Πως να πετύχεις ένα ασφαλές και άψογο μαύρισμα

Όλοι θέλουμε ένα μαυρισμένο δέρμα αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές αυτό δεν είναι εφικτό. Χρησιμοποιώντας λανθασμένες μεθόδους και παρατείνοντας την έκθεση στον ήλιο, βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία μας. Ευτυχώς όμως υπάρχουν λύσεις .Διάβασε παρακάτω πώς θα το πετύχεις.

Αρχικό και σημαντικότερο βήμα για να πετύχεις το τέλειο μαύρισμα είναι να έχεις ένα δέρμα υγιής. Και για να έχεις ένα δέρμα υγιής χρειάζεται να έχεις και υγιή οργανισμό (θυμίζω ότι το δέρμα μας είναι το μεγαλύτερό μας όργανο οπότε αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας αυτό αντανακλάται σε πρώτη φάση στο δέρμα μας). Οπότε μια ισορροπημένη διατροφή με πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων σε συνδυασμό με επαρκής ποσότητες νερού είναι το κλειδί για την υγεία του οργανισμού σου. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει οτι υπάρχουν τροφές που μπορούν να μας βοηθήσουν να μαυρίσουμε καλύτερα και με ασφάλεια. Αυτές οι τροφές είναι τα καρότα και οι πατάτες οπότε τις καταναλώνουμε εντατικά. Από την άλλη, έρευνα έδειξε οτι υπάρχουν άλλες τροφές που μας βοηθούν να διατηρούμαστε υγιής παρότι υπάρχει έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία. Αυτές οι τροφές περιέχουν λυκοπένιο (μια ουσία που δρα προστατευτικά) και αυτό το συστατικό θα το βρεις στις ντομάτες και τα καρπούζια σε αφθονία.

Η σωστή απολέπιση δέρματος φαίνεται οτι και αυτή είναι σημαντική. Μέσα από την διαδικασία της απολέπισης, αποβάλλονται τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και την θέση τους παίρνουν τα νέα που είναι ακόμα λαμπερά και ενυδατωμένα, θα μπορούσαμε να πούμε. Προσοχή όμως! Μην το παρακάνεις με την απολέπιση, γιατι μόνο καλό αποτέλεσμα δεν θα έχεις μετά. Μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή!

Η λέξη κλειδί για να πετύχεις ασφαλή και άψογο μαύρισμα είναι σταθερότητα. Αργά και σταθερά θα μπορέσεις να πετύχεις το μαύρισμα που αναζητάς χωρίς να σε ταλαιπωρούν εγκαύματα. Για αυτόν τον λόγο, απέφυγε την ηλιοθεραπεία τις μεσημεριανές ώρες όπου η ακτινοβολία είναι στην μεγαλύτερη έντασή της. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να “ξεροψήνεσαι” για να μαυρίσεις. Μην κάνεις ηλιοθεραπεία πάνω από μια ώρα σε καθημερινή βάση και φυσικά διάλεξε το ανάλογο αντηλιακό που θα προσφέρει προστασία και ενυδάτωση στο δέρμα σου. Είναι μύθος ότι με το αντιηλιακό δεν μαυρίζεις. Μην παραμελείς να το εφαρμόζεις συχνά ακόμα και όταν δεν είσαι στην παραλία.

Χρησιμοποίησε εξειδικευμένα καλλυντικά βελτίωσης μαυρίσματος. Στην αγορά, υπάρχουν προϊόντα που βοηθούν στην βελτίωση του μαυρίσματος και στοχεύουν να τονώσουν το μαύρισμα σου. Ως επι τον πλείστον είναι καλλυντικά που εφαρμόζονται μετά την ηλιοθεραπεία κυρίως κατά την διάρκεια του μπάνιου. Τα ενυδατικά συστατικά που περιέχουν στοχεύουν οχι μόνο να δώσουν λάμψη στο δέρμα αλλά να ενισχύσουν και την διαδικασία του μαυρίσματος

At last but not least- χρησιμοποίησε after sun. Αν και αντιηλιακά προϊόντα πωλούνται αρκετά κάθε χρόνο, τα προϊόντα aftersun δεν τα αγοράζουν πολλά άτομα. Θεωρούνται ως περιττά προϊόντα. Μέγα λάθος! Τα προιόντα για μετά την έκθεση στην ηλιοθεραπεία, θα σου δροσίσουν το δέρμα από την έκθεση στον ήλιο, θα το κάνουν πιο λαμπερό και σίγουρα θα είναι ενυδατωμένο σωστά (δηλαδή σε βάθος και με περισσότερη διάρκεια). Οπότε φέτος, αγόρασε και after sun lotion!

Ελπίζω φέτος να απολαύσεις τον ήλιο έχοντας το τέλειο μαύρισμα!

2 thoughts on “Πως να πετύχεις ένα ασφαλές και άψογο μαύρισμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram