Παιδικά βιβλία με θέμα τα Χριστούγεννα και το νέο έτος

Ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που το διάβασμα των παιδικών βιβλίων αφορά αποκλειστικά τα Χριστούγεννα και το εορταστικό κλίμα. Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σου προτείνω μερικά που εμείς διαβάσαμε και ξεχωρίσαμε ως οικογένεια και αξίζουν να υπάρχουν στην βιβλιοθήκη κάθε παιδιού ή έστω κάθε βιβλιοφάγου παιδικού βιβλίου.

Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα”

Η πρώτη πρότασή μου για φέτος είναι το βιβλίο της Μαρίας Τσοπάκη και της Ουρανίας Μάρκου με τίτλο ” Τι έκανες στα Χριστούγεννα Μάγισσα Αλαντάλα” από τις εκδόσεις I write. Eίναι ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί από παιδιά ηλικίας 4 ετών και η εικονογράφιση σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όλων. Έντονα χρώματα χωρίς όμως να κουράζουν το μάτι του μικρού αναγνώστη, θα τραβήξουν την προσοχή για να μάθει περισσότερα για τη μάγισσα Αλαντάλα. Αυτή η χαριτωμένη μαγισσούλα που ζει σ’ ένα μακρινό δάσος επιθυμεί να πραγματοποιήσει το νέο της ξόρκι. Θέλει πάση θυσία να εξαφανίσει τον αγαπημένο Αγιο των παιδιών και να πάρει τη θέση του. Εξάλλου η Μάγισσα Αλαντάλα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα στα παιδιά και ήρθε επιτέλους η ώρα να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Οι φοβισμένες βοηθοί της, οι μαγισσούλες δεν δείχνουν και τόσο σύμφωνες με αυτό αλλά ποιός μπορεί να αντισταθεί στην Μάγισσα Αλαντάλα και στα δυνατά της ξόρκια;

Την ίδια ώρα, στο εργαστήριο του Αγιου Βασίλη όλοι δουλεύουν πυρετωδώς. Όμως ένα αναπάντεχο περιστατικό θα φέρει τα πάνω κάτω. Ο Αγιος Βασίλης παραπατάει και πέφτει και συγχρόνως χάνει την μνήμη του. Ούτε που θυμάται ποιος είναι ούτε τι δουλειές έχει να κάνει. Τα ξωτικά προτείνουν μια βόλτα στο δάσος για να πάρει ο Άγιος καθαρό αέρα. Εκεί θα συναντήσει την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Σταχτοπούτα που και εκείνες με την σειρά τους θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τη μνήμη του Άγιου Βασίλη. Στο μεταξύ, η Μάγισσα Αλαντάλα μαθαίνει που βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης και τρέχει και εκείνη στο δάσος. Εκεί θα συναντήσει τη Χιονάτη και θα της πει ψέμματα οτι ψάχνει τον αγαπημένο Αγιο των παιδιών για να τον βοηθήσει. Ποια θα είναι η συνέχεια του παραμυθιού; Θα καταφέρει η μάγισσα να βρει τον Αγιο Βασίλη και να πάρει τη θέση του; Μπορεί η αγάπη να κερδίσει την στεναχωριά και το κακό;

Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχουν οδηγίες για Χριστουγεννιάτικο κυνήγι θησαυρού και ένα ακόμη επιτραπέζιο με θέμα τους ήρωες του παραμυθιού για αμέτρητες ώρες παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο παραμύθι θα μπορούσε να δραματοποιηθεί από μικρά παιδιά ως μια ιστορία Χριστουγεννιάτικη με θέμα την αγάπη.

Καλά Χριστούγεννα

Από τις εκδόσεις Στρατίκη, το βιβλίο “Καλά Χριστούγεννα” είναι ένα εορταστικό βιβλίο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κλασσικό και αγαπημένο στις βιβλιοθήκες των παιδιών. Με σκληρό πανάρι (για να παραμένει άθικτο) με πλούσια εικονογράφιση σε vintage στυλ, το βιβλίο “Καλά Χριστούγεννα” είναι ένα εξαιρετικό ανθολόγιο κλασσικών εορταστικών παραμυθιών, ποιημάτων, συλλογής εθίμων και παραδόσεων που σχετίζονται με τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Τα παραμύθια του Αντερσεν έχουν την τιμήτική τους (το κοριτσάκι με τα σπίρτα, το έλατο) ενώ κάποια παραμύθια του τόπου μας όχι και τόσο γνωστά (όπως ο χαμένος μπουναμάς), μας μεταφέρουν στην Ελλάδα σε άλλες εποχές. Φυσικά τα ποιήματα εκλεκτών Ελλήνων ποιητών όπως του Τέλλου Αγρα και του Γεωργίου Δροσίνη, θα φέρουν τους μικρούς αναγνώστες πιο κοντά στην ποίηση ενώ ταυτόχρονα θα γνωρίσουν έθιμα που πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο. Τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχουν την δική τους θέση μέσα σε αυτό το βιβλίο και σίγουρα θα κάνουν μικρούς μεγάλους να τα τραγουδήσουν.

Σαφέστατα, το βιβλίο “Καλά Χριστούγεννα ” θα φέρει συγκίνηση στους μεγαλύτερους ειδικά στους παππούδες και γιαγιάδες καθώς θα τους ταξιδέψει στα παιδικά τους χρόνια ενώ οι μικροί αναγνώστες θα περιηγηθούν σε άλλες εποχές με τόνους εορταστικούς.

Δυο Χριστουγεννιάτικες περιπέτειες” από τις εκδόσεις iwrite

Η συγγραφέας Τάσα Χάμπη, μας ενημερώνει οτι πρόκειται να μας εξιστορίσει δυο ιστορίες που της είπε ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του. Η πρώτη ιστορία έχει τίτλο “Η περιπέτεια των βετεράνων στολιδιών” και πρόκειται για την περιπέτεια που έζησαν τα στολίδια σε ένα σπίτι. Τα στολίδια είχαν τρομάξει καθώς είχαν παλαιώσει και πίστευαν οτι κανένας δεν θα τα ήθελε για να στολίσουν το δέντρο. Η συνέχεια αυτή της ιστορίας είναι ανατρεπτική και θα κόψει την ανάσα θα λέγαμε στους μικρούς αναγνώστες.

Στην δεύτερη ιστορία του βιβλίου με τίτλο “Ο αντικαταστάτης του Άγιου Βασίλη”η γυναίκα του αγαπημένου Αγίου των παιδιών βρίσκεται σε μπελάδες μαζί με τον Άγιο Βασίλη. Η υγεία του Άγιου Βασίλη είναι κλονισμένη (μιας και δεν την πρόσεχε ιδιαίτερα όπως μας ενημερώνει η γυναίκα του) με αποτέλεσμα ο γιατρός να συστήνει ξεκούραση και ανάπαυση από τις εργασίες του. Τι θα γίνει όμως με το μοίρασμα των δώρων; Κοντεύουν Χριστούγεννα και τα παιδιά θα περιμένουν! Χρειάζεται επειγόντων να βρεθεί αντικαταστάτης. Ποιος όμως θα αναλάβει επάξια το έργο του; Οι προσφορές για τον ικανό αντικαταστάτη πολλές όμως καμμια δεν πληρούσε όλες τις προυποθέσεις!Ξαφνικά βρέθηκε ο πιο κατάλληλος αντικαταστάτης και μαζί του θα φέρει και κάτι καινούργιο στον Αγιο Βασίλη. Ποιος είναι αυτός και τι καινούργιο θα φέρει;

Ένα εξαιρετικό βιβλίο με δυο άκρως διασκεδαστικές και ανατρεπτικές ιστορίες που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών ζοφερό. Τα μηνύματα της αγάπης, της ανακύκλωσης και της φιλίας είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα που θέλει να περάσει η συγγραφέας με το βιβλίο της.

Tα βιβλία που σας προτείνω μπορείτε να τα αγοράσετε απευθείας από το ηλεκτρονικό κατάστημα του εκάστοτε εκδοτικού οίκου ή από το βιβλιοπωλείο που ψωνίζετε.

Περισσότερες προτάσεις Χριστουγεννιάτικων βιβλίων θα βρεις και σε παλαιότερη ανάρτηση εδώ αλλά και εδώ

Kαλή ανάγνωση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Instagram