Η πιο γευστική μπατζίνα!

Η μπατζίνα και όχι μπατσίνα, είναι η παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας! Ως περήφανη Θεσσαλιώτισσα τολμώ να πω οτι αυτή η πίτα έχει αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο! Οποιος την δοκιμάσει θα θέλει σίγουρα να την φτιάξει ή έστω να ξαναφάει αν του προσφερθεί.

Παραδοσιακά, οι γυναίκες της Θεσσαλίας και ειδικότερα του Θεσσαλικού κάμπου, έφτιαχναν αυτή την πίτα για να μπορούν να την έχουν κολατσιό στις αγροτικές εργασίες που έκανε η οικογένεια τα παλιά χρόνια. Τα υλικά λίγα και ο χρόνος σημαντικός. Οπότε δεν έπρεπε να έπαιρνε πολύ χρόνο!Γι αυτό τον λόγο, δεν εχει φύλλο και είναι μια πίτα που γίνετε πολύ γρήγορα. Την λες και πίτα της τεμπέλας αν και είναι γνωστή και ως πλαστό.

Στην οικογένεια μου, εχουμε την τύχη να τρώμε μπατζίνα από τα χεράκια της μητέρας μου. Την φτιάχνει τέλεια και όποιος δοκιμάσει μια φορά, μετά ζητά την συνταγή.Ειναι η πίτα που δεν λείπει από κανένα παιδικό πάρτυ, μάζωξη. Εύκολη, γρήγορη και με μικρό κόστος, αποτελεί αγαπημένο κολατσιό των παιδιών μου για το σχολείο ή για βραδυνό σνακ.

Μοιράζομαι την συνταγή και τα μυστικά για να κάνεις και εσύ την δική σου μπατζίνα!

Η πιο γευστική μπατζίνα!

Recipe by Beauty Harmony
Servings

4

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

1

hour 

ιδανική για το σχολείο, την εκδρομή, για την δουλειά, αυτή η πίτα θα γίνει από τις αγαπημένες σου

Συστατικά

  • 1 κολοκύθι πράσινο περίπου 1 κιλό

  • 5 αυγά

  • ένα γιαούρτι στραγγιστό συσκευασία μικρή

  • μισό κιλό τυρί φέτα

  • 400 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του

  • πιπέρι

  • δυόσμο ψιλοκομμένο

  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Οδηγίες

  • Τρίβουμε το κολοκύθι στον τρίφτη
  • Το βάζουμε στο τρυπητό με αλάτι να φύγουν τα υγρά (τα αφήνουμε μία ώρα) και μετά τα ξεπλένουμε καλά
  • Βάζουμε το κολοκύθι μαζί με τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι, το πιπέρι
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα και ρίχνουμε και το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά
  • Απλώνουμε στο ταψί (λαδωμένο ταψί) και το ψήνουμε περίπου μία ώρα στους 180 βαθμούς

Σημειώσεις

  • Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά λεπτή για να είναι τραγανή οπότε την απλώνουμε αρκετά
  • καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram