Διάβασα: “To θαύμα εντός μου”

Κατά την περίοδο της τρίτης εγκυμοσύνης μου, είχα την χαρά να λάβω ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο “Το θαύμα εντός μου” της αγαπημένης φίλης Αλεξάνδρας Χοροζίδου- Τσανακτσίδου από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Το βιβλίο “Το θαύμα εντός μου” αποτελεί ένα ιδιαίτερο ημερολόγιο εγκυμοσύνης που σίγουρα δεν θα έχεις διαβάσει άλλη φορά. Αφηγείται λοιπόν, την πορεία μιας από τις εγκυμοσύνες της Αλεξάνδρας (η συγγραφέας είναι πολύτεκνη) προσφέροντας ταυτόχρονα χρήσιμα συγγράμματα και λόγια από τους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας. Η Αλεξάνδρα πέρα από φίλη, είναι μια πολύπλευρη προσωπικότητα και το βιβλίο της σίγουρα μοναδικό. Μητέρα,σύζυγος, blogger , απόφοιτη του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και πολλά ακόμα.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο θα διαβάσεις μερικές από τις σκέψεις της από την πρώτη στιγμή που έμεινε έγκυος μέχρι την πλήρη εξέλιξη της εγκυμοσύνης και τον τοκετό. Η αφήγηση γίνετε σε πρώτο πρόσωπο και το βιβλίο διαβάζεται εύκολα καθώς χωρίζεται σε μικρές ενότητες που σου κρατούν πάντα το ενδιαφέρον για την συνέχεια. Πολύτιμες πληροφορίες για την εγκυμοσύνη καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης ενώ συμπληρωματικά υπάρχουν λόγια από τους Αγιους Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Επίσης παρουσιάζεται το έργο μερικών Αγίων που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη και την μητρότητα όπως η Αγία Δόμνα, ο Άγιος Στυλιανός και πολλοί άλλοι.

Αξίζει να τονισθεί οτι το βιβλίο “Το θαύμα εντός μου” το λάτρεψα από την πρώτη σελίδα ανάγνωσης. Καθ’ ολη την διάρκεια που το διάβαζα, θετικά συναισθήματα αναπτύχθηκαν έντονα. Χαρά, αισιοδοξία, αγάπη και φυσικά ευγνωμοσύνη που ήμουν έγκυος ήταν μερικά. Ίσως κάποιοι να νομίζουν οτι πρόκειται για ένα βιβλίο με θρησκευτικό περιεχόμενο όμως προσωπικά δεν συμφωνώ καθόλου. Η συγγραφέας παραθέτοντας τα Σοφά λόγια των Πατέρων, μας παρουσιάζει τη μητρότητα και την εγκυμοσύνη από μια διαφορετική σκοπιά. Μας παρουσιάζει το θαύμα της εγκυμοσύνης και της δημιουργίας ενός ανθρώπου σε συνεργεία με τον Θεό. Ολοκληρώνοντας την ανάγνωσή του, σίγουρα θα νιώθεις γαλήνη και χαρά – ειδικά εάν είσαι έγκυος- για την ζωή που κουβαλάς στα σπλάχνα σου. Ίσως η ιδιαιτερότητα του να κρύβεται στην ίδια την συγγραφέα καθώς έχει ήδη οκτώ παιδιά και βιώνει την εγκυμοσύνη που μας παρουσιάζει στο βιβλίο με διαφορετικό τρόπο (όπως άλλωστε και κάθε της εγκυμοσύνη). Το σίγουρο πάντως είναι ότι το βιβλίο “Το θαύμα εντός μου” είναι ένα βιβλίο που εξυμνεί την αγάπη και την μητρότητα.

Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το βιβλίο παρακολουθώντας της παρουσίαση της ίδιας της συγγραφέως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram