Διαβάσαμε: Θέλω να γίνω πειρατής

Ότι έχει σχέση με πειρατές και χαμένους θησαυρούς ξετρελαίνει τα παιδιά μου. Έτσι και το βιβλίο “Θέλω να γίνω πειρατής- το κυνήγι του χαμένου θησαυρού” της Αρτεμησίας Αλίμπαλη από τις εκδόσεις Mamaya έκανε την είσοδο του στην συλλογή μας πριν από λίγες μέρες. 

Το συγκεκριμένο παραμύθι είναι αρκετά πρωτότυπο καθώς ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μιλά για ένα κοριτσάκι, την Μαριάννα που θέλει να γίνει πειρατίνα! Είναι γενναία και θέλει να κατακτήσει τον κόσμο και να βρει αμύθητους θησαυρούς. Αντίπαλους έχει αρκετούς με κυριότερους τον πειρατή Πιτσιτσιφρίγκο και το ύπουλο χταπόδι, τον Γαργαλοπόδαρο. Θέλουν και εκείνοι να πάρουν τον μεγάλο θησαυρό οπότε, η ατρόμητη πειρατίνα Μαριάννα πρέπει να βιαστεί. Η Μαριάννα διαθέτει πολύ καλό εξοπλισμό και μπορεί να ξεπεράσει τους κινδύνους. Η σκούπα της είναι το σπαθί της και το καταφύγιο της είναι η ντουλάπα. Έτσι οι αδίστακτοι εχθροί της δεν μπορούν να την πολεμήσουν! Η Μαριάννα θέλει να ταξιδέψει και να φτάσει το νησί Μπουμπουλήθρα. Εκεί βρίσκεται η βιβλιοθήκη με τα κρυμμένα μυστικά! Εκεί θα βρει τις οδηγίες για τον μεγάλο θησαυρό. Πρέπει να βιαστεί πριν προλάβουν να φτάσουν στο νησί οι εχθροί της. Μπαίνει γρήγορα στο καράβι της, στη λεκάνη με τα ρούχα της μαμάς, και σαλπάρει για τόπους παραδεισένιους γεμάτους μυστήριο. Ευτυχώς προλαβαίνει και βρίσκει τους θησαυρούς. 
Τι γίνετε όμως όταν στο φανταστικό της ταξίδι εμφανίζεται η μαμά της; Σταματάει εδώ η περιπέτεια; 
Ένα ωραίο παραμύθι που μπορεί να ταξιδέψει τα μικρά παιδιά σ’ έναν κόσμο φανταστικό γεμάτο περιπέτεια, μπόλικες σκανταλιές και πολύ γέλιο. Ένα παραμύθι που μιλά για την φαντασία των παιδιών και πως μπορούν να φτιάξουν τις δικές τους απλές ιστοριούλες που είναι γεμάτες αχαλίνωτη φαντασία. 
Το παραμύθι έχει πλαισιωθεί με ζωηρή, έντονη εικονογραφηση από τον ταλαντούχο Θανάση Γκιόκα. Τα παιδιά, βλέποντας και μόνο τις ζωγραφιές θα μπορέσουν να ταξιδέψουν σε φανταστικά μέρη. Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν διασκεδαστικές ασκησούλες για να παίξει το παιδί και χρωμοσελίδες για να δημιουργήσει τους δικούς του ήρωες. 
Το παραμύθι “Θέλω να γίνω πειρατής” μπορείτε να το αγοράσετε από το e-shop των εκδόσεων Μamaya ή να το παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο σας 
Και μην ξεχνάτε
Ακολουθήστε το beauty harmony blog 
στο facebook κάνοντας like στο  Beauty harmony blog 
και στο instagram beauty_harmony_blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram