5+1 βήματα για άψογο δέρμα το καλοκαίρι

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και παρόλο που έκανες την σούπερ προετοιμασία για το δέρμα σου νιώθεις οτι αρχίζει να “ξεφτάει”. Παρακάτω θα βρεις μερικά βήματα για να σε βοηθήσουν να επαναφέρεις το άψογο δέρμα πολύ γρήγορα.

1.Αντιοξειδωτική φροντίδα και τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που μας απασχολούν συνέχεια στη κοσμητολογία και στην αισθητική. Είναι υπεύθυνα για την διατήρηση και ανάκτηση της λαμπερής επιδερμίδας. Σου έχω αναφέρει και παλαιότερα πώς μπορείς να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση τους καλοκαιρινούς μήνες σε αυτά με φυσικό τρόπο και να ενισχύσεις τον οργανισμό σου προσφέροντας πληθώρα τροφών. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθώ στο λυκοπένιο που χαρακτηρίζεται και ως το “αντιηλιακό της φύσης” και θα το βρεις σε μεγάλες ποσότητες στις ντομάτες αλλα΄και το γλυκό καρπούζι που μας δροσίζει.

2.Ενυδάτωση και πάλι ενυδάτωση και ξανά ενυδάτωση

Αν με διαβάσεις καιρό ίσως έχεις καταλάβει πόσο σημαντική είναι η ενυδάτωση για τον ανθρώπινο οργανισμό. Συχνά αναφέρω οτι ο καθρέπτης της υγείας μας είναι το δέρμα μας (μιας και είναι το μεγαλύτερο όργανό μας) οπότε αντιλαμβάνεσαι οτι ένα ενυδατωμένο δέρμα είναι υγιές και λαμπερό. Στην αντίθετη περίπτωση, το αφυδατωμένο δέρμα δεν είναι λαμπερό αλλά πολύ θαμπό. Πολλές φορές δυσκολευόμαστε να κάνουμε ακόμη και το πιο απλό για να ενυδατώσουμε το δέρμα μας. Ξεχνάμε να πιούμε νερό !Σκέψου τώρα οτι το δέρμα σου αφυδατώνετε πιο γρήγορα τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του ηλίου και της θάλασσας. Η κατανάλωση νερού και αφεψημάτων που ενυδατώνουν τον οργανισμό γίνετε επιτακτική ανάγκη ειδικά όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Φυσικά, σύμμαχος μας για την ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι και τα κατάλληλα προιόντα της κοσμητολογίας. Διάλεξε κρέμες ενυδατικές που να προσφέρουν πλούσια φροντίδα και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου ενώ ταυτόχρονα καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδέρμίδας σου. Μάσκες , σέρουμ και ειδικές περιποιήσεις στο σπίτι και ακόμα καλύτερα στους επαγγελματίες ομορφιάς όπως οι αισθητικοί σίγουρα θα ενισχύσουν το αποτέλεσμα.

3.Αντιηλιακή φροντίδα

Το αντιηλιακο ειναι το Νο1 προιον φροντιδας για καθε ηλικια και καθε τυπο δερματος.Διαλέγοντας το κατάλληλο αντιηλιακό προιον για την καλοκαιρινή εποχή, μπορούμε να πετύχουμε και ασφαλές μαύρισμα αλλά και να έχουμε και δέρμα λαμπερό. Προτίμησε αντιηλιακά που να προσφέρουν ένα μεγάλο φάσμα προστασίας και να έχουν και φυσικά αλλά και τεχνητά στοιχεία προστασίας. Σε παλαιότερες αναρτήσεις θα βρεις πολλές πληροφορίες για την αντιηλιακή προστασία.

4.Βάλε λίγη άσκηση στην καθημερινότητά σου.

Καθημερινά λόγω επαγγέλματος έρχομαι αντιμέτωπη με πολλές κυρίες και κύριους που αναζητούν την βελτίωση της εμφάνισής τους και ειδικότερα της επιδερμίδας τους. Αν και ξοδεύουν αρκετά χρήματα σε καλλυντικά, περιποιήσεις τελευταίας τεχνολογίας και αισθητικές παρεμβάσεις -επεμβάσεις λίγοι “ειδικοί” τους έχουν τονίσει της αξία που έχει η άσκηση για το δέρμα τους. Αρχικά αξίζει να σου θυμίσω οτι η άσκηση όποια μορφή και ένταση και αν έχει (από το ελαφρύ περπάτημα και το κολύμπι στη θάλασσα μέχρι το cross fit και την έντονη προπόνηση σε αγαπημένο άθλημα)αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος αλλά και της λέμφου σε ολόκληρο το σώμα και βελτιώνει τη θρέψη στα κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, καθώς απομακρύνονται οι τοξίνες μέσω της εφίδρωσης, η επιδερμίδα βελτιώνει την εμφάνιση της μιας και επιτυχνάνεται η οξυγόνωση του δέρματος. Ετσι το δέρμα γίνετε λαμπερό. Το καλοκαίρι είναι εύκολονα βάλεις την άσκηση στην ζωή σου. Λίγο κολύμπι, λίγο ποδήλατο, λίγο περπάτημα ή ακόμη και ρακέτες στη θάλασσα θα βελτιώσουν άμεσα την φόρμα σου αλλά και το επιδέρμίδα σου.

5.Καλλυντικά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της επιδερμίδα σου

Το καλοκαίρι λόγω της ζέστης και κυρίως της εφίδρωσης νιώθεις οτι τα καλλυντικά δεν έχουν χώρο στην καθημερινότητά σου. Δυστυχώς, δεν είναι έτσι. Χρειάζεται τα απαραίτητα προιόντα ομορφιάς για να διατηρήσεις το αποτέλεσμα που τοσο σκληρά προσπάθησες όλους τους χειμερινούς μήνες. Με την βοήθεια της επαγγλεματίας ομορφιάς μπορείς να το πετύχεις χωρίς να ξοδεύεις άσκοπα χρήματα και χρόνο. Στο blog μου θα βρεις προτάσεις για καλλυντικά καλής ποιότητας που προσφέρουν πολύ καλό αποτέλεσμα.

Για το τέλος, θέλω να σου τονίσω την αξία να απολαμβάνεις τις καλοκαιρινές στιγμές και να έχεις θετική σκέψη!

Μπορεί αυτό το καλοκαίρι να μην είναι όπως το επιθυμούσες ή όπως το σχεδίαζες. Όσο εύκολο ή δύσκολο μπορεί να είναι το καλοκαίρι σου , μην ξεχνάς να χαμογελάς και να νιώθεις ευγνωμοσύνη για τις μικρές χαρές που σου παρουσιάζονται στη ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram