Κεικ λεμονιού με γλάσο από λεμονάδα Εψα

Οσες συνταγές και αν έχεις από κεικ, αν είσαι cake lover όπως εγώ, πάντοτε δοκιμάζεις ακόμη μια συνταγή. Ψάχνεις για κάτι άλλο έτσι για να πεις οτι δοκίμασες κάτι διαφορετικό ή για να πείσεις τους γύρω σου οτι δεν τρως ακόμη μια φέτα κέικ! Παλαιότερα, σου εχω παρουσιάσει μερικά από τα αγαπημένα μου (νηστίσιμο, με την ιδιαίτερη γεύση του χαρουπιού, για τους φανατικούς της σοκολάτας , την πασχαλινή version ,) σε αυτή την ανάρτηση θα βρεις ακόμη ενα κεικ ξεχωριστό.

Η ιδέα

Δηλώνω φανατική της λεμονάδας Εψα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου(???) οπότε κεικ και λεμονάδα έπρεπε να συνδυαστούν. Σίγουρα θα έχεις βρει στο διαδίκτυο συνταγές για κέικ λεμονιού αλλά εγώ σου παρουσιάζω κεικ με λεμονάδα Εψα! Θέλησα να”παντρέψω” αυτές τις δύο γεύσεις και ….voila!

Κεικ λεμονιού με γλάσο από λεμονάδα Εψα!

Περιληπτικά, να σημειώσω οτι είναι ένα κέικ νηστίσιμο, οικονομικό και υπέρ-αρωματικό. Η δε γεύση σου δεν είναι καθόλου ξίνη παρόλο που το βάπτισα κέικ λεμονιού. Μπορείς να το συνδιάσεις μαζί με τον απογευματινό σου καφέ,ρόφημα, σ’ενα brunch ή ως δώρο σ’ενα αγαπημένο πρόσωπο. Η υφή και η γεύση του θα σε καταπλήξουν!

Κεικ λεμονιού με γλάσο από λεμονάδα Εψα

Recipe by Beauty HarmonyCourse: Γλυκές συνταγές, Διατροφή-συνταγές, Διάφορα
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

1

hour 

Ενα κεικ μοναδικό που σίγουρα θα σου μείνει αξέχαστη η γεύση του αλλά και η μιρωδία του

Συστατικά

  • 2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουταλιά baking powder
    3/4 περίπου της κούπας ηλιέλαιο
    1 κούπα ζάχαρη
    1/2 κούπα νερό
    για extra γεύση : ξύσμα λεμονιού

    Για το γλάσσο
    1 λεμονάδα Εψα 330 ml (αυτή στο μικρό μπουκάλι)
    ζάχαρη άχνη

Οδηγίες

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το κεικ (καλύτερα να προσθέτονται και να χτυπούνται ταυτόχρονα καθώς προσθέτεις κάθε υλικό)
  • Λαδώνουμε λίγο την φόρμα μας και ρίχνουμε το μίγμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθεί το κεικ (συνήθως χρειάζεται 60 λεπτά)
  • Αφού ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει για να το ξεφορμάρουμε.
  • Οταν κρυώσει, ετοιμάζεις το γλάσσο
  • Ρίχνουμε σ ‘ενα μπολ την ζάχαρη άχνη και όλο το μπουκαλάκι της λεμονάδας Εψα. Ταυτόχρονα ανακατεύτουμε. Προσθέτουμε τόση ζάχαρη άχνη οση επιθυμούμε για να είναι τόσο πηχτο το μείγμα οσο θέλουμε.
  • Περιχύνουμε πάνω από το κεικ και αν θέλεις μπορείς να το στολίσεις με φέτες λεμονιού ή με λίγο ξύσμα λεμονιού

Σημειώσεις

  • Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram