Μυστικά ομορφιάς και ευεξίας για μαμάδες Νο 18- beauty and wellness tips for moms No18

Tις προάλλες μια φίλη με βρήκε στο μάρκετ και με ρώτησε
” Τα χείλη μου ξεραίνονται πάρα πολύ αυτή την περίοδο. Τι μπορεί να φταίει;”



Αν και την άνοιξη, η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά σε σχέση με τις κρύες μέρες του χειμώνα, πολλά άτομα αντιμετωπιζουν ξηροδερμία στα χείλη. Οι λόγοι που μπορεί να συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. 
Αρχικά η διατροφή μπορεί να ευθύνεται για αυτό το άσχημο φαινόμενο. Διατροφή πλούσια σε κατεργασμενες τροφές, έλλειψη λαχανικών και φρούτων και σίγουρα μια ελλειπης ισορροπημένη διατροφή έχει αυτά τα αποτελέσματα. 
Έλλειψη επαρκής πρόσληψης νερού μπορεί να είναι επίσης ένα αίτιο που προκαλεί ξηρότητα στα χείλια. Πολλές φορές ξεχνάμε να πιούμε νερό και ο οργανισμος μας στέλνει μηνύματα οτι χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες νερού. Yπαρχουν πολλοί λόγοι για να αυξήσετε τις ποσότητες νερού που καταναλώνετε. Διαβάστε μερικούς εδώ. Ειδικά τις πιο ζεστές μέρες που χάνουμε περισσότερο νερό μέσω του ιδρώτα, χρειαζόμαστε και μεγαλύτερες ποσότητες νερού. 
Αν το κραγιόν σας ή γενικότερα το προϊόν που βάζετε στα χείλη σας (lip balm, scrubs κλπ) δεν είναι καλής ποιότητας μπορεί σε πρώτη φάση να δημιουργήσει ξηρότητα στα χείλη. Στην συνέχεια μπορεί να έχει ακόμη χειρότερες συνέπειες για την υγεία σας, αλλά ας μην επεκταθούμε σε αυτό. Να είστε προσεκτικοί στην αγορά καλλυντικών πάντα. Ρίξτε μια ματιά εδώ σχετικά με κάποια συστατικά που είναι καλό να αποφεύγετε. 
Μην ξεχνάτε ακόμη, καλλυντικά που έχουν ξεπεράσει την διάρκεια ζωής τους όσο καλής ποιότητας και αν είναι παύουν πλέον να είναι. Κάντε ένα ξεκαθάρισμα των καλλυντικών σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η συγκεκριμένη ανάρτηση νομίζω θα σας βοηθήσει πολύ να βάλετε σε τάξη τα καλλυντικά σας. 
Αν από την φύση σας έχετε δέρμα ευαίσθητο, συνήθως τα χείλια σας θα είναι πιο ευαίσθητα και ξηρά. Γι’ αυτον τον λόγο, προτιμήστε κραγιόν και προϊόντα για τα χείλη περισσότερα ενυδατικα και λιπαρά που δεν περιέχουν ουσίες που ιριδίζουν. Επιπρόσθετα τα κραγιόν τύπου long stay έχουν την ιδιότητα να διαρκούν περισσότερο αλλά περιέχουν στοιχεία που ξηραίνουν αρκετά τα χείλη. 
Έχει παρατηρηθεί οτι άτομα που έχουν ξηρά χείλη, συνηθίζουν να γλείφουν συχνά τα χείλη τους, νομίζοντας πως με αυτο τον τρόπο θα ενυδατώσουν τα χείλη τους. Η συνήθεια αυτή, προκαλεί επιπλέον ερεθισμό και ξηρότητα. 
Τέλος, μην ξεχνάτε, να προσφέρετε στα χείλη σας μια μίνι φροντίδα κάθε βράδυ, χρησιμοποιωντας κάποιο ενυδατικό lip balm πριν πέσετε για ύπνο. Οι γιαγιάδες μας συνήθιζαν να ακολουθούν αυτή την φροντίδα με την βοήθεια της κεραλοιφης. 
Εσείς τι χρησιμοποιιετε για τα δικά σας χείλη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram