Διαβάσαμε: H Σοφιανώ και η Διαμαντένια κορνίζα

Όταν έφτασε στα χέρια μου το ολοκαίνουργιο βιβλίο της Δέσποινας Καρατζογλου- Καλαντζη, η χαρά μου ήταν διπλή.  Πρώτον γιατί είναι το βιβλίο την συγχωριανή μου και αυτό αμέσως με κάνει πολύ περήφανη και δεύτερον γιατί βλέποντας και μόνο το εξώφυλλο αντιλαμβανομαι οτι πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο βιβλίο.
Το βιβλίο “Η Σοφιανώ και η Διαμαντένια κορνίζα” είναι το δεύτερο βιβλίο της Δεσποινας Καράτζογλου- Καλαντζη. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις ” είχαμε την χαρά να το προμηθευτούμε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. 

Το βιβλίο “Η Σοφιανώ και η Διαμαντένια κορνίζα” είναι μια ιστορία που σίγουρα θα αγαπήσουν τα περισσότερα παιδιά. Ιδανικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, το παραμύθι “Η Σοφιανώ και η Διαμαντένια κορνίζα” θα ταξιδέψει τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους σε μεγαλοπρεπή παλάτια και πανέμορφα δάση. Σε κόσμους όπου στο τέλος θριαμβεύει η φιλιά και η αληθινή αγάπη. Το παραμύθι έχει ως πρωταγωνιστρια μια όμορφη κοπέλα, την Σοφιανώ. Η Σοφιανώ είναι μια καλοσυνάτη κοπέλα που αγαπά την φύση και της αρέσει να περιπλανιεται στα δάση. Σύντροφός της στις βόλτες της το πιστό της σκυλάκι, η Ζιζελ. Στις βόλτες της στο πανέμορφο δάσος, η Σοφιανώ έχει αναπτύξει φιλίες με όλα τα ζώα του δάσους και απολαμβάνει την παρέα τους. Όμως μια μέρα, κάποια ζώα την συμβουλεύουν να μην πραγματοποιησει την καθιερωμένη της  βόλτας της στο δάσος. Το ίδιο της λέει και το σκυλάκι της, η Ζιζελ αλλά η Σοφιανώ είναι ανένδοτη. Ισχυρίζεται οτι γνωρίζει πολύ καλά το δάσος και δεν φοβάται. Κάτι περίεργο θα συμβεί εκείνη την μέρα και αμέσως η διάθεση της Σοφιανώς θα αλλάξει. Καθώς περιπλανιέται στο δάσος με περίεργη διάθεση, η Σοφιανώ θα ανακαλύψει ένα αντικείμενο που λαμπυρίζει ανάμεσα στα ξερά, πεσμένα φύλλα. Είναι μια λαμπερή σπασμένη κορνίζα. Γεμάτη όμορφα και περίτεχνα διαμάντια, έχει το πορτρέτο μιας οικογένειας. Θαυμάζοντας την όμορφη κορνίζα, η Σοφιανω σε λίγο ανακαλύπτει και μια όμορφη τσαγιέρα. Η τσαγιέρα όμως παίρνει την μορφή της Σοφιανως και την εξαφανίζει! Το όμορφο, γλυκό κορίτσι έχει εξαφανιστεί. Την θέση της έχει πάρει η τσαγιέρα τώρα. Κάποιος έκανε μάγια στην όμορφη Σοφιανώ. Θα καταφέρει να λύσει τα μάγια η Σοφιανώ; Πώς θα το πετύχει αυτό; Ποιοι θα είναι αυτοί που θα την βοηθήσουν; Η κορνίζα τι ρόλο έχει στην ιστορία της Σοφιανώς; 
Μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια, όπου το καλό νικάει το κακό. Η συνεργασία και η φιλία θριαμβεύει και η αγάπη τα κερδίζει όλα. Ακούγεται σαν ένα κοινότυπο παραμύθι το καινούργιο βιβλίο της Δέσποινας Καρατζογλου- Καλαντζη αλλά πραγματικά, πρόκειται  για μια μικρή περιπέτεια που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά που θα διαβάσουν. Την εικονογράφηση έχει αναλάβει  για μια ακόμα φορά,η εικαστικός Μαρία Τριανταφύλλου. Όπως και στο πρώτο βιβλίο, οι ζωγραφιές της θυμίζουν όμορφες εικόνες και εμπλουτίζουν το παραμύθι όμορφα. Σε ταξιδεύουν πραγματικά. 
Το βιβλίο “Η Σοφιανώ και η Διαμαντένια κορνίζα” μπορείτε να το προμηθευτείτε απευθείας από τις εκδόσεις Οσελοτος και να το παραγγείλετε από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε. 
Και μην ξεχνάτε

Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram