Διαβάσαμε:Ο παππούς του Κυριάκου

Ένα αρκετά πρωτότυπο βιβλίο προστέθηκε στην βιβλιοθήκη μας και γι’αυτό θέλησα να σου το παρουσιάσω σήμερα. Αναφέρομαι στο παιδικό βιβλίο με τίτλο “Ο παππούς του Κυριάκου”της Kυριακής Κηρυττοπούλου από τις εκδόσεις iwrite.

Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό έψαχνα ένα βιβλίο με ανάλογο θέμα όμως όσα έβρισκα μέχρι στιγμής, που φαινόντουσαν αρκετά απλά και ίσως και βαρετά θα μπορούσα να προσθέσω. Έτσι βλέποντας τον συγκεκριμένο τίτλο,αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον να το ψάξω πιο αναλυτικά.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο “Ο παππούς του Κυριάκου“αναφέρετε στην απώλεια αγαπημένων προσώπων και πως αντιμετωπίζετε από τα παιδιά. Ο Κυριάκος είναι ένα παιδί που υπεραγαπά τον παππού του.Σε κάθε ευκαιρία τον επισκέπτεται στο σπίτι που μένει μαζί με την σύζυγό του,την γιαγιά του Κυριάκου.O Κυριάκος παρέα με τον παππού ασχολούνται με τόσα πράγματα. Ταΐζουν τα ζώα του παππού, ποτίζουν τα κηπευτικά του, κάνουν βόλτες στο κτήμα του.Ο Κυριάκος απολαμβάνει την παρέα του παππού! Δυστυχώς όμως έρχεται μια μέρα που η μαμά του τον ενημερώνει ότι ο παππούς δεν βρίσκεται στη ζωή. Έχει ταξιδέψει για τον ουρανό.Η απώλεια είναι πολύ μεγάλη για τον Κυριάκο. Μπορεί να αντιμετωπίσει την απώλεια του αγαπημένου του προσώπου ο Κυριάκος;Πώς θα τα καταφέρει; Πώς θα τον βοηθήσει η γιαγιά του;

Ενα εξαιρετικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5χρόνων και πάνω.Η εικονογραφιση μου άρεσε πολύ μιας και θύμιζε ζωγραφική στο χέρι και όχι τυποποιημένη εικονογραφιση από υπολογιστή.Φυσικά το κείμενο της συγγραφέως είναι αρκετά καλογραμμένο με πλούσιο λεξιλόγιο.Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, ο τρόπος που η συγγραφέας επέλεξε να ολοκληρώσει την ιστορία. Ένα ευχάριστο τέλος που συνδυάζει λίγο από την ζωή στον ουρανό με αυτή των ανθρώπων.

Μπορείτε να το προμηθευτείτε και από το ηλεκτρονικό κατάστημα των εκδόσεων Iwrite

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram