Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο17- Beauty and wellness tips for moms No17

Την προηγούμενη εβδομάδα στα “Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο16” ασχολήθηκα με την αποτρίχωση μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα σορτσάκια κάνουν την εμφάνισή τους. Έλαβα κάποια μηνύματα που με ρωτούσαν σχετικά με προβλήματα που αντιμετωπιζουν μετά την αποτρίχωση. Ένα από αυτά είναι και η θυλακιτιδα που θα ασχοληθώ σε αυτή την ανάρτηση.
Για όσες δεν την γνωρίζουν, με τον όρο θυλακιτιδα αναφερόμαστε στην φλεγμονή που αναπτύσσεται γύρω από τον θύλακα της τρίχας και δημιουργεί μια μολυσμένη περιοχή με έντονο πόνο και άσχημη εμφάνιση. 
Η μόλυνση που υπάρχει στην περιοχή δεν αφήνει την τρίχα να βγει στην επιφάνεια και έτσι μεγαλώνει μέσα στον πόρο της τρίχας. Έτσι δημιουργειται σε πρώτη φάση ένα σπυράκι που όλο και μεγαλώνει και ερεθίζει την περιοχή. Πολλές γυναίκες δείχνουν να υποφέρουν από θυλακιτιδες ειδικα στην περιοχή του μπικίνι και στα πόδια. Το φαινόμενο είναι αρκετά έντονο σε κάποιες γυναίκες που κάνουν αποτρίχωση είτε με ξυράφι ή κερι/χαλαουα. 
Όταν η θυλακιτιδα είναι αρκετά έντονη, η λύση για το πρόβλημα φαίνεται να είναι μόνο η διάνοιξη των κυστεων από γιατρό. Όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να αποτρέψουμε την θυλακιτιδα όταν κάνουμε αποτρίχωση; Να μερικές συμβουλές που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

Αρχικά, καθαρίζουμε την περιοχή που πρόκειται να κάνουμε αποτρίχωση με ζεστό νερό. Αυτό σημαίνει ότι πλένουμε την περιοχή (bikini, πόδια) με σαπούνι και νερό και σκουπίζουμε προσεκτικά. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τις πιθανότητες στην περιοχή να υπάρχουν μικρόβια (σταφυλοκοκκος κλπ). Τα μικρόβια όπως ο σταφυλοκοκκος είναι αγαπημένες εστίες για δημιουργία θυλακιτιδας. Το ζεστό νερό έχει την ιδιότητα να “ανοίγει” τους πόρους τους δέρματος και έτσι οι τριχουλες που μπορεί να ετοιμάζονται να αναπτυχθούν μέσα στο δέρμα να  βγαίνουν στην επιφάνεια πιο εύκολα.
Η απολέπιση είναι μια μέθοδος που προτείνουμε οι αισθητικοί ως μέσο αποφυγής της θυλακιτιδας. Μια φορά την εβδομάδα, αφιερώστε χρόνο στον εαυτο σας για να κάνετε ένα peeling σε όλο το σώμα. Ειδικότερα η ξηρή απολέπιση έχει αποδειχθεί οτι μειώνει το πρόβλημα της θυλακιτιδας πάρα πολυ. Στα μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο6  θα διαβάσετε περισσότερες συμβουλές για την ξηρή απολέπιση όπως επίσης και μπορείτε να την εντάξετε στην καθημερινοτητας σας εάν είστε πολυασχολη. 
Επιπρόσθετα, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα δεν παρουσιάζει εύκολα θυλακιτιδα. Άρα χρησιμοποιουμε μια ενυδατική κρεμα αρκετά συχνά και κυρίως προσφέρουμε ενυδάτωση στον οργανισμό μας με την βοήθεια της σωστής και ισορροπημένης διατροφής. 
Ο τρόπος που γίνετε η αποτρίχωση είναι εξίσου σημαντικός.
 Όσον άφορα την αποτρίχωση με την χρήση ξυραφιού, σημαντικό είναι να θυμάστε οτι θα πρέπει να γίνετε πάντα με την φορά που έχει η τρίχα. Ναι καλά διαβάσατε! Μπορεί η αποτρίχωση “κόντρα στη τριχα” να απομακρύνει και τις πιο μικρές τρίχες, όμως είναι ότι καλύτερο για την δημιουργία θυλακιτιδας. Ακόμη η χρήση προϊόντων πριν το ξύρισμα μπορεί να είναι σωτηρία για την αποφυγή της θυλακιτιδας. Ένα ενυδατικό – απολυμαντικό καθαριστικό πριν το ξύρισμα θα προετοιμάσει την περιοχή και ετσι δεν θα έχετε πρόβλημα εμφάνισης θυλακιτιδας. 
Τώρα σχετικά με την αποτρίχωση με κερί/ χαλαουα ή αποτριχωτική μηχανή, φαίνεται οτι η προετοιμασία του δέρματος όπως είπαμε είναι πολύ σημαντική. Επίσης η φορά της τριχας όπως άλλωστε και στο ξυράφι παίζει μεγάλη σημασία. Συχνά ακούω ειδικά από νέες κοπέλες οτι η αποτρίχωση με κερί είναι εύκολη υπόθεση και δεν χρειάζεται να γίνετε από επαγγελματια. Διαφωνώ κάθετα! Η επαγγελματιας αισθητικός μπορεί να προσφέρει αποτρίχωση χωρίς να κόβει την τρίχα και φυσικά αξιολογώντας την περιοχή και προσφέροντας αποτρίχωση σύμφωνα με την φορά την τρίχας. Επίσης μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τριχοφυΐα ακόμη και αν παρουσιάζετε εύκολα θυλακιτιδα.
Τα στενά ρούχα φαίνεται οτι είναι ένας ακόμη παράγοντας που ευθύνεται για την δημιουργία θυλακιτιδας ειδικά στην περιοχή πίσω από το γόνατο αλλά και το bikini. Αποφεύγεται να φοράτε στενά ρούχα ειδικά εσώρουχα και προτειματε κυρίως από φυσικά υλικά όπως το βαμβάκι. 
Η συχνή αποτρίχωση μπορεί επίσης να δημιουργήσει θυλακιτιδα. Ακολουθήστε τις συγκεκριμενες συμβουλές για να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα πλάνο σχετικά με την συχνότητα της αποτρίχωσης.
Πολλές γυναίκες φαίνεται οτι δεν είναι σταθερές στην μέθοδο αποτρίχωσης που προτιμούν. Μερικές φορές κάνουν ξυράφι,άλλες κερί και άλλες κρέμα αποτριχωτική.Οι εναλλαγές στον τρόπο αποτριχωσης έχει βρεθεί οτι αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισής της θυλακίτιδας.Ακολουθήστε την ίδια μέθοδο λοιπόν.
Τώρα τι μπορείτε να κάνετε αν έχετε τρίχα εγκλωβισμένη μέσα στον θύλακα και μετατρέπεται σε θυλακιτιδα;
Το πιο απλό είναι να προσπαθήσετε να την βγάλετε με προσοχή έξω από την επιδερμίδα. Μπορειτε να χρησιμοποιησετε κάποιο τσιμπιδάκι φρυδιών. Μην ξεχάσετε να απολυμάνετε την περιοχή (οινόπνευμα, betadine κλπ).
Τελος, αν επιμένει και δεν βγαίνει, καλύτερα να επισκεφθείτε έναν χειρούργο. Εύχομαι να μην είναι αρκετά επώδυνο όταν αφαιρέσετε την φλεγμονή 😖

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram