εν σώματι υγιεί βιβλίο

Διάβασα: “Eν σώματι υγιεί”

Οι φετινές καραντίνες που ζήσαμε (ελπίζω να μην τις ξαναζήσουμε δηλαδή) ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα, να αφιερώσω περισσότερο χρόνο στο διάβασμα. Σαν βιβλιοφάγος περνώ αρκετό χρόνο καθημερινά διαβάζοντας, όμως φαίνεται ότι οι καραντίνες μου “έστρεψαν” την προσοχή περισσότερο σε βιβλία αυτοβελτίωσης και υγείας. Eνα ξεχωριστό βιβλίο από τις εκδόσεις Ιwrite είχα την τύχη να διαβάσω εκείνες τις μέρες και στο παρουσιάζω παρακάτω.Πρόκειται για το βιβλίο “Εν σώματι υγιεί” του Ιωάννη Μπακνή.

Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως αναφέρει και ο τίτλος του αφορά την υγεία του ανθρώπου. Αυτό το πολύτιμο αγαθό ή μάλλον καλύτερα το πιο σημαντικό αγαθό απ’ όλα σύμφωνα με τον συγγραφέα, δεν είναι αποτέλεσμα τύχης. Με άλλα λόγια, αυτό που υποστηρίζει ο συγγραφέας είναι ότι για να παραμείνει κάποιος υγιής χρειάζεται ν’ ασχοληθεί με την καλλιέργεια της υγείας του. Για να πετύχει κάποιος ευζωία, χρειάζεται να μελετήσει και να εργαστεί πάνω σε τρεις πυλώνες ευεξίας – της άσκησης, της διατροφής και της ψυχικής υγείας. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι τρεις αυτοί “πυλώνες ευεξίας” χρειάζονται ισάριθμη προσπάθεια. Αρχικά στο βιβλίο, ο συγγραφέας εξετάζει σε θεωρητικό επίπεδο την αξία της υγείας και της αγάπης για την ζωή. Στην συνέχεια, γίνετε αναφορά για την γυμναστική και τον ρόλο που παίζει στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Η ψυχική υγεία και ο ρόλος της είναι το επόμενο κεφάλαιο στο συγκεκριμένο βιβλίο. Μέσα από τα παραδείγματα που προσφέρονται διαβάζοντας το βιβλίο, μπορεί κάποιος να καταλάβει πως όταν νιώθεις ευτυχισμένος, χαρούμενος, νιώθεις και πληρότητα και είσαι και υγιής. Όπως επισημαίνει ο συγγραφέας “δεν αρκεί η συστηματική εκγύμναση και η σωματική ρώμη για αν έχεις την πολυπόθητη υγεία. Χρειάζεται και εσωτερική εργασία, μελέτη και γνώση του εσωτερικού εαυτού”(σελ 53). Η ηλικία και η εκτίμηση του χρόνου είναι ένα ακόμη κεφάλαιο σε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο. Επιπλέον, η σημασία της διατροφής παρουσιάζεται στα επόμενα κεφάλαιο. Τέλος, συμβουλές για το “ξεκίνημα της αλλαγής” παρουσιάζονται από τον συγγραφέα.

Eίμαι σίγουρη οτι διαβάζοντας το βιβλίο “Εν σώματι υγιεί” θα βρεις το κίνητρο για να πραγματοποιήσεις έστω και μικ΄ρες αλλαγές βελτίωσης της υγείας σου.

Θα χαρώ να διαβάσω τα σχόλια σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram