Διάβασα :Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με γιούς στην εφηβεία

Η εφηβεία είναι μια ιδιαίτερη περίοδος στην ζωή του ανθρώπου. Μπορεί, όπως σου έγραψα και σε παλαιότερη ανάρτηση να βιώνω ήδη τα πρώτα στάδια της εφηβείας με την κόρης μου, κάθε παιδί όμως είναι μοναδικό. Αυτό σημαίνει οτι η εφηβεία του γιου μου σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική από εκείνη της κόρης μου. Ευτυχώς , η Αναστασία Κουρουπού ετοίμασε έναν οδηγό για όλες τις αγορομάνες. Της είμαι ευγνωμων για αυτό!

Αποφάσισα λοιπόν, να προμηθευτώ και το βιβλίο με τίτλο “Οδηγός επιβίωσης για μαμαδες με γιούς στην εφηβεία” από τις εκδόσεις Iwrite έτσι ώστε να μπορώ να είμαι πανέτοιμη όταν ο γιος μου βρεθεί σε αυτή την περίοδο. Οπως και το προηγούμενο βιβλίο της Κουρουπού με το αντίστοιχο θέμα, η γλώσσα γραφής είναι απλή και αυτό το κάνει ευκολοδιάβαστο και σίγουρα θέλεις να το τελειώσεις όλο για να πάρεις όσο το δυνατό περισσότερες γνώσεις εύκολα και γρήγορα.

Για τον ρόλο της μητέρας σε αυτή τη φάση που διανύει ή πρόκειται να διανύσει το παιδί σου, δεν θα πω πολλά. Ηδη σαν μητέρα έχεις αντιληφθεί οτι το να είσαι αγορομάνα είναι πολύ ιδιαίτερο. Επιζητάς την βελτίωση του παιδιού σου σε οσο γίνετε περισσότερους τομείς της ζωής του ομως “φαίνεται” οτι σε βαραίνει και ο επιπλεον στόχος που πιθανον να σου “φορτώνουν” άλλοι από τον περίγυρο σχετικά με την στάση ζωής που χρειάζεται να ακολουθήσεις έτσι ώστε να κάνεις το αγόρι σου να αγαπήσει, προστατεύσει και γενικότερα καλυτερεύσει τη σχέση του αγοριού με το αλλο φύλο. Με ευαισθησία και χιουμορ, η συγγραφέας προσπαθει να σε βοηθήσει και κυρίως να σε υποστηρίξει σαν μητέρα σε αυτό το κομμάτι.

Η συγγραφέας σου θυμίζει οτι είσαι βοηθός στο παιδί σου και οχι ο κυριος άξονας των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει. Σαν μητέρα είσαι εκει για να το βοηθήσει οχι ομως να γίνεις υποζύγιο για εκείνο. Φωτίζοντας καθημερινές καταστάσεις που ενδεχομένως να βιώσεις καθώς ο γιος σου θα μεταμορφώνεται από αγόρι σε έφηβο,η συγγραφέας προσπαθεί να σου θυμίσει για την θέση που χρειάζεται να έχεις ως μητέρα.

Διαβάζοντας και τα δυο βιβλία της Κουρουπού, θα ήθελα να επισημάνω οτι η προσέγγιση που χρειάζεται να έχουμε σαν μητέρες ανάλογα το φύλο του παιδιού, είναι σαφέστατα πολύ διαφορετική. Η συγγραφέας μπορεί και παρουσιάζει αυτές τις διαφορές/προσεγγίσεις, κατα την γνώμη μου , σε πολύ καλό βαθμό, οπότε εαν έχεις παιδιά διαφορετικού φύλου, σου προτείνω να προμηθευτείς και τα δυο βιβλία- οδηγούς έτσι ώστε να ζήσεις την μητρότητα με λιγότερες ενοχές και όσο το δυνατό πιο κοντα στα παιδιά σου χωρίς να εξαντληθείς.

Το βιβλίο “Οδηγός επιβίωσης για μαμάδες με γιουςστην εφηβεία ” μπορείς να το παραγγειλεις απευθείας από τις εκδόσεις Iwrite ή να το αγοράσεις από το βιβλιοπωλείο σου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram