apodrasi-sto-archontikomerylin's

Aπόδραση στο Archontiko Merylin’s στις Πινακάτες Πηλίου

Θέλαμε να κάνουμε μια κοντινή, οικογενειακή απόδραση που να συνδυάζει την ιδιωτικότητα μαζί με την προσιτή πολυτέλεια και έτσι διαλέξαμε το Αrchontiko Merylin’s στις Πινακάτες Πηλίου. Μπορεί η απόδραση να ήταν σύντομη (μόνο 2 διανυκτερεύσεις) αλλά το ευχαριστηθήκαμε οικογενειακώς και σου το προτείνω.

Σε απόσταση 40 λεπτών από την πόλη του Βόλου, το Archontiko Merylin’s βρίσκεται στις Πινακάτες, το παραδοσιακό χωριό που αγναντεύει τον Παγασητικό κόλπο. Στις Πινακάτες θα φτάσεις ακολουθώντας το δρόμο περνώντας από την Αγριά και φτάνοντας στα Άνω Λεχώνια. Στα Άνω Λεχώνια, λίγο πριν τον σιδηροδρομικό σταθμό, θα δεις την ταμπέλα πάνω στο δρόμο που λέει να στρίψεις αριστερά για Αγιο Βλάσιο, Αγιο Γεώργιο Νηλείας (τα δυο παραδοσιακά χωριά πριν τις Πινακάτες)και Πινακάτες. Περνώντας τα συγκεκριμένα χωριά και ακολουθώντας μια εξαιρετική διαδρομή μέσα σε πράσινο (σίγουρα θα κάνεις στάσεις για να απολαύσεις το τοπίο), η Πινακάτες σίγουρα θα σε μαγνητίζουν με την αρχοντιά τους και την αυθεντικότητά τους.

Εκεί βρίσκεται και το κατάλυμα που επισκεφθήκαμε, το Archontiko Merylin’s.

Πρόκειται για ένα κατάλυμα που πραγματικά είναι αρχοντικό με όλη την αίγλη των παραδοσιακών αρχοντικών του Πηλίου. Σεβόμενο τις ιδιαιτερότητες στην αρχιτεκτονική που προστάζουν τα σπίτια στα χωριά του Πηλίου, το Archontiko Merylin’s είναι ένα στολίδι ομορφιάς και φιλοξενίας στην περιοχή που αναπαλαιώθηκε με προσωπική φροντίδα και αγάπη. Κτισμένο το 1903 σε μια καταπράσινη έκταση γεμάτη έλατα, ροδακινιές και άλλα οπωροφόρα δέντρα, αναπαλαιωθηκε από την σημερινή ιδιοκτήτρια το 1986. Τα χρώματα του και οι συνδυασμοί των επίπλων θα σου τραβήξουν σίγουρα την προσοχή. Εντυπωσιάσθηκα από τα ριχτάρια, στρωσίδια και τα κεντήματα που υπάρχουν στον χώρο ενώ οι πίνακες στους τοίχους στην πλειοψηφία τους είναι ζωγραφισμένοι από την μητέρα της ιδιοκτήτριας.

Στο αρχοντικό μπορούν να μείνουν μέχρι 5 επισκέπτες οπότε άνετα μπορεί να φιλοξενήσει από ένα ζευγάρι, μια παρέα ή και την πενταμελή οικογένεια (κάτι που στο Πήλιο είναι αρκετά δυσεύρετο να πετύχεις). Νοικιάζοντας το αρχοντικό, έχεις πλήρη πρόσβαση σε όλους του χώρους του όπως επίσης και την αυλή του. Στο εσωτερικό του υπάρχουν δυο όροφοι όπου βρίσκονται 2 κλιματιζόμενα υπνοδωμάτια, 2 χώροι καθιστικού, μπάνιο με πλυντήριο ρούχων , πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και δωρεάν wi-fi.Τα δωμάτια είναι φωτεινά και όμορφα διακοσμημένα, ακολουθώντας το πηλειορειτικό στυλ με μοναδικά έπιπλα ενώ η θέα τους προς την θάλασσα είναι μαγευτική!

o επάνω όροφος είναι μαγευτικός!
photo credits στη κόρη μου!
το υπνοδωμάτιο μας

Το αρχοντικό είναι πλήρως εξοπλισμένο με ότι θα χρειαστείς για να έχεις μια αξέχαστη διαμονή (σεντόνια, πετσέτες, είδη περιποίησης στο μπάνιο, πιστολάκι μαλλιών κ.α).

o χώρος της τραπεζαρίας- κουζίνας

Αξίζει να αναφέρω ότι η αυλή του αρχοντικού θα σου τραβήξει την προσοχή και θα σε καλωσορίσει φτάνοντας στο κατάλυμα. Πλακόστρωτη και ευήλια, με θέα μαγευτική, θα θέλεις να περάσεις τις περισσότερες ώρες εκεί απολαμβάνοντας το φαγητό σου, τον καφέ σου. Τα παιδιά μπορούν να την χαρούν και αυτά παίζοντας ανέμελα. Φυσικά από μια τέτοια αυλή δεν θα έλειπε ο εξοπλισμός barbecue για να απολαύσεις περισσότερο την διαμονή σου. Στο Αρχοντικό μπορείς να φέρεις και το ζωάκι σου για να απολαύσετε παρέα διακοπές στο Πήλιο.

Φτάνοντας στο χώρο, θα σε περιμένει ένα γλυκό καλωσόρισμα με διάφορα καλούδια φτιαγμένα πάντα με αγάπη από την ιδιοκτήτρια. Τα μικρούλια μου ευχαριστήθηκαν με το παραπάνω τις λιχουδιές και δροσίστηκαν από τους χυμούς που μας προσφέρθηκαν.

o κάτω όροφος(καθιστικό)

Η διαμονή μας δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Χαλαρώσαμε ακούγοντας τους ήχους των πουλιών και της φύσης, ενώ τις απογευματινές ώρες τα παιδιά ζωγραφίζανε και έπαιζαν σκοποβολή με τα βελάκια και τον στόχο που υπήρχε στην αυλή. Τα βράδια, παίζαμε επιτραπέζια (που υπήρχαν δωρεάν στο αρχοντικό). Αξίζει να σημειωθεί οτι ο χώρος ήταν πεντακάθαρος και μύριζε καθαριότητα (μου έκανε εντύπωση που η σφουγγαρίστρα ήταν ολοκαίνουργια και αχρησιμοποιητη) και έτσι νιώσαμε άνετα σαν να βρισκόμασταν στο σπίτι μας.

Φεύγοντας από το Archontiko Merylin’s μας περίμενε μια έκπληξη! Λάβαμε σαν αναμνηστικό από την ιδιοκτήτρια που περιλάμβανε ένα βαζάκι με γλυκό του κουταλιού φτιαγμένο από την ιδιοκτήτρια, μια συσκευασία τσίπουρο και μια πετρούλα ζωγραφισμένη με το λογότυπο του καταλύματος.Μια όμορφη κίνηση φιλοξενίας που θα μας μείνει αξέχαστη!Μαριλένα σε ευχαριστούμε!

Στην γυρω περιοχή υπάρχουν πολλά ταβερνάκια και εστιατόρια για να γευτείς την τοπική πηλιορείτικη κουζίνα και να εξερευνήσεις το Πήλιο.

Το Archontiko Merylin’sείναι διαθέσιμο προς ενοικίαση μέσω την πλατφορμας Airbnb και του booking.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram