Τα δικά μου γενέθλια έχουν στόχο-my birthday’s

Τον περασμένο Οκτώβριο θέλησα να μαζέψω αγαπημένες φίλες στο σπίτι για μια συνάντηση πρωινή. Σαν μαμάδες οι περισσότερες δεν είχαμε πλέον χρόνο να  βρεθούμε λόγω της νέας σχολικής χρονιάς που είχε ξεκινήσει και εγώ είχα πολύ καιρό να τις δω και να είμαστε χαλαρές -χωρίς παιδιά. Έτσι τα γενέθλια μου ήταν μια καλή ευκαιρία να τις μαζέψω όλες μαζί και να τα πούμε. Εξάλλου αν βάλεις την πρόφαση γενέθλια ποια μπορεί να σου αρνηθεί την πρόσκληση;
Από την άλλη, ο Οκτώβριος είναι ο μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, κάτι που αφορά ως επι το πλειστον τις γυναίκες. Μια ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο και κυρίως για την πρόληψη του  θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.
Σκέφτηκα λοιπόν οτι θα ήθελα όλα τα παραπάνω να τα εχω σε μια συνάντηση και μου ήρθε η ιδέα *Τα δικά μου γενέθλια έχουν στόχο!*




Τι είναι ο στόχος.
Ο στοχος είναι μια οργάνωση μη κυβερνητική, που ασχολείται με την ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του καρκίνου. O γνωστός σχεδιαστής μόδας Rarpl Lauren ήταν αυτός που θέλησε να ξεκινήσει την ιδέα πιστεύοντας οτι η μόδα μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. Σύμμαχους στην ιδέα του βρήκε πολλούς διάσημους γυναίκες και άντρες. Στην Ελλάδα, η οργάνωση ξεκίνησε δράση το 2001 με σκοπό την ενημέρωση των γυναικών στον Ελλαδικό χώρο. Το 2008 οι άνθρωποι του Στόχου δημιούργησαν την “Πανελλήνια Εταιρία Πρόληψης για τον Καρκίνο Στόχος Πρόληψη”.   Αποστολή της ΜΚΟ “Στόχος-Πρόληψη” είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση του Ελληνικού κοινού για τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης (αυτοεξέταση και μαστογραφία) στον καρκίνο του μαστού.Τα έσοδα της καλύπτονται από εθελοντικές δράσεις (δωρεές- χορηγίες) και από τα έσοδα των πωλήσεων προϊόντων της οργάνωσης (e-shop). 

Πώς οργάνωσα την συνάντηση
Αρχικα ήθελα να δημιουργήσω μια συναντηση brunch με αέρα ρομαντικό! Ηθελα να φτιαξω κάρτες- προσκλήσεις για τις φίλες μου που να θυμίζουν “αγγλική συνάντηση γυναικών σε τσάι”. Τελικά μόνο μια πρόσκληση έστειλα στην φίλη μου Αννα γιατί οι υπόλοιπες προσκλήσεις ακόμη στέλνονται! Ας με συγχωρήσουν οι φίλες μου. Η πρόσκληση που ήθελα να στείλω θα ήταν κάπως έτσι (χειρογραφη και φτιαγμένη με πολύ χιούμορ!). Ευτυχώς οι φιλενάδες μου ήρθαν στην  συνάντηση και ας μην είχαν λάβει πρόσκληση. 

το τσαι ήταν αληθινό και θα τις έβαζε στο κλίμα!


Μπούφε– εδέσματα
Ο μπουφές μου περιλάμβανε αλμυρά και γλυκά κεράσματα. Το λευκό κεντημένο “καλό” τραπέζομαντηλο δώρο της μητέρας μου, που ήταν κρυμμένο στο συρτάρι θα είχε την τιμητική του σε αυτή την συνάντηση. Φυσικά θα χρειαζόταν και παρέα για να δείχνει όμορφο. Σερβίτσιο τσαγιού, κουταλάκια, πιατάκια και πιρουνάκια  θα έπρεπε να συνοδεύσουν αυτόν τον μπουφέ. Μετα από τόσο καιρό, που περίμεναν ήρθε η ώρα να κάνουν μια μεγάλη και θριαμβευτική παρουσίαση στο σπίτι μου. 
Απο τις λιχουδιές που ετοίμασα ήταν 
Απο ροφήματα είχα
καφέ νες- γαλλικό
διάφορα είδη τσαγιού


Εξέχουσα θέση στον μπουφέ είχαν τα λουλουδάκια ζάχαρης- κυβάκια  που ειχα φτιάξει με τα μικρά μου πριν από λίγες μέρες και όλες δοκίμασαν στα ροφήματα τους. 

Η  τούρτα γενεθλίων
Η τούρτα ήταν handmade by me! και θυμιζε cheesecake με τριμμένο μπισκότο τύπου oreo και μαρμελάδα σανταρόζα στην κορυφή (από τις αγαπημένες μου). 





Η συνάντηση 
Τα κορίτσια ήρθαν όλες έγκαιρα στα γενέθλια. Γελάσαμε, κουβεντιασαμε, φάγαμε, φωτογραφηθηκαμε και μιλήσαμε και για την πρόληψη του καρκίνου. Ευχαριστώ όλες που με τιμησανε. Ιδαιτερη βάση δώσαμε στην δράση που ετοίμασα για την “Στόχο- Πρόληψη”. Τις μοίρασα επίσης τα ενημερωτικά φυλλάδια που μου έστειλε η οργάνωση και τις πρότεινα να οργανώσουν και εκείνες μια συνάντηση σε φιλικό επίπεδο  με θέμα την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού. 



Σαν ανάμνηση των γενεθλίων μου
Σαν ανάμνηση αυτής της συνάντησης, χάρισα στις φιλενάδες μου από ένα κεράκι για μασάζ σώματος που έφτιαξα γι’ αυτές. Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας με αυτή την συνταγή. 




Επίσης ενα extra ενυδατικό lipgloss με λάδι, καρύδας, shea butter, αμυγδαλέλαιο και γεύση πραλίνας φουντουκιού για να έχουν πάντα στην τσάντα τους. 

Ελπίζω η συνάντηση αυτή να μείνει αξέχαστη στις φίλες μου!





Μπορείτε να οργανώσετε και εσείς μια συνάντηση παρόμοια. Πληροφορίες θα βρείτε εδώ. 
(Zητώ συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών)


3 thoughts on “Τα δικά μου γενέθλια έχουν στόχο-my birthday’s

  1. Παντα μπορεις να βρισκεις ευκαιριες για υπεροχες συναντήσεις και η δική σου απλά ιδανικη και με καταπληκτικο Στοχο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram