Nέκταρ Μετεώρων,το αγαπημένο μας μέλι

Η μελισσοκομία  από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα είναι μέρος την ελληνικής κουλτούρας γι’αυτό και τα διάφορα προϊόντα που παράγει η “εργάτρια της φύσης” όπως συνηθίζουμε να λέμε, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για εμάς. Στις μέρες μας το μέλι ίσως είναι το πιο φυσικό και πιο διαδεδομένο προϊόν της ελληνικής διατροφής.Αν και διαφημίζεται ως ένα από τα λίγα προϊόντα της φύσης που παραμένει αγνό,σπάνια πλέον θα βρεις στην αγορά αγνό,ατόφιο μέλι.Στις αναζητήσεις που έκανα κατά καιρούς,ήμουν τυχερή γιατί μπόρεσα να βρω μια επιχείρηση που καταφέρνει να προσφέρει πραγματικό μέλι άριστης φυσικής κατάστασης.

Πρόκειται για το μέλι της “Νέκταρ Μετεώρων“.Για τους πρόσχαρους ιδιοκτήτες της επιχείρησης “Νέκταρ Μετεώρων”Κωνσταντίνα και Ανδρέα ,το μέλι και η παραγωγή του είναι μια διαδικασία που μοιάζει μάλλον με ιεροτελεστία. Κρύβει μέσα της αγάπη και θαυμασμό προς αυτό το μικρό έντομο που δουλεύει ασταμάτητα και παράγει τόσα πολλά για εμάς τους ανθρώπους και την ίδια τη φύση.Η αγάπη που τρέφει η συγκεκριμένη οικογένεια για την μελισσοκομία άλλωστε,δεν είναι καινούργια,πρόσκαιρη. Είναι μια  οικογενειακή παράδοση.Το story της επιχείρησης είναι μοναδικό!Ο πατέρας της Κωνσταντίνας, της ιδιοκτήτριας του “Νέκταρ Μετεώρων”,κύριος Απόστολος Βαλαετης ασχολιόταν χρόνια με τη μελισσοκομία. Όταν θέλησε να περάσει τη γνώση και την τεχνογνωσία για την μελισσοκομία στο παιδί του,την Κωνσταντίνα,τότε δημιουργήθηκε μια επιχείρηση με μεράκι καθώς η Κωνσταντίνα αγάπησε την μελισσοκομία μαζί με τον σύζυγό της Ανδρεα. Η διατήρηση αυτής της κληρονομιάς έγινε πρώτιστο μέλημα της Κωνσταντίνας και του συζύγου της, Ανδρέα Αντωνίου. Έτσι γεννήθηκε το Νέκταρ Μετεώρων.Μια επιχείρηση που σέβεται την μελισσοκομία με υπευθυνότητα και συνέπεια στο χώρο.

Σήμερα,έχοντας ως κοινό γνώμονα την παραγωγή προϊόντων μέλισσας με τον πιο αγνό και παραδοσιακό τρόπο,παράγουν μέλι και όχι μόνο.Το μέλι τους είναι εξαιρετικό,φυσικό και σίγουρα μια δοκιμή θα σε πείσει και θα καταλάβεις γιατί το διαλέγω ως κορυφαίο  προϊόν. Προέρχεται από ποικιλίες δέντρων και λουλουδιών και τον “στόλο”τους θα τον βρεις πάντα να “αρμενιζει” στους πρόποδες της ορεινής περιοχής της Καλαμπάκας,στα φημισμένα Μετέωρα.

Οι μελισσούλες τους μέσα σε πυκνά δάση από έλατα,βελανιδιές,πεύκα συλλέγουν το νέκταρ τους. Έτσι δημιουργείται ένα μέλι με αυθεντική,πλούσια,καθαρή γεύση υψηλής θρεπτικής αξίας καθώς είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία,μέταλλα και βιταμίνες. Ιδανικό για κάθε ηλικία με έντονο καστανό χρώμα και πλούσιο,μελένιο άρωμα της φύσης.

Μικροι ,μεγάλοι αγαπουμε το Νέκταρ Μετεώρων για τη ποιότητα του.Ειδικα τα παιδιά μου καταναλώνουν καθημερινά μέλι της ποικιλίας Ανθών πάνω στο ψωμί αλλά και ως υγιεινό και γευστικό γλυκό.Προσωπικά, αγαπώ το μέλι πεύκου της Νέκταρ Μετεώρων  για την θεσπέσια μυρωδιά που μου προσφέρει στα αφέψήματα μου ενώ ο σύζυγος λατρεύει το μέλι βελανιδιάς τους για την μεστή και ιδιαίτερα δυνατή του γεύση ειδικά μέσα στο γιαούρτι.

Αν δεν έχει πεισθεί λοιπόν για την ποιότητα μελιού της Νέκταρ Μετεώρων,αξίζει να σου αναφέρω ότι βραβεύτηκε μετά από την δοκιμή του, στο Λονδίνο το 2022.Αναμεσα σε χιλιάδες μέλια,τα μέλια της Νέκταρ Μετεώρων βραβεύτηκαν όχι μία αλλά δύο  φορές με χρυσή,ανώτερη διάκριση για την ποιότητά τους.Οπως αντιλαμβάνεσαι η ποιότητάς τους δεν είναι τυχαία.Ειναι “μέλι μα τους “να συνεχίσουν την παράδοση με σεβασμό και υπευθυνότητα όπως είναι το moto της Νέκταρ Μετεώρων και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το καταφέρνουν μια χαρά!!

Πλέον η επιχείρηση δραστηριοποιείται και στην παραγωγή γύρης,βασιλικού πολτού ,κεραλοιφων ,βάμματος πρόπολης και μερικών εξαιρετικών καλλυντικών προϊόντων με βάση το μέλι όπως σαπουνιών,βάλσαμο χειλιών κ.α. Σκέφτομαι τι μπορώ να γράψω για αυτά τα προϊόντα;Αν έρθεις και σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες και ενημερωθείς για την επόμενη παρουσίαση των προϊόντων τους σε κάποια σχετική έκθεση, σίγουρα όταν φτάσεις κοντά στον περίπτερό τους, η μυρωδιά των σαπουνιών θα σε ταξιδέψει σε άλλες εποχές όπου το μέλι και το αγνό σαπούνι αναμειγνυονται και παράγονται όμορφα καλλυντικά. Αξίζει να αναφέρω οτι αγόρασα τα lip balm και τα σαπούνια τους έχοντας “χαμηλό τον πήχη”για τις προσδοκίες των προϊόντων τους μιας και είπα όταν τα αγόραζα “οκ, οι συγκεκριμένοι μελισσοκόμοι είναι.

Σιγά να μην παρασκευάζουν καλής ποιότητας καλλυντικά!”Όμως πρέπει να σου αναφέρω οτι έκανα λάθος! Τα σαπουνάκια τους (δοκίμασα το απολεπιστικό και της λεβάντας) μάλλον θα γίνουν απαραίτητα προϊόντα για εμένα καθώς τα συστατικά τους μαζί με το αποτέλεσμά τους είναι μοναδικό. Αν προσθέσεις σε αυτό και το πλεονέκτημα της τιμής… τότε σίγουρα θα τα λατρέψεις!

Από την άλλη, τα LIp balm αγαπήθηκαν από την οικογένεια μου και χρησιμοποιούνται και από τα αγόρια και από τα κορίτσια της οικογένειας.

Φυσικά, αυτά τα προιόντα όπως και πολλά ακόμη μπορείς να τα αγοράσεις απευθείας από την επιχείρηση (μέσω τηλεφωνικής παραγγελίας ή στο eshop ). Ο Ανδρέας και η Κωνσταντίνα, θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις τα ιδανικά για εσένα και να φτιάξεις την δική σου συσκευασία δώρου για να χαρίσεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram