκεκριμενου ατομου παραγει αντισωματα, μια φυσικη ουσια του οργανισμου, η ισταμινη εκκρινεται. Η ισταμινη διεγειρει την αναπνευστικη οδο και ετσι εμφανιζονται μερικα απο τα παρακατω

  • υγρα ματια
  • καταροη και φαγουρα στην μυτη
  • πονοκεφαλος
  • πονος στην περιοχη του ιγμοριου
  • βηχας και φταρνισμα
 Tα αιθερια ελαια

Για καλη μας τυχη, τα αιθερια ελαια μπορουν να βοηθησουν σε πολλα συμπτωμα αλλεργιων. Υπαρχουν πολλοι τροποι που μπορουν να χρησιμοποιηθουν τα ελαια. Συνηθως τις περισσοτερες φορες οι εισπνοες εχουν πολυ καλο αποτελεσμα , καθως η εισπνοη ειναι η πιο γρηγορη οδο για να φτασει η δραστικη ουσια του ελαιου στον εγκεφαλο  και παραλληλα τα μορια του ελαιου που εισπνευονται να περασουν στο αιμα και ετσι στους πνευμονες. 
Χρησιμοποιοντας λιγες σταγονες σε ενα μαντηλι και εισπνευοντας ειναι η ευκολη λυση ενω μπορει να χρησιμοποιεισετε και καυστηρες ελαιων. 
Μια αλλη μεθοδος ειναι να αραιωσετε μεσα σε 100ml  γαλα 10 περιπου σταγονες αιθ. ελαιου και να κανετε ενα ζεστο μπανιο και να χαλαρωσετε.
Τελος το μασαζ ειδικα στα πτερυγια της μυτης, στο μετωπο και στο στερνο με το καταλληλο μιγμα προσφερει ανακουφιση και πολυ καλο αποτελεσμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram