Διαβάσαμε : H Ανάσταση του Χριστού

Αυτή την περίοδο, τα παιδικά βιβλία έχουν την τιμητική τους στο σπίτι μας. Είναι η περίοδος που χαλαρώνουμε από το σχολείο και τις δραστηριότητες και χαιρόμαστε τις διακοπές τις πασχαλινές. Πολλές φορές τα βιβλία μας συντροφεύουν και στις βόλτες μας στα πάρκα (ναι, το κάνουμε!) μιας και απολαμβάνουμε την ανάγνωση του παιδικού βιβλίου παρέα με το ανοιξιάτικο αεράκι. 
Τα παιδικά βιβλία, λοιπόν με πασχαλινά θέματα μας αρέσουν ιδιαίτερα. Πέρυσι σας παρουσίασα μερικά από τα αγαπημένα μας πασχαλινά.  Φέτος, ένα ακόμη  βιβλίο μεγάλωσε την συλλογή μας. Αναφέρομαι στο “Η Ανάσταση του Χριστού” από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Λιγα λόγια το βιβλίο
Πρόκειται για ένα παιδικό βιβλίο που δημιούργησε ο Φίλιππος Μανδηλάρας και την εικονογράφηση  επιμελήθηκε η Ναταλία Καπατσούλια. Ιδανικό για την ηλικία των 4 χρόνων και πάνω, το βιβλίο “Η Ανάσταση του Χριστού” ανήκει στην σειρά “Η πρώτη μου Βίβλος”. Αν έχετε την σειρά “Η πρώτη μου μυθολογία”  ή “Η πρώτη μου Ιστορία” σίγουρα θα αγαπήσετε και αυτή την σειρά. Ο σκοπός αυτής της σειράς  είναι να εισάγει τα παιδιά σε ιστορίες από την Παλαιά και Καινή Διαθήκη σύμφωνα με την θρησκεία μας, πάντα με εύκολες και κατανοητές λέξεις.
Στο βιβλίο “Η Ανάσταση του Χριστού” το λεξιλόγιο είναι κατανοητό στα παιδιά ενώ όπως και στις προηγούμενες σειρές των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ο λόγος είναι σε μορφή απλών ποιημάτων με ομοιοκαταληξια τις περισσότερες φορές. 
Η ιστορία ξεκινά με την άφιξη του Θεανθρώπου στα Ιεροσύλημα, την γνωστή Κυριακή των Βαΐων.  Στην συνέχεια, αναφέρετε στην δυσπιστία των ιερέων και πως μπόρεσαν να πείσουν τον Ιούδα να τους φέρει σε επαφή με τον Ιησού. Ο Μυστικός Δείπνος αποτελεί την συνέχεια στην ιστορία όπως και η Σύλληψη Tου από τους Ρωμαίους. Τα πάθη του Χριστού ακολουθούν και φτάνει στην Σταύρωση Του. Καθώς οι Μυροφόρες επισκεπτονται τον τάφο για να τον αρωματίσουν, ανακαλύπτουν οτι ο τάφος είναι κενός και ένας άγγελος εμφανίζεται. Η ιστορία ολοκληρωνεται με την αναφορά  στην  αποστολή που είχαν οι  Απόστολοι του Χριστού.
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για όσους θέλουν να παρουσιάσουν με τρυφερό τρόπο την Σύλληψη και τα Πάθη του Χριστού.

Οι ζωγραφιές πάντα καλόγουστες και αξιοζήλευτες. Η εικονογράφος “ταξιδεύει” τα παιδιά με αυτές τις ζωγραφιές.
Μπορείτε να το αγοράσετε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο ή να το προμηθευτείτε απευθείας από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος στο ηλεκτρονικό του βιβλιοπωλείο. 

Και μην ξεχνάτε


Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram