Διαβάσαμε : “Aυτός είναι ο κόσμος μας”

Αναμφισβήτητα, ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις γεωγραφία είναι τα ταξίδια.Τι γίνετε όμως όταν δυσκολεύεσαι να ταξιδέψει; Τα βιβλία τότε είναι σύμμαχος μας!

Το βιβλίο “Αυτός είναι ο κόσμος μας” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο είναι ένα βιβλίο που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους. Η συγγραφέας του βιβλίου, Τρεισι Τερνερ σε συνεργασία με την εικονογράφο Ασα Γκιλαντ, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό βιβλίο. Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και πάνω.

Είμαι σίγουρη ότι από το εξώφυλλο και μόνο, θα τραβήξει την περιέργεια του δικού σου μικρού αναγνώστη να το ξεφυλλίσει.

Το βιβλίο μας μεταφέρει στη καθημερινότητα είκοσι παιδιών του πλανήτη μας. Από την ζωή στη πόλη μέχρι σε μέρη άγνωστα και μακρινά από την Ελλάδα, η ζωή των μικρών παιδιών παραμένει ενδιαφέρουσα και διαφορετική. Τι και αν έχουν διαφορετική κουλτούρα και νοοτροπία; Τι και αν ντύνονται διαφορετικά ή μιλούν διαφορετικές γλώσσες; Όλα τα παιδιά συνδέονται μεταξύ τους με κάτι κοινό. Το ότι είναι όλα ίσα και μοναδικά! Φυσικά, θα υπάρξουν και κοινά σημεία με τον μικρό αναγνώστη του βιβλίου αλλά το σίγουρο είναι ότι το “ταξίδι” που θα κάνει γνωρίζοντας αυτά τα παιδιά, θα το βοηθήσει να μάθει πολλές πληροφορίες για το κάθε παιδί.

Επιπλέον για εμάς τους “μεγάλους”, το βιβλίο “Αυτός είναι ο κόσμος μας” θα αποτελέσει σημείο “εξερεύνησης” νέων πολιτισμών και κοινοτήτων που πιθανών μέχρι σήμερα να μην γνώριζες καν ότι υπάρχουν!Για παράδειγμα, ήξερες ότι στην Ιαπωνική ύπαιθρο ο κόσμος επισκέπτεται το Σικόκου για να προσευχηθεί στους 88 ναούς του νησιού; Η ότι στα πλωτά χωριά της Καμπότζης, την περίοδο της ξηρασίας το επίπεδο νερού της λίμνης κατεβαίνει οχτώ μέτρα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να χρησιμοποιούν δρόμους και όχι βάρκες;

Η εικονογράφιση του βιβλίου είναι μαγευτική και γεμάτη έντονα χρώματα ενώ ο τρόπος γραφής του βιβλίου για εμένα είναι από τους αγαπημένους μου. Σε μικρές σύντομες παραγράφους διάσπαρτες σε όλο το πλάτος του βιβλίου, μπορεί να διαβάσεις ενδιαφέρουσες πληροφορίες χωρίς να γίνονται κουραστικές.

Μια ιδέα από το βιβλίο “Αυτός είναι ο κόσμος μας” μπορείς να πάρεις πατώντας σε αυτόν τον σύνδεσμο

Το βιβλίο “Αυτός είναι ο κόσμος μας” μπορεί να το προμηθευτείς από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζεις ή να το αγοράσεις ηλεκτρονικά απευθείας από τις εκδόσεις Μεταιχμιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram