Διαβάσαμε : O Καπεταν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας

Οι σημερινοί γονείς ανησυχούν έντονα για την υγεία των δοντιών των παιδιών τους. Δεν έχουν και άδικο καθώς καθημερινά τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με πολλές λιχουδιές που συνήθως δεν βοηθούν στην υγεία τους πόσο μάλλον και στην υγεία των δοντιών τους. Σαν μητέρα ανησυχώ και για την υγεία των δοντιών των δικών μου παιδιών.

Το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε για την υγεία των δοντιών μας και συνάμα και των παιδιών μας είναι το καθημερινό βούρτσισμα τους. Όμως αρκετά συχνά τα παιδιά δείχνουν να βαριούνται το καθημερινό βούρτσισμα. Από την άλλη, εμείς σαν γονείς ωφείλουμε να τονίζουμε την σημασία της στοματικής υγιεινής.

Tι πιο εύκολο και αποδοτικό λοιπόν, να ενισχύσουμε την προσπάθεια μας με την βοήθεια των παραμυθιών !Για αυτόν τον σκοπό, διάλεξε το βιβλίο “Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας” της Ευαγγελίας Κακούρου.

Λίγα λόγια για την ιστορία του παραμυθιού

Ένας τρομερός πειρατής, ο Καπετάν Τερηδονιξ δρα ανενόχλητος μέσα στις θάλασσες των παιδικών στομάτων και συλλέγει τα δόντια των παιδιών. Συνεργοί στο έργο του είναι η Πέτρα και η Πλάκα. Καταστρέφουν τα δοντάκια των παιδιών και χαίρονται. Όμως φαίνεται ότι το έργο τους δεν θα κρατήσει για πολύ. Μια ομάδα γενναίων Ιπποτών θα τους σταματήσει. Είναι οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας. Θα τα καταφέρουν άραγε;

Μέσα από αυτό το διασκεδαστικό παραμύθι, τα παιδιά θα μάθουν την σημασία του καθημερινού βουρτσίσματος των δοντιών τους και πως μπορούν να τα διατηρούν καθαρά και υγιή. Για εμάς τους γονείς αλλά και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μιλήσουν για την στοματική υγιεινή, το συγκεκριμένο βιβλίο είναι πολύ χρήσιμο.Φυσικά η εικονογράφηση του είναι πολύ σημαντική και βοηθητική στην ανάγνωση του βιβλίου. Με τις ζωγραφιές του ο Βασίλης Σελιμάς μας “ταξιδεύει” στις απέραντες θάλασσες που δρα ο Καπετάν Τερηδονίξ και κάνει διασκεδαστική την ιστορία. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το παραμύθι έχει μελοποιηθεί από τον Deadmanrunning και η συγγραφέας το ερμηνεύει εξαιρετικά. Μπορείς να το ακούσεις πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα της συγγραφέως . To παραμύθι συνοδεύεται από ένα ένθετο με παιχνίδια, κρυπτόλεξα κλπ για περισσότερη διασκέδαση παρέα με τους ήρωες του παραμυθιού “Ο Καπετάν Τερηδονιξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας” και μπόλικα αυτοκόλλητα για να διακοσμήσει ο μικρός αναγνώστης τα αγαπημένα του τετράδια.

Το βιβλίο “Ο Καπετάν Τερηδονίξ και οι Ιππότες της Στρογγυλής Βούρτσας” μπορείς να το παραγγείλεις από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζεις ή να βρεις τα σημεία πωλήσεις από την ιστοσελίδα της συγγραφέως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram